08-06-09

3° herdenkingsloop rudy bekaert

 jawel, onze eigen organisatie stond voor de derde keer op de kalender, en beide heren organisatoren, danny en mijne stef, hadden weer vanalles aan hun hoofd de laatste dagen. alles zelf regelen, controleren, uitwerken, aanvragen, nog eens controleren, enz, echt een gekkenwerk. maar door de ervaring van de vorige keren zit er toch al wat routine in. de naturapakketen waren weer dik in orde, evenals de tombolaprijzen. en dit jaar voor de eerste keer met goed weer, dus alles onder controle.

vrijdagavond begonnen met de sporthal klaar te zetten. tafels en stoelen placeren, en nog van die werkskes. nadien een frietje gaan halen, twas al te laat om nog te koken. zaterdagmorgen om 8 uur present voor de volledige afwerking van de sporthal, hangen van spandoeken, de paketten ophalen die stef vrijdag had samengesteld, de tombolaprijzen klaargezet, vele kleine werkjes die het de lopers gemakkelijker maakt. tegen de middag was zowel binnen als buiten alles in orde, enkel nog bang afwachten naar het aantal lopers. velen hadden beloofd te komen, maar je weet nooit zeker wie er zich aandient. gelukkig viel de opkomst niet tegen, we hadden in totaal 306 atleten, 73 kinderen, 124 joggers en 109 voor de prestatieloop.

ikzelf stond net als de vorige editie's aan de start van de jogging. de opwarming verliep vlot, ook al was ik de ganse dag in de weer. voor de start even geposeerd met mijn zusjes tania, ook van de drieling, en angela, die nog maar enkele maanden loopt. ze zouden samen arriveren, mooi in het grote pak joggers. na 200 meter liep ik pas in vijfde positie, de jeugd was sterk vertegenwoordigd. lies derudder, layla vancompernolle, audrey goesaert en jolien lewyllie waren voor me. dacht bij mezelf, tis in eigen gemeente, een tandje bijsteken dus. bij de eerste kilometer zat ik al mooi op kop, enkel lies kon nog wat volgen. daarom nog wat bijgestoken tegen wind, zodat de lange strook met wind op volle kracht kon worden gelopen. de laatste honderden meters was dan puur genieten, hoorde van alle kanten mijn naam roepen, echt leuk in eigen gemeente zo te kunnen winnen. lies werd mooi tweede op 40 sec, daarna audrey, jolien en layla kort bij elkaar.

won dus voor de derde keer op rij, maar was geen senicure. iedereen vindt het vanzelfsprekend dat ik win op een "joggingske", maar dit zal ik geen 2 jaar meer kunnen als je ziet wat er voor jeugd klaar staat in het stratencircuit, zeker op de kortere afstanden. nadien nog wat geholpen tijdens de prestatieloop, die knap door davy stieperaere werd gewonnen in een nieuw parcoursrecord, voor mathijs casteele en nico serroen. bij de dames won clubgenote veerle vandekerckhove voor sandrine bodelot en rita delodder, daarna nog liesbeth vandevelde en zus anita. ze won vorig jaar nog, maar door een bekkenblessure kon ze haar kansen niet tenvolle verdedigen.

intussen was het tijd om de geldprijzen te verdelen, en daar had stef een mooi draaiboek voor gemaakt zodat alles vlot en rimpeloos kon verlopen. aansluitend de tombola met enkele mooie prijzen. zelf won ik 1 van de hoofdprijzen, een fiets, maar we hadden op voorhand al beslist geen enkele prijs, dus ook die van de jogging, die ging naar lies, te aanvaarden. kreeg daarvoor van de goed gevulde sporthal een daverend applaus voor, best leuk. toen wat beginnen opkuisen, en ons dan bij enkele plakkers gezet. natuurlijk kregen we honger, en wat eet een mens dan? frietjes natuurlijk. maar heb me ingehouden, want zondagmiddag met goeie vrienden gaan eten bij de mexicaan, we hadden de specialiteit besteld, een 8-tal kleine gerechtjes, met bijpassende wijnen, zodat je zeker voldaan van tafel kan gaan.

twas dus een dikgevuld weekend, maar superleuk. hebben intussen al vele mooie reacties gekregen over onze wedstrijd. hopelijk kunnen we volgend jaar nog een stukske groter worden, we voelen ons er klaar voor. en wie er niet bij was zaterdag, hopelijk tot volgend jaar, en wie er wel bij was, bedankt voor het vertrouwen, volgend jaar weer mooiere prijzen, dus wees op post.

patje, x 

 

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 002

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 005

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 009

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 011

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 012

3° herdenkingsloop rudy bekaert 2009 034

21:56 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat.... ...met uw eerste plaats en met de organisatie. Het zag er daar dik in orde uit.

Gepost door: natalie | 09-06-09

Herdenkingsloop Het was dik in orde de herdenkingsloop!!! En als 'zoetemondje' keerde ik tevreden naar huis hoor ;).

Gepost door: sandra | 09-06-09

1e... ... proficiat !!!
Prachtige foto met Tania & Angela ...
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 10-06-09

1 ste Proficiat met je overwinning,knap gelopen.Alles was weer tip top in orde.

Gepost door: anita | 11-06-09

... Proficiat hoor Patje!
Het was een zeer leuke loop, volgend jaar probeer ik deze zeker terug mee te pikken!

Gepost door: Layla | 11-06-09

Ik heb sterk de indruk ... dat er elk jaar een nieuwe Delvael opduikt . Wiens beurt is het volgend jaar ?
Je tijd op de 4500 m is indrukwekkend , bijna 1 minuut vlugger dan vorig jaar . Misschien was er nu wat meer tegenstand om je vooruit te stuwen . Niettemin een prestatie om bij te houden ! Jammer dat onze wegen zich op die dag niet kruistten . Ook een pluim voor jullie inzet om de loopsport te promoten , wat jullie blijkbaar goed afgaat . Hoed af !
Veel succes bij je volgende loop en stuw Stef vooruit op zijn masternummer .
Ik probeer op de foto te staan tussen mijn Kristien en Katleen in Deinze !

Gepost door: Kristien en ivan | 12-06-09

volgend jaar zet ik jullie loop opmijn planning, teveel goede dingen erover gehoord ! Proficiat met de goede organisatie !

Gepost door: wim | 12-06-09

leuk... zo'n blog.Zal af en toe eens komen kijken!!! Volgend jaar kom ik wel opnieuw helpen hoor met jullie cross;
je zusje belinda x

Gepost door: je zusje | 13-06-09

proficiat met de goede organisatie en je puike prestatie. Volgend jaar ben ik beslist weer van de partij om een pr te lopen. Groeten, Tom.

Gepost door: Tom Hoornaert | 18-06-09

De commentaren zijn gesloten.