22-05-09

halve marathon oxyg'hem

vroeg moeten opstaan, want om halfacht was er afgesproken met nico serroen in wevelgem, om daarna nog didier meyfroot en zijn schoonpa john op te pikken. daarna koers gezet naar Hem, gelukkig was alles goed uitgepijlt, want half Hem was afgezet voor ons. qua organisatie zou alles weer tip top in orde zijn. we waren ruim op tijd, zodat we ons op het gemak konden inschrijven en klaarmaken. nico had een lichte verkoudheid, en door de grote tegenstand op de halve besliste hij om mij te hazen. zei natuurlijk niet nee, ook al omdat hazen kristof en martin andere verplichtingen hadden. ook bij de dames was de concurrentie groot, want een russische, een burundese, marijke guillemijn en enkele andere noord-franse dames streden voor het podium. ook natalie tijtgat was present, zij liep er de 10 km. ze vertelde dat het een mooie omloop was, met enkele stukken vals plat.

eens gestart, waren we direct met drie dames weg. de russin en het zwartje zaten in mijn spoor, maar voelde me 100 procent, dus we zouden wel zien waar we uitkwamen. nico voerde ons peloton aan van zo'n 10 man. na enkele kilometers kregen we nog een haas, de man van die russin was eraf gelopen vooraan, en zou haar loodsen. er waren 2 ronden, en na 10 km hadden we 40 minuten. dit was geen licht parcours, grote stukken vals plat. na de wedstrijd zouden we horen dat er wegenwerken waren, en het parcours volledig hertekend was. na 11 km schudde de russin aan de boom, net toen ik door maagkrampen een dipje had. vloog er dus direct af, zag het zwartje niet veel later ook lossen. het gat was snel 100 meter op haar, gelukkig verdwenen de krampen iets later. zijn dan opnieuw wat versneld, maar kreeg het gat niet meer dicht. kwam zo dus als derde aan, op een half minuutje van dat zwartje, en een minuut van de indrukwekkende russin, die duidelijk niet diep hoefde te gaan. het podium was binnen, de benen waren weer super geweest. mijn tijd is 1.23.32, maar iedereen was zo'n 3 minuten trager door het zware parcours, zodat ik eigenlijk weer dicht aan mijn pr zou zitten. blijkbaar is de conditie niet verminderd door enkele wedstrijdloze weekends.

natalie werd op de 10 km ook derde, na haar blessure van enkele weken terug een opsteker. was leuk je nog eens te zien, samen met de ganse bende.

didier zit duidelijk ook op schema voor zijn marathon, hij werd zesde in totaal in een tijd van 1.20.51

ook nog mijn haaske bedanken, woensdag staat er ééntje klaar na de wedstrijd in de zilten nico.

voila, tot het volgende verslagje, patje x

 

DSCN3783

DSCN3804

DSCN3814

DSCN3827

DSCN3831

21:04 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

16-05-09

interclub in ninove

vorig jaar werden we met avr kampioen in tweede landelijke, dus wil dit zeggen dat het dit jaar te doen was in eerste landelijke, en dit in ninove. trainers en bestuur hadden uitgerekend dat we met onze resultaten van vorig jaar derde gingen eindigen, maar wij, de atletes, hielden het keurig op behoud, want een reeks hoger is geen senicure, de tegenstand is toch een stuk zwaarder, maar samen gingen we ervoor gaan. de sfeer zat goed, er werd nog volop gepraat over vorig jaar.

door enkele knappe prestatie's, onder andere van sofie gallein, lisa tally en evy six, rukten we op naar een vierde plaats. bij de kampnummers haalden lisa wyseure en jasmijn demuynck knappe tweede plaatsen, en loes hubbrecht hinkte en sprong belangrijke punten bijeen. daardoor stonden we plots tweede en was het mijn beurt.

tegenstand verzekerd bij een interclub. nu stond ik aan de start met stefanie de croock, anja peeters en ingrid van peteghem, stuk voor stuk sterkere atletes, dus de vierde plaats was het hoogst haalbare. de rest kende ik niet, dus de kat uit de boom kijken. in de start een achtste plaats, en na de eerste ronde in 1.22, stokte het tempo een beetje. intussen waren de drie betere al vertrokken. het tempo bleef zakken, zodat ik vanzelf op kop liep van een drietal, dit op de verhoopte vierde plek. na nog eens de anderen te laten op kop komen, de eerste km in 3.35, en nam terug over omdat ik moest inhouden om niet op hun hielen te lopen. eens op kop terug het gas eens open, en had een gaatje. lekker mijn eigen tempo gelopen, de tweede km in 3.38 . intussen had ik gezien dat ingrid haar tempo niet kon aanhouden, en dat ik inliep. begon nog te versnellen, en kwam zowaar terug tot op 5 meter. helaas zaten we intussen in de laatste ronde, en kon ze haar eindjump plaatsen. strandde op 2 seconden, in een tijd van 10.42.06, een pr, en de verhoopte vierde plaats en 9 punten voor de club.

intussen hadden de clubgenoten niet stilgezeten, en waren er nog dichte ereplaatsen voor ine capelle, emilie dewulf en louise wastyn. hierdoor bleven we net voor de aflossingen tweede, met vier punten achterstand op meetjesland, en twee punten voor op vita. heel spannend dus, konden opnieuw kampioen zijn, of nog van het podium vallen ook. de aflossingen van onze jonge avr-loopsters waren prachtig om zien, en mede doordat enkele andere clubs fouten maakten, scoorden we nog extra punten.

toen de uiteindelijke eindstand bekend werd gemaakt, was het kot te klein. we bleven tweede, dus opnieuw promotie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

het sprookje duurde twee minuten. na een klacht werden de punten herteld, en stonden we plots gelijk met alken, maar omdat zij drie overwinningen hadden en wij geen enkele, stonden zij tweede. gedaan met de vreugde, intussen had trainer geert, die er niet kon bijzijn, ons uitgenodigd om champagne te gaan drinken, dus moesten we die weer afbellen. gelukkig hadden norbert en willy de puntenlijst nog eens goed bekeken, en zagen ze direct grote fouten. stefanie de croock liep voor zele, maar alken kreeg die punten, terwijl er niemand van alken de 3000 liep. zodoende blijven we tweede, met slechts 6 punten achterstand.

ons verblijf in eerste was dus van zeer korte duur. volgend jaar in ere, dat is de hoogste klasse van de val, wel heb je nog een hogere, maar die is dan van de belgische bond, waar er ook waalse clubs inzitten. de club zelf zal wel weer iets ineen boksen voor onze promotie, is altijd leuk. hopelijk kan ik er volgend jaar opnieuw bij zijn, want ben dan laatstejaars seniore, terwijl de tweede oudste van ons ploegske amper 21 is. zou heel graag eens in de ere afdeling meedoen, is nog nooit gebeurd in de clubgeschiedenis, en wil dit van heel dichtbij meemaken.

vele mercikes aan de ploeg, om de punten te sprokkelen en te supporteren, alsook de trainers en de rest van de meegereisde supporters.

beykes, patje, x

DSCN3713

DSCN3722

DSCN3724

DSCN3730

22:11 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |