16-05-09

interclub in ninove

vorig jaar werden we met avr kampioen in tweede landelijke, dus wil dit zeggen dat het dit jaar te doen was in eerste landelijke, en dit in ninove. trainers en bestuur hadden uitgerekend dat we met onze resultaten van vorig jaar derde gingen eindigen, maar wij, de atletes, hielden het keurig op behoud, want een reeks hoger is geen senicure, de tegenstand is toch een stuk zwaarder, maar samen gingen we ervoor gaan. de sfeer zat goed, er werd nog volop gepraat over vorig jaar.

door enkele knappe prestatie's, onder andere van sofie gallein, lisa tally en evy six, rukten we op naar een vierde plaats. bij de kampnummers haalden lisa wyseure en jasmijn demuynck knappe tweede plaatsen, en loes hubbrecht hinkte en sprong belangrijke punten bijeen. daardoor stonden we plots tweede en was het mijn beurt.

tegenstand verzekerd bij een interclub. nu stond ik aan de start met stefanie de croock, anja peeters en ingrid van peteghem, stuk voor stuk sterkere atletes, dus de vierde plaats was het hoogst haalbare. de rest kende ik niet, dus de kat uit de boom kijken. in de start een achtste plaats, en na de eerste ronde in 1.22, stokte het tempo een beetje. intussen waren de drie betere al vertrokken. het tempo bleef zakken, zodat ik vanzelf op kop liep van een drietal, dit op de verhoopte vierde plek. na nog eens de anderen te laten op kop komen, de eerste km in 3.35, en nam terug over omdat ik moest inhouden om niet op hun hielen te lopen. eens op kop terug het gas eens open, en had een gaatje. lekker mijn eigen tempo gelopen, de tweede km in 3.38 . intussen had ik gezien dat ingrid haar tempo niet kon aanhouden, en dat ik inliep. begon nog te versnellen, en kwam zowaar terug tot op 5 meter. helaas zaten we intussen in de laatste ronde, en kon ze haar eindjump plaatsen. strandde op 2 seconden, in een tijd van 10.42.06, een pr, en de verhoopte vierde plaats en 9 punten voor de club.

intussen hadden de clubgenoten niet stilgezeten, en waren er nog dichte ereplaatsen voor ine capelle, emilie dewulf en louise wastyn. hierdoor bleven we net voor de aflossingen tweede, met vier punten achterstand op meetjesland, en twee punten voor op vita. heel spannend dus, konden opnieuw kampioen zijn, of nog van het podium vallen ook. de aflossingen van onze jonge avr-loopsters waren prachtig om zien, en mede doordat enkele andere clubs fouten maakten, scoorden we nog extra punten.

toen de uiteindelijke eindstand bekend werd gemaakt, was het kot te klein. we bleven tweede, dus opnieuw promotie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

het sprookje duurde twee minuten. na een klacht werden de punten herteld, en stonden we plots gelijk met alken, maar omdat zij drie overwinningen hadden en wij geen enkele, stonden zij tweede. gedaan met de vreugde, intussen had trainer geert, die er niet kon bijzijn, ons uitgenodigd om champagne te gaan drinken, dus moesten we die weer afbellen. gelukkig hadden norbert en willy de puntenlijst nog eens goed bekeken, en zagen ze direct grote fouten. stefanie de croock liep voor zele, maar alken kreeg die punten, terwijl er niemand van alken de 3000 liep. zodoende blijven we tweede, met slechts 6 punten achterstand.

ons verblijf in eerste was dus van zeer korte duur. volgend jaar in ere, dat is de hoogste klasse van de val, wel heb je nog een hogere, maar die is dan van de belgische bond, waar er ook waalse clubs inzitten. de club zelf zal wel weer iets ineen boksen voor onze promotie, is altijd leuk. hopelijk kan ik er volgend jaar opnieuw bij zijn, want ben dan laatstejaars seniore, terwijl de tweede oudste van ons ploegske amper 21 is. zou heel graag eens in de ere afdeling meedoen, is nog nooit gebeurd in de clubgeschiedenis, en wil dit van heel dichtbij meemaken.

vele mercikes aan de ploeg, om de punten te sprokkelen en te supporteren, alsook de trainers en de rest van de meegereisde supporters.

beykes, patje, x

DSCN3713

DSCN3722

DSCN3724

DSCN3730

22:11 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Je zult er zeker ... bij zijn volgend jaar ! Je behoort tot het vast meubilair van AVR en dat betekent wel iets . Ik wil nog verder gaan .....zelfs na een klasse-optreden in ere-afdeling volgend jaar zul je nog als master een plaatsje hebben in dit AVR-team het jaar erop . En nu FEEEEEESTEEEEN !

Gepost door: Kristien en Ivan | 16-05-09

Punten .... ... 'tkomt da ge er nie wijs meer uit geraakt ... trek je van die stomme punten nie aan ('tis gelijk een songfestival) !!! Jij hebt een puike prestatie geleverd en das het enige die telt!!! ge zijt geo bezig Patje !!!!
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 17-05-09

Proficiat zeg met uw knappe PR. Dit wordt duidelijk jou jaar. Wa gaat dat straks geven op de marathon. Vooral zo verder doen.

Gepost door: natalie | 17-05-09

Proficiat met je pr!!
en het opgaan naar ere ;)

Groetjes

Gepost door: Leen | 17-05-09

heel sterk, opnieuw een pr. Wat ben ik trots om lid te mogen zijn van dezelfde club. We zullen nog verbeteren dankzij supertrainer Willy. Tot 27 mei, groetjes....

Gepost door: Tom Hoornaert | 17-05-09

sterk , proficiat Patje,

Knap gelopen echt waar!Een pr met zo'n weer! Wat zal dat geven dit zomerseizoen! Je gaat een prachtjaar tegemoet in 2009! Geloof me! Zal duimen voor deze week u volgende wedstrijd! Van harte proficiat, ik ben jaloers op zo'n tijd!
Je verdient het, je bent een meid met het hart op de juiste plaats! Bedant voor de babbel vrijdag!

Groetjes aan Stef!

Gepost door: Lies | 18-05-09

Super Knappe tijd gelopen op je 3000m,je bent goed bezig.Het beloofd een mooi zomer seizoen te worden voor jou.Je zus Anita.

Gepost door: anita | 18-05-09

beste! hoop dai morgen super loopt ma twyfel er nie aan!! doe de grtz aan nico hoop dai alle 2 wind'kga duimen grtz amar

Gepost door: amar | 20-05-09

Goed gelopen hoor, Patricia!
Mooie tijd. Ge zijt goe bezig é.
Groetjes layla

Gepost door: Layla | 20-05-09

De commentaren zijn gesloten.