26-04-09

pk 3000 in tielt

 

mijn verhaal begint eigenlijk al donderdagavond. moest bij dokter martens voor mijn inspuiting, maar door een spoedoperatie mochten we pas om 23 uur ons aanmelden. gelukkig verliep alles toen vlot, moet me wel enkele dagen koest houden. had vrijdag een rustdag voorzien, en zou zaterdagmorgen loslopen om te zien indien ik geen last had.

vrijdagavond stond mijn ventje aan de start van de wedstrijd dwars over de mandel in roeselare. we hadden de uitslag van vorig jaar er eens bijgehaald, hij liep toen aan een dikke 15 per uur. de twijfel was er wel om nog eens zo te kunnen lopen, maar hij zou zijn best doen. in de start was hij mee met patrik, veerle en tom van de club. de tweede ronde trok tom alleen door, en kon stef amper aanklampen. de laatste ronde trok hij dan door voor tom om een goede tijd te hebben. de laatste honderd meter kwam hij bij gino, om nog een sprintje te trekken. hij had 37.17, gino enkele seconden later, en tom nog eens enkele tellen later. allen een gemiddelde van 15,85, een bijzondere prestatie van alle drie.

ikzelf dus zaterdagmorgen gaan loslopen, en ondervond nergens last. eens in tielt was er alison bogaert van de club, els ingelbrecht en dochter esther, valerie pollentier en lies derudder. er werd afgesproken met alison om samen te werken, en zei dat ik ging kop trekken de eerste ronde in 1.28, wat wonderwel lukte. toen nam alison over, maar het tempo zakte wel iets. intussen bleven we met drie op kop, lies derudder was ook nog mee. de derde ronde nam ik weer over, en voelde ze beide lossen. net toen lies naar de tweede plaats kwam, versnelde ik. had direct een geruststellende voorsprong om zo solo naar pk winst te lopen. kwam aan in 10.48, een mooie tijd, aangezien ik alleen liep en mijn pr slechts 6 sec sneller is.

zo sluit ik een periode van 6 opeenvolgende overwinningen af, er zitten wel 2 teamoverwinningen in, maar die tellen ook vinden we. nu op het gemak de inspuiting zijn werk laten doen, en eens uitkijken waar we in mei kunnen starten. de interclub staat nog niet vast, de ploeg is nog niet volledig ingevuld. de trainers beslissen, maar hou me zeker klaar om te starten.

salukes, patje x

DSCN3562

DSCN3567

DSCN3574

DSCN3582

DSCN3588

DSCN3595

16:24 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

18-04-09

halve marathon lakosta

een ware klassieker op het programma. deze wedstrijd liep ik al een viertal keer, en telkens het podium gehaald. was vandaag best wel zenuwachtig, want de start was in kortemark, op 100 meter van mijn vader zijn woonst. mocht me daar klaarmaken, een echt gemak. intussen was stef met de auto naar langemark getrokken, om dan met de fiets terug te keren. de tegenstand was ook aanwezig, nathalie declercq en marijke ghillemyn.

er werd matig gestart, samen met nathalie. marijke haakte na een kilometer af. onze groep splitste, zodat ik 30 meter op nathalie pakte. na 5 kilometer zette ik me op kop, om de voorsprong te vergroten. helaas, nathalie zit ook in een uitstekende periode, en zo bleef de voorsprong hetzelfde. stef zei van op de stadenberg een versnelling te plaatsen. daar werd ik geholpen door filip deruwez ( nr 254 ). zo was de voorsprong halverwege 100 meter. wedstrijd gelopen, en zo de kilometers afmalen. weeral helaas, want blijkbaar waren de beentjes toch niet zo super, en begon het tempo te zakken. de voorsprong werd terug 50 meter, en voelde de kracht uit de benen gaan. na een dikke kilometer vals plat, toen nog 4 kilometer, was het lichtjes naar beneden. daar zei stef van alles te geven, en samen met de hazen filip en pascal dhaluin ( nr 258 ) werd er versneld. op 2 kilometer was de wedstrijd gelopen, de voorsprong was terug 100 meter, en het goede gevoel was er terug. heb dan voor de heren nog zelf een beetje gehaasd, want beiden waren ook verzuurd door het trekken. zo won ik opnieuw, maar heb er wel alles moeten voor geven. mijn eindtijd is 1.21.26, werd 15° algemeen op 249, maar blijkbaar is de afstand 400 meter te kort.

zo kan ik een periode van 5 opeenvolgende wedstrijden afsluiten, nu komt er een periode van relatieve rust. trainer willy raad me het pk 3000 nu zaterdag aan, maar zal nog zien als ik ga. waarschijnlijk pas de dag zelf wordt er beslist.

clubgenoot freddy vermeulen werd 11° met 1.19.31 na een zware trainingsperiode voor de marathon van torhout. gino tuytens werd 33° in 1.25.30, en tom hoornaert 54° in 1.29.29 .

groetjes, patje x

 

DSCN3491

DSCN3508

DSCN3514

DSCN3515

DSCN3546

DSCN3549

21:32 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

13-04-09

run bike run in menen

4 dagen knokke, 4 dagen serieus trainen. maar natuurlijk ook genieten, shoppen, lang slapen, ... de trainingen zelf verliepen heel goed, de interval werd steeds getrokken door stef, die eindelijk in conditie geraakt. zijn hartslag is al serieus gezakt bij dezelfde snelheid, het gaat de goede kant op. ikzelf heb bijna geen last meer van het bekkengewricht, maar overweeg toch de inspuiting, de dokter zal wel raad weten.

zaterdagavond kwamen we naar huis, want 's morgensvroeg trokken we naar menen, waar triatleet frederiek vanlierde een wedstrijd organiseerde waarbij er één iemand loopt en de andere meefietst met een mtb. sylvie verthé had me gevraagd haar zus els te vervangen, want zij moest werken. heb niet moeten nadenken, 'tis eens een andere sfeer dan die stratenlopen, alles gaat er veel gemoedelijker aan toe. de taktiek was simpel, rap vertrekken, sylvie haar specialiteit, om dan de voorsprong te verdedigen. er werd ook beslist om veel te wisselen, zodat je nooit echt in het rood kon gaan. de wisselbeurten kwamen goed van pas om uit te blazen, pas in het terugkeren, waar het onverhard was, werd het lastig om te fietsen, maar ook daar kwamen we nooit in de problemen. zo kwamen we als eerste aan met een voorsprong van 3 min 30 op het tweede damesteam. van alle teams samen zaten we nog in de eerste helft, een mooie opsteker vonden we zelf.

deze week enkel maar duurlopen, want zaterdag staat de lakosta met rood aangestipt.  zondag een verslagje op de blog.

salukes, patje x

DSCN3464

DSCN3467

DSCN3477

DSCN3482

DSCN3483

22:10 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

06-04-09

halve marathon in saint-andré

als voorbereiding op de halve marathon lakosta, dit jaar van kortemark naar langemark, moesten er deze week nog veel kilometers gemaald worden. via via hadden we weet van een snel parcours in frankrijk, en met kersvers clubgenoot freddy vermeulen werd er afgesproken om 8 uur. vervolgens kwamen didier meyfroot, juan vandeweghe en nico serroen erbij, allen van dapalo, mijn vorige club.

ruim anderhalf uur voor de start waren we ter plaatse, en zagen direct in de zaal nathalie tijtgat zitten, met haas en familie incluus. deze week zat haar voet geblokkeerd, maar ging het toch riskeren de 10 kilometer te lopen. helaas voor haar heeft het niet mogen zijn, een opgave na anderhalve kilometer, en met tranen in de ogen huiswaarts. hopelijk deze week beterschap nathalie, verzorg je goed.

het weer was perfect, geen zon of wind, en zo'n 8 graden aan de start. met ploegsteert nog steeds in het achterhoofd werd er besloten te lopen met een t-shirt met lange mouwen, heb mijn nieuwe kleren nog maar een dag, dus moest ik ze even showen hé. de tegenstand moest komen van sophie gabet, voor mij onbekend, maar wel goed voor 37 minuten op 10 km. zou enkel lopen voor de plaats, de rest zien we wel.

de start zelf was perfect, kon vooraan staan, en het tempo lag niet te hoog. toch kwamen we door aan 3.45 de eerste kilometer. ken niet veel frans, maar hoorde haar toch zeggen tegen haar hazen dat het te rap ging. na 3 km versnelde er een groepje, en besloot mee te gaan. ze lostte direct, en het tempo bleef constant. de benen waren heel goed, het bekken voelde ik wel, maar had niet echt last ervan. aan mijn tussentijden kon ik zien dat we verre van stilstonden, we zaten zelfs voor op het schema van het bk vorig jaar, waar ik een pr liep van 1.22.15. aan km 16 nog een versnelling van mijn overgebleven 2 konijntjes, en moest lossen. dacht bij mezelf, daar gaat mijn mooie tijd, maar wat bleek, ze keken achterom, en vertraagden, tot ik weer bijkwam. zijn dan niet meer van me geweken, tot de laatste honderden meters. kwam zo aan als eerste in 1.20.48, een verbetering van anderhalve minuut. na het uitgebreid bedanken van de 2 heren, de regionale tv op mijn nek. riep naar stef dat hij moest helpen vertalen, maar hij zei dat mijn frans beter was dan hetzijne. ze verstonden me toch zeiden ze, en zouden het beste ervan uitzenden. tzal iets zijn voor bij de miskleunen denk ik. de organisator kwam dan nog naar mijn verhaal luisteren, en mocht weer mijn frans uithalen.

ben dolgelukkig met mijn tijd, hopelijk binnen 2 weken breng ik het voor bijna eigen volk ook tot een goed einde, tzou leuk zijn voor de sponsors, nog eens bedankt voor de kledij, twordt zeker geapprecieerd.

nu nog enkele cijfers. nico serroen werd knap zevende in 1.09.22, ook een pr. freddy werd 16° in 1.16.32, didier 27° in 1.18.51. juan liep niet door wegens zijn voorbereiding op de 100 van torhout, maar had toch nog 1.32.20. van beveren-leie deden er ook nog enkele bekenden mee, lieven demeestere 12° in 1.15.23, vrouwtje annick delaere in 1.30.16 en yves noppe in 1.22.56

250 kilometer noordwaarts liepen mijn 2 hazen hun tweede marathon in rotterdam. kristof huyghe kwam door halverwege in 1.21, maar kreeg door het warme weer, er was daar de hele wedstrijd zon, uitdrogingsverschijnselen. hij dronk alles dat hij zag, deed enkele wandelpassages, en kwam aan in 2.49. een ferme prestatie achteraf gezien, en het kan nog beter. martin labaere had enkele problemen bij de voorbereiding, maar besloot toch te starten op 2.55. halverwege 1.26, mss iets te snel, maar had toen al last van blaren onderaan de voet. hij had enkele keren goesting om te stoppen, maar besloot telkens 5 kilometer te lopen, en dan te zien hoe het ging. op karakter aangekomen in 3 uur 48 seconden, maar gezien de last aan de voeten een supertijd.

woensdag vertrekken stef en ik naar knokke om er te trainen, rusten, genieten. normaal gezien tot maandag, maar sylvie verthé vroeg me om haar zus te vervangen bij de run-bike-run in menen. als je me wil zien lopen met een helm op, tis het moment. tzal wel leuk zijn, zie het zitten.

tot de volgende, patje x

DSCN3355

DSCN3367

DSCN3387

DSCN3389

DSCN3391

DSCN3394

21:20 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |