06-04-09

halve marathon in saint-andré

als voorbereiding op de halve marathon lakosta, dit jaar van kortemark naar langemark, moesten er deze week nog veel kilometers gemaald worden. via via hadden we weet van een snel parcours in frankrijk, en met kersvers clubgenoot freddy vermeulen werd er afgesproken om 8 uur. vervolgens kwamen didier meyfroot, juan vandeweghe en nico serroen erbij, allen van dapalo, mijn vorige club.

ruim anderhalf uur voor de start waren we ter plaatse, en zagen direct in de zaal nathalie tijtgat zitten, met haas en familie incluus. deze week zat haar voet geblokkeerd, maar ging het toch riskeren de 10 kilometer te lopen. helaas voor haar heeft het niet mogen zijn, een opgave na anderhalve kilometer, en met tranen in de ogen huiswaarts. hopelijk deze week beterschap nathalie, verzorg je goed.

het weer was perfect, geen zon of wind, en zo'n 8 graden aan de start. met ploegsteert nog steeds in het achterhoofd werd er besloten te lopen met een t-shirt met lange mouwen, heb mijn nieuwe kleren nog maar een dag, dus moest ik ze even showen hé. de tegenstand moest komen van sophie gabet, voor mij onbekend, maar wel goed voor 37 minuten op 10 km. zou enkel lopen voor de plaats, de rest zien we wel.

de start zelf was perfect, kon vooraan staan, en het tempo lag niet te hoog. toch kwamen we door aan 3.45 de eerste kilometer. ken niet veel frans, maar hoorde haar toch zeggen tegen haar hazen dat het te rap ging. na 3 km versnelde er een groepje, en besloot mee te gaan. ze lostte direct, en het tempo bleef constant. de benen waren heel goed, het bekken voelde ik wel, maar had niet echt last ervan. aan mijn tussentijden kon ik zien dat we verre van stilstonden, we zaten zelfs voor op het schema van het bk vorig jaar, waar ik een pr liep van 1.22.15. aan km 16 nog een versnelling van mijn overgebleven 2 konijntjes, en moest lossen. dacht bij mezelf, daar gaat mijn mooie tijd, maar wat bleek, ze keken achterom, en vertraagden, tot ik weer bijkwam. zijn dan niet meer van me geweken, tot de laatste honderden meters. kwam zo aan als eerste in 1.20.48, een verbetering van anderhalve minuut. na het uitgebreid bedanken van de 2 heren, de regionale tv op mijn nek. riep naar stef dat hij moest helpen vertalen, maar hij zei dat mijn frans beter was dan hetzijne. ze verstonden me toch zeiden ze, en zouden het beste ervan uitzenden. tzal iets zijn voor bij de miskleunen denk ik. de organisator kwam dan nog naar mijn verhaal luisteren, en mocht weer mijn frans uithalen.

ben dolgelukkig met mijn tijd, hopelijk binnen 2 weken breng ik het voor bijna eigen volk ook tot een goed einde, tzou leuk zijn voor de sponsors, nog eens bedankt voor de kledij, twordt zeker geapprecieerd.

nu nog enkele cijfers. nico serroen werd knap zevende in 1.09.22, ook een pr. freddy werd 16° in 1.16.32, didier 27° in 1.18.51. juan liep niet door wegens zijn voorbereiding op de 100 van torhout, maar had toch nog 1.32.20. van beveren-leie deden er ook nog enkele bekenden mee, lieven demeestere 12° in 1.15.23, vrouwtje annick delaere in 1.30.16 en yves noppe in 1.22.56

250 kilometer noordwaarts liepen mijn 2 hazen hun tweede marathon in rotterdam. kristof huyghe kwam door halverwege in 1.21, maar kreeg door het warme weer, er was daar de hele wedstrijd zon, uitdrogingsverschijnselen. hij dronk alles dat hij zag, deed enkele wandelpassages, en kwam aan in 2.49. een ferme prestatie achteraf gezien, en het kan nog beter. martin labaere had enkele problemen bij de voorbereiding, maar besloot toch te starten op 2.55. halverwege 1.26, mss iets te snel, maar had toen al last van blaren onderaan de voet. hij had enkele keren goesting om te stoppen, maar besloot telkens 5 kilometer te lopen, en dan te zien hoe het ging. op karakter aangekomen in 3 uur 48 seconden, maar gezien de last aan de voeten een supertijd.

woensdag vertrekken stef en ik naar knokke om er te trainen, rusten, genieten. normaal gezien tot maandag, maar sylvie verthé vroeg me om haar zus te vervangen bij de run-bike-run in menen. als je me wil zien lopen met een helm op, tis het moment. tzal wel leuk zijn, zie het zitten.

tot de volgende, patje x

DSCN3355

DSCN3367

DSCN3387

DSCN3389

DSCN3391

DSCN3394

21:20 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

Commentaren

Toutes mes félicitations :) Proficiat met deze fantatische overwinning en de supertijd!!

Gepost door: sandra | 06-04-09

vraiment formidable très bien couru, Patje. Aussi en France le meilleur, le premier. Et aussi un nouveau meilleur - temps. Moi je viens aussi à Kortemark pour le demi marathon de LAkosta.
Groeten aan stef, lekkere pannenkoeken, bedankt.

Gepost door: Tom Hoornaert | 06-04-09

Je Frans nummertje ... kunnen we hier wel smaken . Een knaller van een tijd , een goed gevoel en dit nu al na een gebroken winterseizoen , de extra rust was misschien goed ? Kzou doodgraag dat intervieuw zien , heb je alle vragen goed verstaan ? Want er staat een fiets of een moto op de jas van de reporter .
En....in Knokke Zoute zul je ook je Frans kunnen gebruiken . C'est pour la grande chique hein , chez Baron Lippens ..hihi
Train goed hé , beiden !

Gepost door: Kristien & Ivan | 06-04-09

Prachtige tijd!!!!! Proficiat!

Gepost door: Wendy | 07-04-09

Knap...héél knap Proficiat hoor...je liep een schitterende wedstrijd zondag...in zulke wedstrijden met ideale omstandigheden moet het gebeuren...maar je moet het toch maar doen hé. Een knappe PR. Nog ne keer nen dikke proficiat. Geniet van uw prestatie.
Groetjes Eddy en Natalie

Gepost door: natalie | 07-04-09

Super Proficiat,weer een overwinning,knappe tijd hoor.Op naar je volgende wedstrijd.

Gepost door: anita | 07-04-09

proficiat .....patricia met uw overwinning en supertijd.wat gaat dat nog allemaal geven dit jaar??

Gepost door: tuyttens gino | 07-04-09

Proficiat, bedankt Patje en Stef,

Van harte bedankt voor de lovende woorden op mijn site. Jij van harte proficiat met u prestatie echt om jaloers van te zijn! Je doet het fantastisch, het zal een mooie zomer worden voor u!
Zondag zal ik ook meedoen met mijn ventje! Dus we zien elkaar zeker daar in Menen. Het is echt een leuke wedstrijd die run bike run.

Tot zondag!

Groetjes daar!

Groetjes van Lies en Stiepi en Geert en Carine

Gepost door: Lies | 08-04-09

Proficiat !!!!!!!!! weeral n° UNO !! Sjiek gedaan prijsbeestje !

Gepost door: Katrien | 08-04-09

Goe gedoane !!! Ne vreen aerodynamischen outfit é ... zo rap lopen !!!

Gepost door: Peter en Joke | 08-04-09

Patje

Als haas mag ik zeggen dat het een prachtijd is. Ik ben al aan mijne tweede portie wortels bezig, want met die tijden zal ik er een tandje mogen bijsteken. De leuze no pain no game heb ik alvast al geoefend.Grtsjes haas Martin

Gepost door: martin | 09-04-09

Proficiat met je prestatie patricia!
Hopelijk zet je inderdaad voor eigen volk ook zo'n prestatie neer, maar eerlijk? Daar twijfel ik niet aan!!
Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 09-04-09

1e... Voila si... knap gedaan meiske !!!
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 10-04-09

even geleden Doch ik zie dat je nog steeds het te overwinnen meisje bent!!! Knappe come back!! En nog veel van dat!!

Gepost door: Patrick | 11-04-09

Proficiat Knap gelopen daar! Zit er goed uit voor de komende weken/maanden zeg:)!

Heel veel succes alvast nog verder!

Koen

Gepost door: Koen Naert | 12-04-09

Knap Beter laat dan nooit Schoonzus,nen dikken proficiat van me.

Gepost door: Bart | 13-04-09

De commentaren zijn gesloten.