30-03-09

circuitrun in zandvoort

al lang werd er hier uitgekeken naar deze wedstrijd, eens lopen als team met toppers uit eigen streek, vind het een hele eer hiervan uit te mogen maken. ook stef mocht aantreden, want er was iemand uitgevallen. er werd afgesproken bij kia motors in kortrijk, om de rest van de atleten her en der op te pikken. de lopers waren dimitri caby en sylvie verthé, luc van asbroeck, stijn vandevelde, stijn fincioen, dieter brouckaert, tom vanslambrouck en lieven vandebroecke. het parcours was het circuit van zandvoort en 2 kilometer strand, de rest was voor ons onbekend terrein, dus niet te rap starten was de boodschap.

na een kleine wegvergissing kwamen we anderhalf uur voor de start aan, dan onze nieuwe kleren van sponsor running center aangetrokken, onze box opgezocht, speciaal voor teams, en beginnen opwarmen met stef, dimi en sylvie. zwaar parcours dus, want constant op en neer, en de weg naar de dijk was ook al omhoog. gelukkig zouden we met wind op het strand lopen. eens de wedstrijdkleren aan, onze startbox opgezocht, ook al speciaal voor de teams. iedereen kon vooraan starten, dus geen enkel probleem.

2 minuten voor onze start gingen de individuele lopers van start, een bende van 700 lopers. dwz dat we constant konden inhalen, wat wel een leuk gevoel geeft. stef ging 400 meter met me mee, maar lostte dan wijselijk. zelf begon ik wat te versnellen, want de benen voelden goed, enkel het bekken was wat gevoelig. het circuit zelf was heel golvend, maar wel uniek om er eens te kunnen lopen. toen werd er richting dijk gelopen, om aan km 5 het strand op te lopen. met de wind in de rug eens flink doorgetrokken. na 7 km een kritiek punt, 200 meter los zand, dan steil omhoog naar de dijk, om dan nog 300 meter vals plat te krijgen. veel rusten kon niet, want daar werd er gedraaid om terug te lopen naar het circuit, tegen wind en op en neer door de straten van zandvoort. de laatste 500 meter was rechtdoor, dus nog eens doorgetrokken om aan te komen in 47.59. uiterst tevreden met dit resultaat richting kleedkamer, om iedereen te feliciteren.

stef van zijn kant liep een mooie wedstrijd. wat te rap gestart, maar ook constant lopers ingehaald. zijn tijd is 50.26, hetzelfde gemiddelde als in wijnendale, maar een veel zwaarder parcours, zijn conditie gaat er dus op vooruit. hij werd 39° algemeen op 736, ikke 28° en sylvie liep een schitterende tijd van 44.31, ze werd hiermee 16° algemeen. met die tijd zou ze zevende geworden zijn op de prestatieloop. de andere heren zaten allen in de top-tien, zodat we met grote voorsprong het klassement wonnen van 89 teams.

tijdens het loslopen nog wat nagekaart van de wedstrijd, de benen voelden licht aan, was dus blijkbaar snel hersteld. ook stef was supersnel hersteld, want nam foto's tijdens het loslopen. blijkbaar geven die nieuwe kleren extra energie, zal het onthouden.

het podium waren we bijna mislopen, we zaten in de verkeerde tent. moet wel zeggen dat het een beetje slecht aangegeven stond, maar zijn er toch geraakt. allen een bloempje, sylvie en ik nog een trofee voor eerste en tweede dame algemeen, ook dimi en stijn vdvelde werden eerste en tweede.

wil nog even de sponsor bedanken voor de kledij en het mogen meelopen in dit gezelschap, twas een unieke belevenis. ook bedankt aan de collega-lopers, de leuke babbel en speciale sfeer. ook aan vincent baert en els verthé voor het vervoer, de zorgen, het aanwezig zijn tijdens de wedstrijd. hopelijk wordt dit herhaald en kan-mag ik er weer bijzijn.

groetjes, patje.

DSCN3323

DSCN3330

DSCN3336

DSCN3343

21:57 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

21-03-09

bruggenloop in wijnendale

vandaag de eerste dag van de lente, en ook mijn eerste wegwedstrijd van het jaar. dinsdag nog een goede interval gehad, helaas de dag erna weer flink last van een terugkerende onsteking aan het bekkengewricht. even leek de wedstrijd ver weg, maar kine joeri heeft me flink onder handen genomen, zodat tegen vrijdag ik weer pijnvrij kon loslopen. bedankt maatje, je bent er als ik je nodig heb.

de wedstrijd zelf dan. aan de start kwamen de concurrentes die ik verwachtte, lokale kim vandewaetere, els verdonck, alsook jonie vanhoutte, vorig jaar tweede, ze is wel pas veertien. ze startte als zot, want is gewend van korte crosskes te lopen. na de eerste kleine ronde kwam ik via haas marnix vancayseele erbij, en ging er vlot over, want haar adem stokte al een beetje. toen nog twee grote ronden, en bij het ingaan van de laatste riepen gwen en karim dat de voorsprong al ruim voldoende was. ben dan wat vertraagd, zodat marnix zijn eigen wedstrijd nog kon lopen, hij moest nog een toerke extra doen. ben dus vrij gemakkelijk als eerste over de meet gekomen, een stimulans voor de volgende wedstrijden. na de wedstrijd hoorde ik dat jonie gestopt was, kim werd zo knap tweede voor els. even vermelden dat els op de jogging ook al tweede werd, na els verthé.

bij de heren was koen naert winnaar voor joeri vansteelandt en nico serroen. na de wedstrijd wat beter kennisgemaakt met koen. ook hij is van de partij volgende week in zandvoort.

deze keer enkel foto's van het podium, want stef liep ook zijn eerste wedstrijd sedert een half jaar. hij hoopte de 12,5 km aan 14 te lopen, het werd iets beter, want zijn tijd is 52.45, aan 14.22 is dat. mijn tijd op 8,9 km is iets van 34.30, ben vergeten van afduwen. marnix was binnen rond de 48 minuten, en tom hoornaert had een knappe tijd van begin de 51 minuten.

nu is het zaak van bij dokter maertens te geraken voor mijn onsteking, want de zomer is nog lang, en wil mijn hoofddoel niet in gevaar brengen.

beykes, patje x

DSCN3316

DSCN3317

21:21 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

01-03-09

bk korte cross in oostende

vaste waardemeter in het begin van het jaar is de korte cross op het bk. na izegem iets om naar uit te kijken, want daar was het niet goed. de griep is nu volledig verdwenen, enkel de hartslag is nog hoog.

eens de grote bende dames gestart is, merk ik van een snelle start niet veel, wordt gepasseerd langs beide kanten, nochtans sta ik verre van stil. het tempo ligt erg hoog, en kom na 800 meter door als 42°. blijf gaan, en kan nu enkele dames terug passeren. bij de eerste helling van de laatste ronde eens doorgetrokken, en direct voorbij enkele dames in één keer. zo passeer ik bij de laatste hellingen op 500 meter als 32°, om te finishen als 29°, dit als trainer willy goed heeft geteld.

ben best tevreden, de conditie komt terug, maar ben nog niet op het niveau van voor de griep. ben vandaag voor enkele jonge loopsters die ik anders niet kan verslaan, maar ook zij kunnen in de lappenmand hebben gezeten. kan nu nog enkele weken deftig trainen, zodat ik in vorm ben voor de eerste wegwedstrijden.

die eerste wordt de bruggenloop in wijnendale-torhout. daar woont ene christophe clyncke, die komt supporteren. heb er al vele keren gelopen, tis een klein wedstrijdje rond de kerktoren met niet veel bochten. heb er telkens op het podium gestaan, enkele keren gewonnen, en ooit eens tweede na kersvers belgisch kampioene indoor nathalie tijtgat. nog eens proficiat meiske, je hebt een superwinter gelopen, hopelijk zal de zomer ook zo zijn.

mijn tweede is op uitnodiging van sponsor running center. samen met stijn fincioen, lieven vdbrouck, tom vanslambrouck en dieter brouckaert vormen we een groep die wordt vergezeld van de zusjes verthé, dimitri caby, stijn vandevelde en bart vercamer. samen lopen we in zandvoort, nederland. daar is een grote wedstrijd op het circuit van zandvoort, door de duinen, op het strand en de winkelstraten van het stadje. zie er enorm naar uit, ook al ben ik de minste van de bende. intussen is mijn nieuwe tenu besteld. hopelijk kan ik die showen op mijn eerste wedstrijd.

patje,x

DSCN3287

DSCN3292

DSCN3297

20:17 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |