30-03-09

circuitrun in zandvoort

al lang werd er hier uitgekeken naar deze wedstrijd, eens lopen als team met toppers uit eigen streek, vind het een hele eer hiervan uit te mogen maken. ook stef mocht aantreden, want er was iemand uitgevallen. er werd afgesproken bij kia motors in kortrijk, om de rest van de atleten her en der op te pikken. de lopers waren dimitri caby en sylvie verthé, luc van asbroeck, stijn vandevelde, stijn fincioen, dieter brouckaert, tom vanslambrouck en lieven vandebroecke. het parcours was het circuit van zandvoort en 2 kilometer strand, de rest was voor ons onbekend terrein, dus niet te rap starten was de boodschap.

na een kleine wegvergissing kwamen we anderhalf uur voor de start aan, dan onze nieuwe kleren van sponsor running center aangetrokken, onze box opgezocht, speciaal voor teams, en beginnen opwarmen met stef, dimi en sylvie. zwaar parcours dus, want constant op en neer, en de weg naar de dijk was ook al omhoog. gelukkig zouden we met wind op het strand lopen. eens de wedstrijdkleren aan, onze startbox opgezocht, ook al speciaal voor de teams. iedereen kon vooraan starten, dus geen enkel probleem.

2 minuten voor onze start gingen de individuele lopers van start, een bende van 700 lopers. dwz dat we constant konden inhalen, wat wel een leuk gevoel geeft. stef ging 400 meter met me mee, maar lostte dan wijselijk. zelf begon ik wat te versnellen, want de benen voelden goed, enkel het bekken was wat gevoelig. het circuit zelf was heel golvend, maar wel uniek om er eens te kunnen lopen. toen werd er richting dijk gelopen, om aan km 5 het strand op te lopen. met de wind in de rug eens flink doorgetrokken. na 7 km een kritiek punt, 200 meter los zand, dan steil omhoog naar de dijk, om dan nog 300 meter vals plat te krijgen. veel rusten kon niet, want daar werd er gedraaid om terug te lopen naar het circuit, tegen wind en op en neer door de straten van zandvoort. de laatste 500 meter was rechtdoor, dus nog eens doorgetrokken om aan te komen in 47.59. uiterst tevreden met dit resultaat richting kleedkamer, om iedereen te feliciteren.

stef van zijn kant liep een mooie wedstrijd. wat te rap gestart, maar ook constant lopers ingehaald. zijn tijd is 50.26, hetzelfde gemiddelde als in wijnendale, maar een veel zwaarder parcours, zijn conditie gaat er dus op vooruit. hij werd 39° algemeen op 736, ikke 28° en sylvie liep een schitterende tijd van 44.31, ze werd hiermee 16° algemeen. met die tijd zou ze zevende geworden zijn op de prestatieloop. de andere heren zaten allen in de top-tien, zodat we met grote voorsprong het klassement wonnen van 89 teams.

tijdens het loslopen nog wat nagekaart van de wedstrijd, de benen voelden licht aan, was dus blijkbaar snel hersteld. ook stef was supersnel hersteld, want nam foto's tijdens het loslopen. blijkbaar geven die nieuwe kleren extra energie, zal het onthouden.

het podium waren we bijna mislopen, we zaten in de verkeerde tent. moet wel zeggen dat het een beetje slecht aangegeven stond, maar zijn er toch geraakt. allen een bloempje, sylvie en ik nog een trofee voor eerste en tweede dame algemeen, ook dimi en stijn vdvelde werden eerste en tweede.

wil nog even de sponsor bedanken voor de kledij en het mogen meelopen in dit gezelschap, twas een unieke belevenis. ook bedankt aan de collega-lopers, de leuke babbel en speciale sfeer. ook aan vincent baert en els verthé voor het vervoer, de zorgen, het aanwezig zijn tijdens de wedstrijd. hopelijk wordt dit herhaald en kan-mag ik er weer bijzijn.

groetjes, patje.

DSCN3323

DSCN3330

DSCN3336

DSCN3343

21:57 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

er is nog ...... Een mooi parcour in francorchamp. Moet toch speciaal gevoel geven om door die bochten te scheuren . Een ' specialleke ' ...het breekt alleszins de routine . En in kraaknette gestroomlijnde outfit , knap . En dan nog een super-uitslag , kan tellen als teambuilding ! En met coming man stefan aan je zijde ga je een sterk loopjaar tegemoet .

Gepost door: Kristien en ivan | 30-03-09

Zandvoort Mooie prestatie van je, wil daar ook eens lopen maar moet de kerk in het midden houden rrr. Dat moet speciaal zijn om op die baan te mogen lopen

Gepost door: Clint | 31-03-09

Proficiat ...op zo een zware omloop héél snel gelopen. Moet een leuke ervaring geweest zijn...en een mooie team overwinning. Goed gedaan.

Gepost door: natalie | 31-03-09

het moet zeker een hele belevenis geweest zijn om dat te mogen meemaken,Proficiat met jullie overwinning.

Gepost door: anita | 01-04-09

proficiat .....patricia en stef met jullie mooie overwinning.daar zou ik ook wel eens willen lopen.tot vanavond op de training!!

Gepost door: tuyttens gino | 02-04-09

Chique... ... voila si were een podiumplaatske !!! Knap gedaan Patje ...
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 02-04-09

Suuuuuuper Schoon prestatie en dito outfit !!!!
Grtz Joke & Peet

Gepost door: Peter en Joke | 03-04-09

... Dikke proficiat hoor!
Groetjes Layla

Gepost door: layla | 04-04-09

mooi gelopen allebei. Stefaan is inderdaad ook vlug aan het verbeteren. Proficiat met de overwinning van het team. Mooi looptijd van zowel Patje als Stef, groeten.

Gepost door: Tom Hoornaert | 05-04-09

De commentaren zijn gesloten.