18-01-09

cross in ieper

vanmiddag naar de cross in ieper getrokken en dit sedert lang alleen. de stef was gaan nieuwjaren bij zijn dooppeter en ik wilde perse starten in ieper, dus alleen richting ieper. gelukkig had staf de weg goed uitgelegd, zodat ik ruimschoots op tijd ter plaatse was. daar vond ik kimberly van den abbeele samen met jens en familie. samen zijn we dan gaan loslopen en het parcours verkend, veel modder gezien, vorige week in maldegem een gans andere omloop.

in de start was ik direct goed mee, liep voor ann parmentier en ine de stoop, en na kimberly. toen kwamen ann en ine opzetten, maar kon niet volgen, vandaag waren ze veel te sterk voor me. toen liep kimberly een tiental meter voor me, en zo had ik een mikpunt. halverwege liep ik er toch bij, en kon doorzetten, zodat kimberly moest lossen. samen met een master de resterende ronde afgelegd en niet meer moeten versnellen, want de plaatsen lagen al vast. barbara maveau won afgetekend voor sylvie muylle die bij de seniores stond ingeschreven. ann parmentier schitterend derde, ine vierde en ik vijfde. kimberly bleef knap zesde.

ben best content met deze uitslag, opnieuw op mijn plaats in de uitslag, kan niet opschuiven, maar verlies voorlopig geen plaats. de benen voelden veel beter aan dan gisteren tijdens het loslopen, had totaal geen kracht tegen wind, maar veel slaap lost blijkbaar dat probleem op. nu enkele weekjes trainen, de eerste opdracht is het pk in jabbeke.

nog eens bedankt aan kimberly en jens, die vandaag voor fotograaf en vestiaire speelde, alsook de oom en papa van kimberly, en de leden van avr voor het supporteren, ook lies deruddere en stiepi en ivan, kristien zelf liep mooi naar de vierde plaats bij de masters.

groetjes, patje x

7E2634

 

7C5421

7C1117

7B5B7

B9C217

B98215

BAC728

20:47 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

11-01-09

cross in maldegem

mijn eerste cross van het nieuwe jaar werd in maldegem gelopen, een parkcross met een beetje van alles erin, maar door het weer een harde omloop met soms gladde plaatsen. door het vriesweer had ik er geen goed oog in, want wil me niet kwetsen door het domweg omslaan van mijn voet. vorig jaar net geen top tien, moest tevreden zijn met een elfde plaats. doel dus dit jaar om eens bij de beste 10 te eindigen.

de start was weer tamelijk goed, zat rond de 20° plaats bij de eerste helling, en kon goed tempo maken, waardoor ik nog enkele atletes kon voorbijsteken. zat direct op de 8° plaats bij de seniores, knap geteld door het ventje. zo had ik telkens wel een mikpunt, en kon verder oprukken. halfweg wedstrijd kwam ik bij ria thienpont en ine de stoop, ja, weeral zij. kon wel eens op kop komen, maar het tempo werd dan door ine weer opgetrokken, waardoor ik weer vanachter hing. probeerde de laatste ronde nog eens, maar toen ine en ria over me kwamen, wist ik mij kansloos. sprinten is niet echt mijn ding, jammer, want zo verspeel ik telkens enkele plaatsen. maar mag zeker niet klagen, opnieuw bij ine gelopen, zij is zowat mijn referentie als ik uitslagen zie van andere crossen. ook meegaan met ria geeft me hoop, maar zij is nog maar aan het opbouwen, dus kan zijn tegen volgende week in ieper dat ik haar nooit zie.

nathalie ameloot won voor marieke verhaeghe en sylvie ameloot, ria werd zesde, ine zevende en ik dus achtste. bij de masters won anja peeters voor nathalie declercq.

volgende week dus ieper, alleen als het dooit, wat ze wel uitgeven. bij zo'n weer als vandaag start ik niet, want het parcours daar is heel hobbelig, zelfs bij veel modder.

voila, tot volgende week, greetz, patje x

DSCN3190

DSCN3200

DSCN3204

DSCN3208

DSCN3217

DSCN3225

22:43 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |