22-12-08

course des moulins in steenvoorde

als afsluiter voor 2008 naar steenvoorde getrokken, net over de grens. denk reeds voor de vijfde maal, en altijd al het podium behaald. ook dit jaar was dit de bedoeling, maar gezien deze wedstrijd in een criterium zit, weet je nooit op voorhand welke tegenstand er opdaagd. maar eigenlijk loop ik er voor het parcours. open vlaktes, nooit een meter plat, en met die wind knap lastig. als je weet dat je naast de zwarte berg en de catsberg loopt, gaat de vergelijking met grijsloke niet misstaan.

eens aangekomen, gaan inschrijven, en ons nog wat vergaapt aan andere delnemers. in de wedstrijd doen er ook verkleedde lopers mee, en sommigen gaan wel erg ver. zo had er iemand een colablik nagemaakt, en enkel zijn hoofd en voeten waren zichtbaar. maar de nummer 1 waren twee gasten die een auto uit hout hadden gemaakt, zij zaten dan in de auto en duwden die vooruit, de zotten. gelukkig voor hen deden ze de kleine wedstrijd, 11,5 km, terwijl ik de halve marathon voor mijn rekening nam.

vroeger zaten er wel meer vlamingen, nu kon ik enkel met ion damian een praatje slaan net voor de start, maar zo stond ik wel op de eerste rij, een groot pluspunt als je met 1000 man start. was goed weg, en nestelde me in een groepje van 6 man, want de eerste kilometers was het wind op kop. toen liep ik als eerste vrouw, terwijl de tweede, jolente annerel, op 50 meter volgde. moest me eigenlijk wel inhouden als we bergop liepen, maar het tempo zat goed, dus waarom versnellen als het niet nodig is. de kilometers vlogen voorbij, we passeerden de 10 km in 39.15, en vanaf dan was het grotendeels met de wind in de rug. toen bleek dat mijn hazen voor één dag zich allemaal hadden geforceerd, gaf ik zelf het tempo aan. de voorsprong was toen nog niet veel groter, maar maakte me geen zorgen, voelde me super. aan kilometer 18 is er nog een grote helling van bijna een kilometer, daar nog eens het gaskraantje opengezet, om eens boven te zien dat de buit binnen was. won dus tamelijk gemakkelijk in een tijd van 1.25.11, had 45 sec voorsprong op jolente. eens aangekomen zag ik dat mijn hazen allemaal achter jolente waren, dus was wel nodig dat ik versnelde bergop. weet wel niet als het parcours correct is opgemeten, vroeger zeker niet, maar nu is het parcours veranderd, dus tzal wel in de buurt zijn.

dit was mijn eerste wedstrijd op de nike lunaracer. wel, die zaten perfect. genoeg demping, nergens last, echt ideaal. samen met de compressiekousen wel een mooi kleurenspel, tis net een kleurboek zegt stef dan.

na de prijsuitreiking naar roeselare gereden, er was kerstmarkt. net als andere jaren een flemisch koffie gedronken op het afgelopen jaar met patrik en greta, willy en tania, en enkele andere avr-lopers. daarna nog iets gaan eten in stad, om dan onder de wol te kruipen. moet nog 2 daagskes werken, en dan verlof tot 5 januari. zal dus veel kunnen trainen en rusten, vooral dat laatste, want twas heel druk de laatste weken op het werk. tielt laat ik passeren, maar zal er wel zijn om te supporteren voor anita, die er haar rentree maakt. zal natuurlijk voor de rest ook roepen. ook zondag in diksmuide loop ik niet, mijn eerstvolgende cross zal in maldegem zijn.

zo, rest me enkel nog te melden dat er volgende week een overzicht zal verschijnen van mijn gelopen wedstrijden dit jaar. voor de rest, aan alle lezers van mijn blog, de bloggers zelf, familie en vrienden, prettige feesten gewenst.

patje,x

DSCN3128

DSCN3129

DSCN3132

DSCN3142

DSCN3143

10:22 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

07-12-08

cross in oudenaarde

zoals eerder vermeld stond vandaag de eerste cross van het seizoen op het programma, ook vorig jaar was ik van de partij, toen met een negende plaats als resultaat. dus was mijn doel om in de eerste tien te eindigen. deze week ook een bloedonderzoek laten doen, en alles was in orde, en zo voelde ik me ook, alles liep lekker op training, dus zag het zitten.

eens aangekomen het parcours verkend, en lag er toch wel zwaar bij, de finse piste lag hier en daar verzopen, de rest was een beetje omgeploegd door de jeugd, dan waren er gelukkig nog langs de voetbalvelden wat gras te zien. het ventje wilde een snelle start zien, dus gingen we dat proberen.

die kwam er ook, kwam na 300 meter door tussen plaats 15 en 20, voor mij een hele prestatie. begon direct op te schuiven, en na een kleine ronde reeds enkele ingehaald, sophie christiaans en masters els vancoillie en nathalie declercq. zag dan dat ik naderde op ine de stoop en nathalie van rooyen, en probeerde ze bij te halen. dat lukte wel, maar het kostte veel kracht. intussen de laatste ronde ingegaan, en nathalie moest lossen. intussen bleef ine het tempo zo hoog houden, dat ik nooit kon overnemen, kon soms amper volgen. zo naderden we op anneleen vanderiviere en inge adam. we geraakten nog bij inge in de laatste 400 meter, maar intussen was ook nathalie terug komen aansluiten. dus werd het een spurt voor de 5° plaats bij de seniores, die ik glansrijk verloor, tis verre van mijn specialiteit. werd dus zevende, en negende algemeen.

héél content dus, zelden op cross zo diep geweest, maar door die wisselende positie's altijd blijven doorgeven, het geeft een goed gevoel voor de volgende crossen. ook het podium was niet veraf, eindigde op een halve minuut van de derde plaats, maar dat is wel te hoog gegrepen voor me.

nu staat er nog een gezellig etentje gepland, samen met stef naar de mexicaan. eerst een mojito, daarna zien we wel wat er op het bord zal liggen.

tot de volgende, patje x

DSCN3074

DSCN3080

DSCN3100

DSCN3090

DSCN3106DSCN3110

DSCN3111

19:02 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |