22-12-08

course des moulins in steenvoorde

als afsluiter voor 2008 naar steenvoorde getrokken, net over de grens. denk reeds voor de vijfde maal, en altijd al het podium behaald. ook dit jaar was dit de bedoeling, maar gezien deze wedstrijd in een criterium zit, weet je nooit op voorhand welke tegenstand er opdaagd. maar eigenlijk loop ik er voor het parcours. open vlaktes, nooit een meter plat, en met die wind knap lastig. als je weet dat je naast de zwarte berg en de catsberg loopt, gaat de vergelijking met grijsloke niet misstaan.

eens aangekomen, gaan inschrijven, en ons nog wat vergaapt aan andere delnemers. in de wedstrijd doen er ook verkleedde lopers mee, en sommigen gaan wel erg ver. zo had er iemand een colablik nagemaakt, en enkel zijn hoofd en voeten waren zichtbaar. maar de nummer 1 waren twee gasten die een auto uit hout hadden gemaakt, zij zaten dan in de auto en duwden die vooruit, de zotten. gelukkig voor hen deden ze de kleine wedstrijd, 11,5 km, terwijl ik de halve marathon voor mijn rekening nam.

vroeger zaten er wel meer vlamingen, nu kon ik enkel met ion damian een praatje slaan net voor de start, maar zo stond ik wel op de eerste rij, een groot pluspunt als je met 1000 man start. was goed weg, en nestelde me in een groepje van 6 man, want de eerste kilometers was het wind op kop. toen liep ik als eerste vrouw, terwijl de tweede, jolente annerel, op 50 meter volgde. moest me eigenlijk wel inhouden als we bergop liepen, maar het tempo zat goed, dus waarom versnellen als het niet nodig is. de kilometers vlogen voorbij, we passeerden de 10 km in 39.15, en vanaf dan was het grotendeels met de wind in de rug. toen bleek dat mijn hazen voor één dag zich allemaal hadden geforceerd, gaf ik zelf het tempo aan. de voorsprong was toen nog niet veel groter, maar maakte me geen zorgen, voelde me super. aan kilometer 18 is er nog een grote helling van bijna een kilometer, daar nog eens het gaskraantje opengezet, om eens boven te zien dat de buit binnen was. won dus tamelijk gemakkelijk in een tijd van 1.25.11, had 45 sec voorsprong op jolente. eens aangekomen zag ik dat mijn hazen allemaal achter jolente waren, dus was wel nodig dat ik versnelde bergop. weet wel niet als het parcours correct is opgemeten, vroeger zeker niet, maar nu is het parcours veranderd, dus tzal wel in de buurt zijn.

dit was mijn eerste wedstrijd op de nike lunaracer. wel, die zaten perfect. genoeg demping, nergens last, echt ideaal. samen met de compressiekousen wel een mooi kleurenspel, tis net een kleurboek zegt stef dan.

na de prijsuitreiking naar roeselare gereden, er was kerstmarkt. net als andere jaren een flemisch koffie gedronken op het afgelopen jaar met patrik en greta, willy en tania, en enkele andere avr-lopers. daarna nog iets gaan eten in stad, om dan onder de wol te kruipen. moet nog 2 daagskes werken, en dan verlof tot 5 januari. zal dus veel kunnen trainen en rusten, vooral dat laatste, want twas heel druk de laatste weken op het werk. tielt laat ik passeren, maar zal er wel zijn om te supporteren voor anita, die er haar rentree maakt. zal natuurlijk voor de rest ook roepen. ook zondag in diksmuide loop ik niet, mijn eerstvolgende cross zal in maldegem zijn.

zo, rest me enkel nog te melden dat er volgende week een overzicht zal verschijnen van mijn gelopen wedstrijden dit jaar. voor de rest, aan alle lezers van mijn blog, de bloggers zelf, familie en vrienden, prettige feesten gewenst.

patje,x

DSCN3128

DSCN3129

DSCN3132

DSCN3142

DSCN3143

10:22 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

Commentaren

proficiat ......patricia.je hebt alweer een superprestatie
geleverd.2008 was voor u ook memorabel.juist als
van mij.ik heb een mooie corrida gelopen in ploeg
steert.39min 03sec.kwas de 20ste op 142.tot dinsdag misschien op de training.

Gepost door: tuyttens gino | 22-12-08

Proficiat Knappe wedstrijd hoor Patricia. Proficiat. Wat een mooie afsluiter van het jaar. Goed gedaan hoor. Nu kun je zeker prettig feesten. En een gelukkig nieuwjaar.
Gr. Natalie en Eddy

Gepost door: natalie | 22-12-08

Super Bedankt voor u reactie! Ja super gelopen jij amai en op zo'n parcour knap gedaan! Heb ik echt bewondering voor dat meen ik!
Ja Tielt is mijn laatste wedstrijd voor dit jaar. We zien elkaar daar zeker en vast!

Groetjes aan Stef!

dadakes

Gepost door: Lies | 22-12-08

Nen dikke proficiat Je hebt het jaar zeker in schoonheid kunnen afsluiten nog een geluk was het niet zo koud als vorig jaar ik was bijna bevroren.En je kousen die staan je wel,mooie schoenen zijn het ik zal er ook zo'n paar voor me kopen,nee nie bang zijn ik zal er savond mee in mijne zetel zitten(grapje)moest ik daar mee lopen mogen ze me weer stamcellen geven.

Gepost door: Bart | 22-12-08

formitastisch weer é echt super!kgan daar toch ook es meedoen ze. khoor da zoveel over klappen! woensdag nog ké proberen strandloopje, maar tzal opt gemaksje zijn ze. prettige feesten en tot volgend jaar é. game dan jouw verjaardag es vieren é :-)

Gepost door: brunoke | 22-12-08

Steenvoorde Op een zwaar parkoer en zeer sterk gelopen van je en dan nog 21km hmm amaai, plus in een goede tijd. Ik zou daar ook wel een willen lopen over één jaar ipv van een marathon in 2009. Ja die kousen helpen volgens mij tegen verzuring in Eindhoven liep ik daar ook mee met kousen tot net onder de knie!

Gepost door: Clint | 22-12-08

Chique... ... tijd en mooie prestatie . Ik kijk al uit naar 2009 !!!Enne... ikke gene congé... 'tja altijd dezelfde die moeten blijven werken ... Kejt!!!
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 22-12-08

Proficiat Proficiat met je overwinning. Geen meter plat en dan zo'n mooie tijd.
Prettige eindejaarsfeesten!!

Gepost door: sandra | 22-12-08

Proficiat met je pracht prestatie. Je glaasje champagne heeft zaterdag goed gewerkt.
Doe zo voort
Nico en Isabelle

Gepost door: isabelle masschelein | 22-12-08

Ook n'een dikke proficiat van mij Hallo Patricia,
Had je niet herkend en zag maar pas dat jij het was op de uitslag aan het venster. Een paar jaar geleden hebben we samen nog deelgenomen aan CPH Challenge. Je hoefde je idd niet veel zorgen te maken, je had het verschil al in de eerste km gemaakt. De wind was niet te onderschatten, maar zo'n parcours hebben wel iets.
Prettig eindejaar,
Groetjes

Gepost door: Jolente | 23-12-08

Knap !!! Proficiat met je overwinning,super gelopen daar in Steenvoorde,je hebt zeker een goed jaar achter de rug.Goed gedaan proficiat.

Gepost door: anita | 23-12-08

Mooie afsluiter van een nog mooier loopjaar , dikke proficiat voor al je super prestatie's Patje en dat waren ze een voor een Prettige Feestdagen voor gans je familie

Gepost door: Katrien | 23-12-08

Borstnummertje....... Is die wedstrijd in Steenvoorde gesponsord door een papierhandel ? Gelukkig dat je nr. kleiner was dan 1000 ... Niettemin weer de hoofdvogel afgeschoten bij onze Zuiderburen , doorgespoeld met Vlaamse koffie . En nu ..... de duracelltjes terug opladen want om je prachtjaar 2008 te evenaren of te verbeteren zul je alle zeilen moeten bijzetten ! Prettig eindejaar toegewenst vanuit Veurne .

Gepost door: ivan | 23-12-08

proficiat Proficiat met je overwinning. Heb ook deelgenomen in Steenvoorde. Er waren dus nog Vlamingen en wellicht meer dan je denkt. Was de tweede maal en zal er ongetwijfeld nog lopen. Mooi, heuvelachtig parcours, al vind ik Grijsloke toch nog een stuk zwaarder.
Prettig eindejaar en veel loopplezier in 2009.

Philippe Groenweghe

Gepost door: philippe groenweghe | 24-12-08

heel mooi gelopen. Zoals Gino aangaf, prachtig jaar geweest. Ik kijk al uit om eind juli de trainingen te starten voor de marathon van Eindhoven. Ik kan van Gino en jij nog veel opsteken. Together we can do it!!

Gepost door: Tom Hoornaert | 25-12-08

allo Patje
k'ga er niet te veel aan toevoegen,2008 was gewoon prachtig!!! je was sterk,nu nog je verzorging op punt zetten(ja ..kan nog beter)en je zult er terug staan in 2009.

grtsjes je snotterende haas...

Gepost door: martin | 28-12-08

Proficiat! Proficiat met je overwinning.
De beste wensen voor het jaar 2009

Groetjes Layla

Gepost door: Layla | 28-12-08

De commentaren zijn gesloten.