07-12-08

cross in oudenaarde

zoals eerder vermeld stond vandaag de eerste cross van het seizoen op het programma, ook vorig jaar was ik van de partij, toen met een negende plaats als resultaat. dus was mijn doel om in de eerste tien te eindigen. deze week ook een bloedonderzoek laten doen, en alles was in orde, en zo voelde ik me ook, alles liep lekker op training, dus zag het zitten.

eens aangekomen het parcours verkend, en lag er toch wel zwaar bij, de finse piste lag hier en daar verzopen, de rest was een beetje omgeploegd door de jeugd, dan waren er gelukkig nog langs de voetbalvelden wat gras te zien. het ventje wilde een snelle start zien, dus gingen we dat proberen.

die kwam er ook, kwam na 300 meter door tussen plaats 15 en 20, voor mij een hele prestatie. begon direct op te schuiven, en na een kleine ronde reeds enkele ingehaald, sophie christiaans en masters els vancoillie en nathalie declercq. zag dan dat ik naderde op ine de stoop en nathalie van rooyen, en probeerde ze bij te halen. dat lukte wel, maar het kostte veel kracht. intussen de laatste ronde ingegaan, en nathalie moest lossen. intussen bleef ine het tempo zo hoog houden, dat ik nooit kon overnemen, kon soms amper volgen. zo naderden we op anneleen vanderiviere en inge adam. we geraakten nog bij inge in de laatste 400 meter, maar intussen was ook nathalie terug komen aansluiten. dus werd het een spurt voor de 5° plaats bij de seniores, die ik glansrijk verloor, tis verre van mijn specialiteit. werd dus zevende, en negende algemeen.

héél content dus, zelden op cross zo diep geweest, maar door die wisselende positie's altijd blijven doorgeven, het geeft een goed gevoel voor de volgende crossen. ook het podium was niet veraf, eindigde op een halve minuut van de derde plaats, maar dat is wel te hoog gegrepen voor me.

nu staat er nog een gezellig etentje gepland, samen met stef naar de mexicaan. eerst een mojito, daarna zien we wel wat er op het bord zal liggen.

tot de volgende, patje x

DSCN3074

DSCN3080

DSCN3100

DSCN3090

DSCN3106DSCN3110

DSCN3111

19:02 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

Commentaren

Modder.... ... mooi resultaat toch voor de 1e cross. Het is toch weer wennen van de straat naar de modder.
Grtzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 07-12-08

Prachtige.... ...prestatie hoor. Het kan daar inderdaad zwaar zijn in Oudenaarde. Als ik de uitslag zie en de verschillen dan kan ik alleen maar zeggen. Zéér goed gelopen. Proficiat.
Gr. Natalie

Gepost door: natalie | 07-12-08

9de plaats Toch zeer sterk gelopen van je op zo'n zwaar parcours!De hartslag was waarschijnlijk hoog.

Gepost door: Johanbeton | 07-12-08

proficiat ....met uw mooie plaats in oudenaarde.ge trekt
op alle terreinen uw plan.

Gepost door: tuyttens gino | 07-12-08

Cross !!!!!! Mooie cross gelopen hoor,en mooie plaats,proficiat.Je zus Anita

Gepost door: anita | 08-12-08

mooi resultaat! Groot doorzettingsvermogen waar ik fel naar opkijk. Dit is één van de redenen waarom het zo vlot loopt en je mooie uitslagen bekomt! Succes op je volgende cross en tot dinsdag op de piste Groetjes ook aan Stefaan.

Gepost door: Tom Hoornaert | 08-12-08

Proficiat Proficiat met deze mooie prestatie!!

Gepost door: sandra | 08-12-08

Goede cross Gelopen Patricia,het beloofd goed te worden op je volgende Crossen een podium plaats is zeker haalbaar voor jou

Gepost door: Bart | 08-12-08

Mojito...time , is dit enkel na een wedstrijd of neem je er soms ook eentje voor een cross ? Zoals het "Spencer-effect" met jenever laatst is uitgetest .
Sterke wedstrijd gelopen , dat staat als een paal boven water . "ijzer"-sterke conditie op dit ogenblik . Bravo

Gepost door: ivan | 08-12-08

inderdaad sterk als ge maar een half minuutje van de derde plaats zit hebt ge sterk gelopen en telkens kunnen opschuiven , prima ingedeeld dus . In Deerlijk loop ik de 15km .

Gepost door: roadrunnerke | 09-12-08

Beetje laat maar een super dikke proficiat ,denk dat er een podium inzit en zal niet te lang meer duuren :-)

Gepost door: Katrien | 09-12-08

2009 Happy 2009 vanwege Clint . En nog een keer onder -3uur he op 42km :-)

Gepost door: Clint | 20-12-08

De commentaren zijn gesloten.