30-11-08

westlaanrun in roeselare

vandaag stond traditiegetrouw de westlaanrun op het programma, een wedstrijdje van de eigen club, dus moeten we wel paraat staan. natuurlijk vele clubgenoten en bekenden gezien, en ook neef dries lernout was present, hij loopt nu een klein jaar en zou zesde worden op de 10 km, fantastisch gewoon.

graag had ik de overwinning behaald, maar margriet huyghe was er ook. zij loopt voor de hobby, maar bijna nooit wedstrijden. enkele jaren terug liep ze wel een marathon in 2.51, dus veel sneller dan ik. gelukkig kon ik ze al eens verslaan, dus hoopte ik op goeie benen.

eens gestart met haasje martin en gino bij me, zat de snelheid er direct in. na de eerste van de drie ronden zat margriet nog in het groepje, dus zei ik tegen martin om te versnellen, zodat het groepje barstte. zo liepen we weg van margriet, om de voorsprong uit te bouwen tot 100 meter. kwam na 9.25 km aan in 35.08, ben zeer tevreden met deze overwinning, de benen voelden heel goed aan, had geen kou in de regen, want had een thermisch truitje met lange mouwen aan en mijn herzog-kousen. bij deze bedankt haasje.

dan naar het podium, maar het duurde weer een beetje lang eer alles begon, stonden daar allemaal te rillen. eens alle foto's getrokken waren, vlug gaan douchen, want stef en ik stonden langs het parcours om te helpen. gelukkig was de meeste regen al gevallen, zodat het nog plezant helpen was. heb nog veel kunnen tetteren met kimberly. zij zou meedoen aan de cross, maar door ziekte vond willy dat ze niet mocht startten, dus loopt ze volgende week in oudenaarde haar eerste cross bij de aangeslotenen.

intussen geroepen naar enkele bloggers. charlotte vdwalle stelde een beetje teleur, maar haar trainer andy zei dat ze weer sukkelde met haar ijzer, jammer dat het net nu in deze belangrijke periode is, volgende keer beter meisje. ook leen leysen was van de partij, en buiten alle verwachting behaalde ze een ticket voor het europese.

intussen kwam secretaris norbert een beetje in paniek vragen indien we iemand wisten die nog naar zaventem wilde rijden vanavond. een hongaar, bene barnabas, moest nog zijn vlucht halen. stef toonde zijn goed hartje, dus zei dat hij wel zou rijden. rond 16.30 vertrokken we dus met een hongaar die enkele woordjes engels praatte, maar wat hij zei verwonderde ons wel. hij werd reeds 3x europees kampioen cross bij de junioren en beloften, heeft 10 nationale titels, enkele records ook. thuis eens gegoogeld, en vonden zijn pr's, op 10 km is dat 29.19, en een halve in 1.05, en dit voor iemand van 22 jaar. vandaag gaf hij op door rugpijn, maar hoopt op het ek weer een gooi te doen naar het podium. we wensen hem alvast veel succes.

tot volgende week met een verslag van oudenaarde, patje,x

DSCN3028

DSCN3037

DSCN3044

DSCN3061

DSCN3062

21:06 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

23-11-08

winteraankopen en party-time

vrijdagavond werden we samen met de damesploeg die de interclub hadden gewonnen in 2 landelijke, verwacht in het stadhuis van roeselare. samen met de belgische kampioenen van onze club was het zaaltje vlug gevuld. na de gebruikelijke speech, overhandiging van diploma's en foto's voor de pers, werd er nog eentje gedronken. nadien nog met trainer willy, tania, trainer lucien en vrouw, roos met dochter louise wastyn iets gaan drinken op de markt. zo werd het een leuke avond, wel wat afgelachen.

dit weekend beloofde het weer niet veel goeds. hagel en sneeuw, wind en regen, allemaal niet ideaal om in te trainen. zaterdagmiddag vertrokken, tesamen met het ventje, voor een tochtje van 50 minuten. het begon net te spikkelen, om na 2 kilometer over te gaan in een fikse hagelbui, had goesting om mijn kar te draaien, maar tegen wind begon stef de kop te nemen, en zei om achter hem te schuilen. de hagel piekte al minder in het gezicht, maar toch. aan 5 km konden we draaien, met de intussen sneeuw in de rug was het gemakkelijker lopen. intussen enkele auto's tegen gekomen, die zullen gedacht hebben, die 2 zotten, in zo'n weer. de laatste 3 km was alles over, en de zon begon lichtjes door te priemen. dus kletsnat thuisgekomen in de zon, 't is eens iets anders.

vanmorgen om 8.15 vertrokken voor anderhalf uur, maar door de ijzel was het niet simpel lopen. dan maar achter elkaar op het bovenste van de weg gelopen, daar was het minst glad. in de bochten letterlijk stilstaan, de voetjes voorzichtig draaien, en dan weer aanzetten, wel wat afgelachen met het ventje. tegen dat we thuis kwamen was alles weggesmolten, zodat de spieren nog tijdens het lopen konden herstellen van de kleine glijpartijtjes.

sedert de marathon zijn we enkele keren naar de sponsor in brugge geweest, en heb er enkele aankopen gedaan die hopelijk in de toekomst kwetsuren kunnen voorkomen en betere prestatie's zullen leveren. om te beginnen zijn er de kompressiekousen van herzog, de tubes, zodat je met de eigen sokken kan lopen. heb er enkele keren mee getraind, en het moet gezegd, er is een duidelijk verschil merkbaar. de kuiten zitten eigenlijk vast, zodat er geen scheurtjes optreden tijdens het lopen, alsook wordt het bloed beter terug naar boven gestuurd, met daar nog bij dat het melkzuur ook beter wordt afgevoerd. de 2° aankoop zijn mijn wedstrijdschoenen voor korte afstand, de nike katana-racer (blauw-rood). heb er al een wedstrijdje mee gedaan, het zijn echte vliegerkes. wel hard om mee te lopen, maar dat zijn dan ook wedstrijdschoenen hé, geen comfort, maar wel snel. mijn laatste aankoop zijn wedstrijdschoenen voor halve en hele marathon, de nike luna-racer (geel). de nieuwste sensatie in de hardloopwerels wordt gezegd, en via internet al enkele bloggers gezien die boffen met dit paar. zal deze week er wel eens mee op pad gaan, ben heel benieuwd. ook stef heeft nieuw schoeisel, de trouwe mizuno precision ( geel-rood). heeft er direct mee gelopen, en hij moest zich zowaar inhouden, zo lekker lopen die. ook die mizuno's staan in mijn kast, dit zijn mijn trainingschoenen.

zaterdagavond nog een concert meegenomen, samen met anita naar harelbeke gereden om christoff te bewonderen. zijn zoete stem, mooi snoetje en show konden ons beiden bekoren. we hadden vip-kaarten, zodat we achteraf bij een hapje en drankje(2 glazen schuimwijn, stond op mijn kop),nog op de foto konden.

zo begint het einde van dit jaar te naderen, de winter is nu wel ingezet, en de trainingen zullen vanaf nu terug zwaarder worden. verlang er al wel naar, de marathon is nu 6 weken gepasseerd, 'tis tijd om er weer in te vliegen.

tot volgende week, met een verslag van de westlaanrun.

greetz, patje,x

DSCN2981

 

 

DSCN2984

DSCN3010

DSCN3020

DSCN3019

DSCN3021

DSCN3018

20:56 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

11-11-08

course de souvenir in ploegsteert

voor de vierde keer trokken we vanmorgen naar ploegsteert, maar wel voor de eerste maal de halve marathon. de andere editie's koos ik telkens voor de 8 km, maar door de vele kilometers van de marathon werd er besloten de halve te lopen.

eens aangekomen, nummer gaan ophalen die recht gaf op een startplaats in het eerste vak, en toen reeds de eerste regenbui getrotseerd. eens de andere leden van avr ter plaatse waren, gaan opwarmen. de beentjes voelden wel goed aan, en de versnellingen gingen ook goed.

eens aan de start begon het lichtjes te regenen, en toen het startschot werd gegeven, was het 3 km tegen wind positie zoeken om in een mooi groepje te zitten. dat lukte me wel, maar had het koud. ik had gekozen om mijn topje aan te doen met kort broekje, mocht dit dus niet gedaan hebben. de kilometers met wind in de intussen gietende regen deden me verder afkoelen. intussen zat ik vierde, na alemitu bekele, louise deldique en een onbekende. bedoeling was om die plaats te behouden, wat me ook lukte. tot de laatste kilometer, toen passeerde er een vrouw, weet niet wie, pikte aan, maar de benen waren zo verkrampt, evenals de armen, dat versnellen niet meer kon. met lede ogen moest ik tevreden nemen met een vijfde plaats.

met een tijd van 1.26.08 kan ik ook niet tevreden zijn, maar gezien de extreme omstandigheden en de kou die ik leed, neem ik genoegen met de uitslag.

alemitu won voor louise, de vierde dame was carole de ridder, net na mij werd ann-sofie claeys zesde, kort gevolgd door gino tuyttens en kimberly vandenabbeele, die haar debuut maakte op de halve. met een tijd van 1.26.48 een knalprestatie. vaste haas martin liep eens zijn eigen wedstrijd, en deed er 1.22 over. vooraan werd dries depoortere 9°, jo vandorpe rond de 18° plaats.

snel deze wedstrijd vergeten dus, mijn volgende wordt de westlaanrun in roeselare, proberen de kleuren van avr hoog te houden.

groetjes, patje x

DSCN2959

DSCN2961

DSCN2973

DSCN2974

DSCN2975

16:59 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |