29-09-08

nog 2 weekskes

inderdaad, eigenlijk nog 13 dagen, maar twee weken praat gemakkelijker. de laatste week was er eentje van ongeveer 120 kilometer, mijn snelle duurloop van 2x 8 km ging heel vlot, had het niet verwacht, maar eens je bezig bent en uw hartslag onder controle houdt, gaat de tijd wel snel. enkel dit weekend was ik in gezelschap, zaterdag hield stef me gezelschap voor 18 km, dat was dan ook zijn enige training deze week. 's avonds gingen we naar een huwelijksfeest van een vriendin van de fitness, we zouden niet te lang blijven, maar twas gezellig, zodat we pas om 5 uur in bed lagen. ja, we zijn geen uitgaanders, maar als we de kans krijgen ...

zondag hadden we afgesproken met kathleen steenhaut, maar wel om 9 uur in erpe-mere. dus met slechts 2h45 slaap vertrokken, door de mist 10 minuten te laat aangekomen. omstreeks 9.30 vertrokken voor een duurloop van 2h40 langs de dender, vergezeld van onze twee mannen op de mtb. twas leuk, veel bijgekletst, ook over andere dingen dan het lopen, zodat we elkaar ook wel beginnen te kennen op een andere manier. na het douchen mochten we blijven eten, om erna nog wat te praten in het zonnetje. zodanig dat ik al veel heb bijgeleerd van haar, waar je moet op letten de laatste week, alsook over het arrangement. we hebben afgesproken om samen naar eindhoven te trekken, ook wel omdat zij daar haar draai al kent. daardoor zal ik wel kalmer de zaterdag doorkomen.

morgen krijg ik mijn laatste trainingen van willy, ben benieuwd wat ik nog mag doen. begin eigenlijk me al af te vragen als ik wel kilometers genoeg in de benen ga hebben, maar mijn ventje zegt dat het voor mijn volgende marathon wel wat zwaarder zal zijn, we weten pas na eindhoven indien ik genoeg zal getraind hebben.

zal nog wel eens passeren met een nieuw berichtje, greetz patje.

21:00 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

21-09-08

ekiden te brussel

traditie getrouw stond de ekiden op het programma. eens per jaar wordt er gelopen als team, terwijl er anders voor eigen rekening wordt gelopen. ook een ideaal moment om trainer willy te plezieren, want voor vele atletes maakt hij aparte trainingschema's, en zo kunnen we hem bedanken met een puike prestatie. andere jaren slaagden we altijd erin om het podium te halen bij de val-clubs, dus ook dit jaar was dat de bedoeling, maar de blessure van anita en de late opgave van gwen deed ons uitkijken naar de best mogelijke ploeg, de hulp kwam van dochterclub staden die lisa wyseure afstond.

elk jaar doet er een heren ploeg mee, die met ons meeloopt. dit jaar kreeg ik een speciale haas, want na enkele jaren kon ik nog eens meelopen met mijn ventje. in de beginjaren deden we dat vaker, maar dan was het om te maken dat ik niet te rap startte, hij kon dan aan mijn truitje trekken. nu was het even anders, de laatste weken liep hij bijna niet meer, maar hij zou zijn best doen.

voor ons startte kimberly van den abbeele, die de 5 km aflegde in net geen 20 minuten, en zo waren we direct 3° dames, en 2° bij de clubs. het eerste team was van nike, een samengestelde ploeg, en de tweede was dcla, die elk jaar wint, niet moeilijk, want elk lid is al minstens 1 maal belgisch kampioene geworden op piste of in de cross. dan waren wij aan de beurt voor 10 km. we besloten niet te snel te starten, want het parcours is lastig, in totaal 6 hellingen, met nog vals plat erbij. de eerste ronde werd gelopen in 20.45, op de vlakke stukken werd er niet ingeboet op snelheid, enkel bergop werd er iets verzwakt. maar de lange afdaling naar het atomium werd er door getrokken, waardoor we aankwamen in 41.35, dus de tweede ronde slechts 5 seconden trager, ideaal ingedeeld. ikzelf had redelijk gemakkelijk gelopen, stef was kapot, maar na enkele minuten wandelen was alles al verteerd, en konden we nog een halfuurtje loslopen.

intussen had lisa van ons overgenomen, en voor iemand die nooit 5 km wedstrijd loopt, deed ze het voortreffelijk. ze kon nog versnellen op het laatst, ook wel omdat haar haas vincent zei dat er iemand afkwam, die achteraf zei dat het een grapje was om haar op te jagen. daarna was het de beurt aan veerle vdkerckhove, die samen met willy ook 10 km liep. intussen waren we zeker van onze tweede plaats, toch werd er doorgelopen, want iedereen wil wel zijn best doen om een mooie tijd te lopen. veerle liep dezelfde tijd als stef en ik. toen werd elke viane in stelling gebracht, en ze was eens niet met haar vaste haas jeff afgekomen. ze ertelde achteraf dat het wel aanpassen was, maar dat ze blij was met haar resultaat. als laatste liep saskia vens, om na haar 7,195 meter als tweede club over de meet te lopen.

onze totale tijd is 2 uur 56 minuten, daarmee zijn we 38° algemeen op 466 aangekomen teams. niet slecht, maar onze beste tijd is toch een dikke 10 minuten beter. toen was het wel een ander parcours, misschien dat de afstand toen wel iets minder was. maar niet getreurd, na een beetje aandringen mochten we toch het podium op om onze medailles te ontvangen, toch wel een speciaal moment om in zo'n stadion in de belangstelling te mogen staan.

nu nog een zware week voor de boeg, met donderdag 2x 8 km snelle duurloop. dan dit weekend nog enkele lange duurlopen, om dan stilletjes aan te beginnen afbouwen.

laat jullie nog iets weten hoe de trainingen verder verlopen, groetjes patje x

DSCN2838

DSCN2839

DSCN2863

21:32 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

14-09-08

bk halve marathon in sint-truiden

deze morgen met vele vragen afgereisd naar het verre limburg. deze week was het herstelweek, met 2 rustdagen, en op woensdag was er interval, 3x 3000, die ik alleen moest lopen, zodat er deze week nooit een goed gevoel in de benen was. gisteren zat ik zelfs te twijfelen als ik wel zou starten, wetende dat er enkele toppers aan de start kwamen, en ook deze week kreeg ik de melding van de organisatoren van eindhoven dat er enkel een startplaats in het eerste vak klaar lag indien ik binnen 1.23 finishte, wat ik nog nooit deed.

voor het eerst sedert lang, kan me bijna niet herinneren wanneer eigenlijk, gierden de zenuwen door mijn keel, zodanig zelfs dat het toilet meerdere malen mijn bezoek kreeg. aan de start was er alumite bekele, isabelle collard, ria thienpont, ann parmentier en wies of griet terryn, kan ze niet uit elkaar houden. met 6 gingen we strijden voor de medailles.

de start ging goed, was direct mee en kon mooi aansluiten bij enkele mannen, ook alle andere loopsters volgden mijn voorbeeld. enkel bekele en virginie vandroogenbroeck, een master, liepen van ons weg. het tempo lag direct hoog, bij 5 km kwamen we door in 18.55, slechts 30 sec boven mijn pr. dan brak me iets later zuur op, toen isabelle versnelde en iedereen volgde, moest ik 10 meter laten op het groepje, net bij vals plat en tegen wind, die duidelijk voelbaar was. dacht dat het voorbij was, dat mijn ijzer weer te laag stond, enzovoort. gelukkig stokte het vooraan, zodat ik weer kon aansluiten. bij km 8, in 30.30, weer een versnelling van isabelle, toen brak ik volledig. ook ann en ria lostten, maar bleven zo'n 40 meter voor me lopen, terryn was toen al ver teruggeslagen.

toen kwam er rond de negende kilometer precies een engeltje uit de hemel gevallen. een man, ken zijn naam niet, van ongeveer 1m90, stak me precies in zijn achterzak en begon te hazen voor me. stef vertelde aan km 10, in 38.30, dat ik nog onder het schema van 1.23 liep, en porde de man nog een beetje aan. die zei dat ann en ria te snel voor hem liepen, maar dat hij zou proberen om de limiet te lopen voor me. gestaag werd het tempo opgedreven, tegen wind of bergop iets trager, om er dan weer in te vliegen. het ging zodanig goed dat we na 15 km, in 58 min, terug aansloten bij ann en ria. plots zat ik weer op medaillekoers. toen hebben we elkaar nog wat opgejut, en bij de laatste lastige strook werd het ann teveel, het vele kopwerk bij ria liet zijn sporen na, en ze moest lossen. ik wist dat ik ria niet mocht meenemen naar de finish, maar was zodanig bezig met mijn tijd dat het me niet veel kon schelen. in de laatste kilometer versnelde ria om zo de derde plaats bij de seniores weg te kapen, maar ikzelf kwam aan in 1.22.15, duidelijk onder de limiet. was misschien een halve seconde teleurgesteld met mijn 4° plaats, maar de euforie kwam direct boven. ben mijn haas veel verschuldigd, maar hij was content voor mij en zichzelf, als beloning mocht hij mee op de foto.

bekele won uiteindelijk in 1.18.50, tweede algemeen was virginie, dan isabelle in 1.21.30, ria net voor mij, en ann net binnen de 1.23. ook even vermelden dat vriendin kathleen steenhaut won bij de 40-45 jarigen, in 1.23.58. door de limiet te lopen mag ik gratis overnachten in eindhoven, is er een verkenning en pasta-party op zaterdag en mag ik vooraan starten. alles lijkt ideaal om een topprestatie te leveren, maar het is een sprong in het duister, kathleen stelde voor om samen te lopen en zal er zeker gebruik van maken, ze heeft ervaring en zal me wel duiden op de gevaren bij een marathon.

nu zaterdag trekken we met de dames van avr naar de ekiden in brussel, we zijn er al 2 maal tweede geweest. ook nu weer loop ik de 10 km, het is er zwaar, met enkele nijdige hellingen erbij, en dat in opnieuw een week met vele kilometers. we zien wel, vandaag was een opsteker van formaat.

groetjes, patje,x

DSCN2791

DSCN2796

DSCN2818

DSCN2820

DSCN2822

DSCN2824

22:48 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

07-09-08

dwars door izegem

na een hele week zwaar trainen stond er opnieuw een lange duurloop geprogrammeerd, het voordeel nu was wel dat het in groep was. de eerste 23 km lopen we aan een gemiddelde van net geen 12 per uur, ideaal dus om bijna twee te trainen en ondertussen te tetteren met de andere lopers. je mag stellen dat de helft van de 60 starters bekenden zijn, dus tegen dat ik iedereen gesproken had, was het bijna tijd om te starten voor de laatste 8 km, en dat aan vrij tempo.

die start is wel apart, na 2 uur aan een vast tempo beginnen versnellen, tis niet echt gemakkelijk. dus kalmpjes aan versneld, samen met clubgenoot gino tuyttens en met mario desmyttere. bij die start werd kristof huyghe, ook van avr, langs achter aangetikt en kwam ten val, waarbij hij zelfs een koprol maakte, niet mooi om te zien. hij klaagte direct van een pijnlijke schouder, maar liep door. hopelijk zal zijn voorbereiding op ook zijn eerste marathon niet in de war gestuurd worden.

tijdens de laatste 8 km werd er aan marathon-tempo gelopen, rond de 14 per uur. door de wind kon er niet echt een vast tempo gelopen worden, waardoor de hartslag een beetje op en neer ging, maar die bleef wel onder de overslag, dus geen probleem. zo kwam ik aan met een tijd van 32.30, over 7,5 km. ook de beentjes stribbelden niet tegen, zelfs vanmorgen bij het loslopen niet vermoeid. de eerste meters waren ze wel een beetje stram, maar dat zal wel normaal zijn. nu ben ik in de laatste rechte lijn naar zondag, voor het bk halve marathon. een beetje hoop ik op het podium, maar met bekele en deldique erbij is er maar 1 plaats meer over, dus mag er niemand veel meer afkomen. we zullen wel zien, met een goede tijd en beentjes zou ik al tevreden zijn.

groetjes, patje.

DSCN2765

 DSCN2784

DSCN2787

11:28 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

01-09-08

trainen, trainen, trainen

sedert mijn laatste wedstrijd in peruwelz heb ik al vele kilometers op de teller. bij de snelheidstrainingen kom ik vaak tegen de 20 kilometer, tijdens de week zijn de duurlopen tussen een uur en anderhalf uur, maar de voorbije zondagen al telkens 3 uur gelopen. vorige week samen met haas martin naar "t veld" in ardooie getrokken, maar door een klein accidentje op zijn werk moest hij enkele trainingen laten schieten, waaronder de duurloop van gisteren.

omdat ventje stef zaterdag in grijsloke had gelopen, liep hij 45 minuten mee, maar nam dan de mtb om me te voorzien van drank en energy-gel. moet wel zeggen dat het laatste halfuurtje mijn benen vermoeid aanvoelen, wat wel normaal zal zijn.

nu zaterdag trek ik naar kachtem, om er voor de derde keer deel te nemen aan de 31 km. de eerste 23 zijn aan een tempo van 12 per uur, en iedereen blijft in de groep. dan wordt het startschot gegeven voor de rest. zal proberen om eens door te gaan, andere jaren bleef ik gewoon tempo houden. nu zal er dus eens getest worden.

zal die weekend wel posten hoe het verlopen is.

beykes, patje, x

20:13 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |