21-09-08

ekiden te brussel

traditie getrouw stond de ekiden op het programma. eens per jaar wordt er gelopen als team, terwijl er anders voor eigen rekening wordt gelopen. ook een ideaal moment om trainer willy te plezieren, want voor vele atletes maakt hij aparte trainingschema's, en zo kunnen we hem bedanken met een puike prestatie. andere jaren slaagden we altijd erin om het podium te halen bij de val-clubs, dus ook dit jaar was dat de bedoeling, maar de blessure van anita en de late opgave van gwen deed ons uitkijken naar de best mogelijke ploeg, de hulp kwam van dochterclub staden die lisa wyseure afstond.

elk jaar doet er een heren ploeg mee, die met ons meeloopt. dit jaar kreeg ik een speciale haas, want na enkele jaren kon ik nog eens meelopen met mijn ventje. in de beginjaren deden we dat vaker, maar dan was het om te maken dat ik niet te rap startte, hij kon dan aan mijn truitje trekken. nu was het even anders, de laatste weken liep hij bijna niet meer, maar hij zou zijn best doen.

voor ons startte kimberly van den abbeele, die de 5 km aflegde in net geen 20 minuten, en zo waren we direct 3° dames, en 2° bij de clubs. het eerste team was van nike, een samengestelde ploeg, en de tweede was dcla, die elk jaar wint, niet moeilijk, want elk lid is al minstens 1 maal belgisch kampioene geworden op piste of in de cross. dan waren wij aan de beurt voor 10 km. we besloten niet te snel te starten, want het parcours is lastig, in totaal 6 hellingen, met nog vals plat erbij. de eerste ronde werd gelopen in 20.45, op de vlakke stukken werd er niet ingeboet op snelheid, enkel bergop werd er iets verzwakt. maar de lange afdaling naar het atomium werd er door getrokken, waardoor we aankwamen in 41.35, dus de tweede ronde slechts 5 seconden trager, ideaal ingedeeld. ikzelf had redelijk gemakkelijk gelopen, stef was kapot, maar na enkele minuten wandelen was alles al verteerd, en konden we nog een halfuurtje loslopen.

intussen had lisa van ons overgenomen, en voor iemand die nooit 5 km wedstrijd loopt, deed ze het voortreffelijk. ze kon nog versnellen op het laatst, ook wel omdat haar haas vincent zei dat er iemand afkwam, die achteraf zei dat het een grapje was om haar op te jagen. daarna was het de beurt aan veerle vdkerckhove, die samen met willy ook 10 km liep. intussen waren we zeker van onze tweede plaats, toch werd er doorgelopen, want iedereen wil wel zijn best doen om een mooie tijd te lopen. veerle liep dezelfde tijd als stef en ik. toen werd elke viane in stelling gebracht, en ze was eens niet met haar vaste haas jeff afgekomen. ze ertelde achteraf dat het wel aanpassen was, maar dat ze blij was met haar resultaat. als laatste liep saskia vens, om na haar 7,195 meter als tweede club over de meet te lopen.

onze totale tijd is 2 uur 56 minuten, daarmee zijn we 38° algemeen op 466 aangekomen teams. niet slecht, maar onze beste tijd is toch een dikke 10 minuten beter. toen was het wel een ander parcours, misschien dat de afstand toen wel iets minder was. maar niet getreurd, na een beetje aandringen mochten we toch het podium op om onze medailles te ontvangen, toch wel een speciaal moment om in zo'n stadion in de belangstelling te mogen staan.

nu nog een zware week voor de boeg, met donderdag 2x 8 km snelle duurloop. dan dit weekend nog enkele lange duurlopen, om dan stilletjes aan te beginnen afbouwen.

laat jullie nog iets weten hoe de trainingen verder verlopen, groetjes patje x

DSCN2838

DSCN2839

DSCN2863

21:32 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Sterk AVR .. tijdens dit weekend . In Nieuwpoort konden we genieten van Loes Hubrecht en nog enkele sterke dames + Kris Decaesteker en vandaag in Eigenbrakel zag ik al de cadetten en scholieren meisjes uitblinken op de 4 x 800 m . Willy kwam en zag dat het goed was .
Geniet verder van de atletiek en vooral evenveel succes op de " MARATHON " .

Gepost door: ivan | 21-09-08

sterke ploeg Proficiat met jullie prestatie,het is toch altijd leuk om daaraa te mogen deelnemen,en ja het podium is toch altijd een kippevel moment.

Gepost door: Anita | 22-09-08

Knap resultaat van de dames! Hallo,

Proficiat aan alle dames van julle team!
Knappe prestatie op zo'n parcour, het is zeker en vast niet te onderschatten!
Veel succes verder patje!

Groetjes aan Stef en voor u ook zeker!

Gepost door: Lies | 22-09-08

Mooi Mooi verslagje en zo ééns per jaar als team lopen doet goed voor de ploegsfeer. Knap gelopen allemaal!!

Gepost door: sandra | 22-09-08

Super proficiate! Wij deden voor de allereerste keer mee, met een bendeke collega's (onverwacht snelle ladies! we finishten zowaar 4e in totaal), en we vonden het zo leuk dat we nog willen! Zijn er nog ergens leuke Ekiden?

Gepost door: anje | 23-09-08

Sint-Truidense engel Uw beschermengel die in Sint-Truiden uit de hemel was neergedaald is een collega van mij ...
Als je zijn coördinaten wil kennen, geef maar een seintje ...
Groeten, Yves

Gepost door: Yves | 23-09-08

Goed gedaan!!! Nen dikke proficiat met jullie prestatie.
Tis leuk als club op het podium te staan !!!
En ik zie dat er nog veel plezier is in de meidenploeg.
Alvast nog veel succes in Eindhoven !!!
We gaan duimen.

GR Natje

Gepost door: Natalie | 25-09-08

De commentaren zijn gesloten.