14-09-08

bk halve marathon in sint-truiden

deze morgen met vele vragen afgereisd naar het verre limburg. deze week was het herstelweek, met 2 rustdagen, en op woensdag was er interval, 3x 3000, die ik alleen moest lopen, zodat er deze week nooit een goed gevoel in de benen was. gisteren zat ik zelfs te twijfelen als ik wel zou starten, wetende dat er enkele toppers aan de start kwamen, en ook deze week kreeg ik de melding van de organisatoren van eindhoven dat er enkel een startplaats in het eerste vak klaar lag indien ik binnen 1.23 finishte, wat ik nog nooit deed.

voor het eerst sedert lang, kan me bijna niet herinneren wanneer eigenlijk, gierden de zenuwen door mijn keel, zodanig zelfs dat het toilet meerdere malen mijn bezoek kreeg. aan de start was er alumite bekele, isabelle collard, ria thienpont, ann parmentier en wies of griet terryn, kan ze niet uit elkaar houden. met 6 gingen we strijden voor de medailles.

de start ging goed, was direct mee en kon mooi aansluiten bij enkele mannen, ook alle andere loopsters volgden mijn voorbeeld. enkel bekele en virginie vandroogenbroeck, een master, liepen van ons weg. het tempo lag direct hoog, bij 5 km kwamen we door in 18.55, slechts 30 sec boven mijn pr. dan brak me iets later zuur op, toen isabelle versnelde en iedereen volgde, moest ik 10 meter laten op het groepje, net bij vals plat en tegen wind, die duidelijk voelbaar was. dacht dat het voorbij was, dat mijn ijzer weer te laag stond, enzovoort. gelukkig stokte het vooraan, zodat ik weer kon aansluiten. bij km 8, in 30.30, weer een versnelling van isabelle, toen brak ik volledig. ook ann en ria lostten, maar bleven zo'n 40 meter voor me lopen, terryn was toen al ver teruggeslagen.

toen kwam er rond de negende kilometer precies een engeltje uit de hemel gevallen. een man, ken zijn naam niet, van ongeveer 1m90, stak me precies in zijn achterzak en begon te hazen voor me. stef vertelde aan km 10, in 38.30, dat ik nog onder het schema van 1.23 liep, en porde de man nog een beetje aan. die zei dat ann en ria te snel voor hem liepen, maar dat hij zou proberen om de limiet te lopen voor me. gestaag werd het tempo opgedreven, tegen wind of bergop iets trager, om er dan weer in te vliegen. het ging zodanig goed dat we na 15 km, in 58 min, terug aansloten bij ann en ria. plots zat ik weer op medaillekoers. toen hebben we elkaar nog wat opgejut, en bij de laatste lastige strook werd het ann teveel, het vele kopwerk bij ria liet zijn sporen na, en ze moest lossen. ik wist dat ik ria niet mocht meenemen naar de finish, maar was zodanig bezig met mijn tijd dat het me niet veel kon schelen. in de laatste kilometer versnelde ria om zo de derde plaats bij de seniores weg te kapen, maar ikzelf kwam aan in 1.22.15, duidelijk onder de limiet. was misschien een halve seconde teleurgesteld met mijn 4° plaats, maar de euforie kwam direct boven. ben mijn haas veel verschuldigd, maar hij was content voor mij en zichzelf, als beloning mocht hij mee op de foto.

bekele won uiteindelijk in 1.18.50, tweede algemeen was virginie, dan isabelle in 1.21.30, ria net voor mij, en ann net binnen de 1.23. ook even vermelden dat vriendin kathleen steenhaut won bij de 40-45 jarigen, in 1.23.58. door de limiet te lopen mag ik gratis overnachten in eindhoven, is er een verkenning en pasta-party op zaterdag en mag ik vooraan starten. alles lijkt ideaal om een topprestatie te leveren, maar het is een sprong in het duister, kathleen stelde voor om samen te lopen en zal er zeker gebruik van maken, ze heeft ervaring en zal me wel duiden op de gevaren bij een marathon.

nu zaterdag trekken we met de dames van avr naar de ekiden in brussel, we zijn er al 2 maal tweede geweest. ook nu weer loop ik de 10 km, het is er zwaar, met enkele nijdige hellingen erbij, en dat in opnieuw een week met vele kilometers. we zien wel, vandaag was een opsteker van formaat.

groetjes, patje,x

DSCN2791

DSCN2796

DSCN2818

DSCN2820

DSCN2822

DSCN2824

22:48 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Loon naar werken .... voor een atlete grand cru . Heel realistisch weergegeven artikel . Een plezier om te lezen en nog eens te herlezen . En ...... een happy end is altijd leuk .
En nu de sprong in het duister maar zoals je zelf zegt ... er zijn na gisteren enkele lichtpuntjes en een persoonlijke engelbewaarder .
Go for it .

Ivan

Gepost door: ivan | 15-09-08

amai wat een tijd Patje,
Knappe tijd van u echt wel! Je hebt constant gevochten en u kopke niet laten hangen chapeau echt!
U voorbereidingen doe je uitstekend voor u marathon, het zal zeker lukken!
We gaan zeker en vast duimen vanuit hier dan!
Dikke proficiat echt !
Groetjes

Gepost door: Lies | 15-09-08

proficiat Patricia , wat een tijd zeg !!!! De marathon is natuurlijk iets helemaal anders , maar ik denk , ben bijna zeker dat je de drie uur grens kunt slopen . Je trainingen gaan super en natuurlijk zal er wel twijfel ontstaan als je dichter bij de dag van de waarheid komt , maar je kunt het , alvast megaveel succes !!!!! ps en in Eindhoven word je gans het parcours aangemoedigd , een echte aanrader !!!!!

Gepost door: roadrunnerke | 15-09-08

Op schema Je liep een schitterende wedstrijd! Zelf haalde ik vorig jaar in Eindhoven 2u58'14", kon echter nooit zo'n knappe chrono lopen in de halve marathon. Als je in Eindhoven de motor niet opblaast, zit er een schitterende tijd in. Misschien doorkomen rond de 1u27'? De adrenaline en het enthousiaste publiek zullen je dan wel vooruit stuwen.

Gepost door: Sven | 15-09-08

SUPERRRRRRRRRRR Meiske , je bent super bezig !!!! Ik duim verder voor je !!!
Grtz Gwen.

Gepost door: Gwen | 15-09-08

proficiat!! Je hebt een hele mooie race gelopen zo te lezen!ik ben heel erg blij voor je dat je nog onder die 1.23 liep om van alle voordelen te kunnen genieten in Eindhoven. Stijn kreeg die ook, jullie zullen waarschijnlijk in hetzelfde hotel zitten!
ikzelf ga de zondag achter, samen met de papa van Stijn, dus hopelijk kan ik je naar de finish roepen met misschien een tijd net onder de 3uur?

Veel succes met de laatste weken van voorbereiding, houd de spirit erin, je bent goed bezig!

Groetjes van Charlotte en Stijn.

Gepost door: Charlotte | 15-09-08

SUPER GEDAAN !!! Nen dikke proficiat , met je goeie tijd zeg.
Je karakter en doorzetting heeft je goed beloond.
Doe zo verder meiske , ze gaan in Eindhoven verschietten wat je nog in je mars heb.
Veel succes !!!

Groetjes natje

Gepost door: Natalie | 15-09-08

MOOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!! Zo te zien was het een spannende wedstrijd,je mag zeker nie klagen,en wat een tijd zeg,prachtig gelopen.
je zus Anita

Gepost door: anita | 16-09-08

proficiat patricia.wat een prestatie!ik ben zeker
als je u niet opblaast bij een te snelle start,
je een supermarathon gaat lopen in eindhoven.

groetjes
gino

Gepost door: tuyttens gino | 16-09-08

Proficiat!
en succes met je marathon !!
Ik zal het verslagje zeker komen lezen :)

Gepost door: Leen | 17-09-08

onder druk Onder druk presteren, knap hoor!! Proficiat! Tof dat je nu kan genieten van de voordelen in Eindhoven. Veel succes!

Gepost door: sandra | 20-09-08

De commentaren zijn gesloten.