07-09-08

dwars door izegem

na een hele week zwaar trainen stond er opnieuw een lange duurloop geprogrammeerd, het voordeel nu was wel dat het in groep was. de eerste 23 km lopen we aan een gemiddelde van net geen 12 per uur, ideaal dus om bijna twee te trainen en ondertussen te tetteren met de andere lopers. je mag stellen dat de helft van de 60 starters bekenden zijn, dus tegen dat ik iedereen gesproken had, was het bijna tijd om te starten voor de laatste 8 km, en dat aan vrij tempo.

die start is wel apart, na 2 uur aan een vast tempo beginnen versnellen, tis niet echt gemakkelijk. dus kalmpjes aan versneld, samen met clubgenoot gino tuyttens en met mario desmyttere. bij die start werd kristof huyghe, ook van avr, langs achter aangetikt en kwam ten val, waarbij hij zelfs een koprol maakte, niet mooi om te zien. hij klaagte direct van een pijnlijke schouder, maar liep door. hopelijk zal zijn voorbereiding op ook zijn eerste marathon niet in de war gestuurd worden.

tijdens de laatste 8 km werd er aan marathon-tempo gelopen, rond de 14 per uur. door de wind kon er niet echt een vast tempo gelopen worden, waardoor de hartslag een beetje op en neer ging, maar die bleef wel onder de overslag, dus geen probleem. zo kwam ik aan met een tijd van 32.30, over 7,5 km. ook de beentjes stribbelden niet tegen, zelfs vanmorgen bij het loslopen niet vermoeid. de eerste meters waren ze wel een beetje stram, maar dat zal wel normaal zijn. nu ben ik in de laatste rechte lijn naar zondag, voor het bk halve marathon. een beetje hoop ik op het podium, maar met bekele en deldique erbij is er maar 1 plaats meer over, dus mag er niemand veel meer afkomen. we zullen wel zien, met een goede tijd en beentjes zou ik al tevreden zijn.

groetjes, patje.

DSCN2765

 DSCN2784

DSCN2787

11:28 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Goed gedaan !!! Doe zo verder Patje.
De goeie conditie zal je belonen op het BK halve marathon.
Alvast veel succes.
Gr Natje

Gepost door: Natalie | 07-09-08

succes De test is zo te zien goed meegevallen!! Ik duim voor het BK halve marathon.

Gepost door: sandra | 07-09-08

jawadde.... ... ik kijk er naar uit om je eindtijd te zien in Eindhoven !!! Ik denk dat die super zal zijn !!!
Grtzzz Gwen

Gepost door: Gwen | 08-09-08

sterk bezig Je voorbereidingen zien er al geslaagd uit,de rest komt nu vanzelf wel.Doe zo verder.

Gepost door: anita | 10-09-08

Proficiat Hey Patje,

Knap gelopen daar in Izegem, hopelijk kan je op het BK halve marathon ook sterk voor de dag komen. Heb je wat mindere benen, weet dat dit niet erg is, want de trainingen primeren immers in deze periode. Nog ongeveer een maandje en dat Eindhoven, we zullen er wel staan en dan naast het afzien ook wel genieten e! Nog veel succes met de voorbereidingen en nog even op de tanden bijten e ...

Groetjes van mij en ook van Charlotte

Gepost door: Stijn | 10-09-08

sterk gelopen en het feit dat de benen niet zwaar aanvoelen bewijzen je conditie, ook je lange uithoudingsvermogen. Succes op het BK en zeker in Eindhoven. Dat de maanden sterke trainingen je mogen belonen. Ik ben ervan overtuigd dat je een prachtprestatie neerzet in Eindhoven.
Groeten Tom.

Gepost door: Tom Hoornaert | 12-09-08

prachtig gedaan Inderdaat de vooruitzichten zijn super voor de BK halve marathon,dat zit wel goed hoor!!

Gepost door: patrick aerts | 14-09-08

De commentaren zijn gesloten.