17-08-08

course des sources in peruwelz

vandaag stond mijn eerste wedstrijd sedert de stage op het programma, wel een zware, er zit ongeveer 60 procent onverhard in, met veel bospaadjes. deze wedstrijd liepen we 10 jaar geleden enkele keren, maar dan wel met een groepje van dapalo, telkens verkleed. eens als smurf, flamingo dansers, slagers, ... altijd veel leute gehad, na 11 km stond er bier en na 13 wijn met broodjes, groot feest. onze beste tijd was 2 uur 16, en dat voor 16 km.

na vittel nog 2 zware weken gehad, de kilometers beginnen in de benen te zitten, donderdag op duurloop de eerste keer last van zware benen, en helaas ook vandaag. bij de start was marlene vdbrouck en kathleen steenhaut van de partij, samen met enkele onbekende waalse en franse dames. na 1,5 km was er een tussensprint, en daar had marlene zeker 150 meter voorsprong. kathleen en ik hadden beslist haar te laten gaan, want het was ferm bergop, en hoopten dat ze ging stilvallen. dat gebeurde ook, tot we op 50 meter kwamen, dan versnelde ze. ik probeerde weg te gaan van kathleen, om zo naar marlene te lopen, maar enkele honderden meters verder was het net andersom, de benen sloegen toe, en kathleen liep zo van me weg. er zat niet anders op dan toe te geven dat beiden beter waren vandaag, je ziet, elke wedstrijd moet gelopen worden. in totaal verloor ik een kleine minuut op kathleen, en een dikke minuut op marlene. na mij zat ophelie helin op honderd meter, en dat de hele wedstrijd lang. kon dus niet veel vertragen. bij het loslopen waren de benen wel niet vermoeid, kon gerust een duurloopje beginnen. misschien dat mijn bloed ergens niet in orde is, of enkel een slechte dag. zal wel volgende week voor alle zekerheid eens bloed laten controleren, je weet maar nooit.

gelukkig staan er deze week 2 rustdagen op het programma, maar zondag mijn eerste 3 uur duurloop. tzal wel met de bende zijn, dus kan er veel gebabbeld worden. we zijn met 5 van de club die naar eindhoven trekken, dus kan er veel in groep getraind worden, en wat ook belangrijk is, we lopen allen hetzelfde tempo, op enkele minuten na dan toch.

zal wel nog eens posten hoe de trainingen verlopen, groetjes, patje, x

DSCN2743
DSCN2746
DSCN2741

DSCN2756

DSCN2760

11:55 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

03-08-08

dag 7 in vittel

de laatste dag was aangebroken, en we hadden het geluk dat we eens niet vroeg opmoesten, tegenover bijna al de anderen, want we hadden geen snelheid gehad de laatste training, dus moesten we niet loslopen voor de volgende snelheidstraining. wel hadden we het ongeluk dat we onze kamer moesten verlaten tegen 12 uur, de rest niet. gelukkig konden we de kamer van lien gebruiken, die zou zich bij papa martin installeren.

de training zelf verliep goed, we moesten vlot lopen, en kijken hoe onze hartslag opliep. we mochten zeker niets forceren. de beentjes waren bij het loslopen een beetje stram, maar dat verdween redelijk snel. de training bestond uit 7, 5 en 3 minuten rap, met hetzelfde ertussen. we begonnen met stef op kop, aan een tempo van 1.44 per ronde, wat eigenlijk een lachertje werd. de hartslag ging naar snelle duurloop tempo. de volgende 5 minuten werd gelopen aan 1.38 per toer, alles verliep prima. bij de laatste 3 had ik graag nog eens doorgegaan, stef liep op de eerste 400 1.28, toen nam ik over om uit te komen op 850 meter, dat is beter dan mijn verwachtingen. zat toen zelfs nog niet in het rood en de beentjes stribbelden niet tegen. dan nog wat losgelopen, en naar de douche.

na het middagmaal naar de lokale supermarkt getrokken om een voorraad sunny delight in te slaan, en nog wat koeken voor onderweg. er werd afgesproken om 14.30 voor de laatste duurloop, zodat we fris naar huis konden trekken. enkelen gingen zwemmen, zodat we met 6 het bos introkken voor een halfuurke.

dan voor de laatste keer gecontroleerd als we alles meehadden, de auto's volgeladen en de caravaan kon vertrekken richting belgie.

ik kan enkel alle aanwezige atleten en atletes bedanken voor de lol, de gesprekken, de steun, het koplopen, het samenblijven op duurlopen. in totaal heb ik deze week ruim 170 km, wat dan ook een record is. nu volgt er relatieve rust, om vanaf volgend weekend de marathon echt voor te bereiden.

ook eens trainer willy apart bedanken, voor de schema's van de afgelopen jaren, het luisteren naar mijn wensen qua wedstrijden, en ook voor het aanpassen van de stage, zodat er al eens een lange duurloop is geweest.

hierbij enkele sfeerfoto's, de rest kan je binnenkort bekijken op de site van kavr.

groetjes, patje,x

DSCN2630

DSCN2673
DSCN2637

DSCN2683

10:19 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

01-08-08

dag 6 in vittel

vandaag na het ontbijt stond mijn eerste aangepaste marathon-training op het programma, namelijk een duurloop van boven de 2 uur. wat een geluk bleek, want net vandaag besloten de weergoden om er na 5 dagen hitte er eens een natte dag van te maken. toen we samen met willy, martin, kristof en mijn ventje eraan begonnen, begon het te regenen, om de volgende 3 uur niet te stoppen. na 5 ronden, dat is 12,5 km, eens gestopt om iets te drinken en te eten, om erna door te gaan tot het einde. stef liep in totaal 20 km mee, en martin stopte aan 24, intussen waren willy en kristof versneld, zodat ik de laatste 3,5 km alleen mocht lopen.in totaal 27,5 km in een tijd van 2 uur 18. ben content, want na een zware week nog altijd goede benen hebben , had het niet echt verwacht.

deze middag was er maiskoek, nog nooit gegeten maar best lekker, met spinazie en hamburger. daarna een wel verdiende middagdutje gedaan, maar het weer was toch niet zo bijster goed. daarna met de hele meute opnieuw naar contrexville getrokken, waar de bende van vanmorgen samen losliep, nu slechts 3 rondjes, een heel verschil met vanmorgen. na het rek- en strekwerk gaan supporteren voor de rest, want zij kregen de heuveltraining voorgeschoteld. tot 8 keer toe mochten ze een helling op van 200 meter met een stijgingspercentage van 15 procent, geen gezever, maar niets voor marathonlopers, vandaar die lange duurloop vanmorgen.

als avondmaal een kippebil met patatjes en suikerbonen, daarna een korte behandeling bij martin, om nog een spelletje te spelen waarbij je een stad, naam, rivier, enz met een bepaalde letter moet zoeken. best leuk. morgen is de laatste dag, dus binnen 24 uur zijn we al terug thuis. het laatste verslag zal dus pas zondag verschijnen.

tot dan, patje, x

22:45 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

dag 5 in vittel

vandaag stond de meest gevreesde training op het programma, de 800 's in het bos bij ons slaapcomplex. ze worden gelopen in 2 richtingen, eens met een helling omhoog, de volgende met dezelfde helling, maar dan omlaag. na wat loslopen en versnellingen begonnen we eraan, willy, martin, stef en steven, met dan nog louise en papa johan erbij, maar zij liepen 2 keer beide richtingen, de rest 3 keer. de eerste 2 waren nog wat aanpassen aan de bochtjes, de volgende passeerden razendsnel met telkens de hartslag net op of over de overslag. mag best tevreden zijn over deze training, door de hellingen en tempowissels is het bijna het begin van een crosswedstrijd.

als maaltijd kregen we dauphinois-patatjes met kotelet en bloemkool met broccoli, heel lekker. na wat rusten ons klaargemaakt voor een duurloopje aan het meer van contrexville, waar ik samen met ventje stef, willy en martin vier-en eenhalf toerke deed, in totaal 11 km. na wat strechen nog met martin en kristof een ijsje gaan eten op het terras, smaakte wel.

's avonds werd een tegenvaller, boontjes met worteltjes en kalkoenfilet, geen patatjes of pasta erbij. gelukkig werd dat opgevangen door de jaarlijkse drink, samen met enkelen kopen we dan wijn, fruitsap, chipkes, enz ..., en iedereen zit erbij tot alles op is, dat was al rond 23 uur gebeurd, daarna nog een beetje opgekuist, zodat we een halfuurtje later konden gaan slapen.

groetjes, patje.

22:29 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |