31-07-08

dag 4 in vittel

vroeg mogen opstaan vanmorgen, willy trakteerde ons op een ontbijtloopje van een halfuurtje, omdat er in de voormiddag een snelheidstraining op het programma stond. de hele bende bleef samen om te babbelen, enkel stef, louise, lien en roos deden iets minder, een twintig minuten.

na het ontbijt en een korte rustperiode naar de piste getrokken om de snelheid wat op te vijzelen, twee reeksen van 4 x 500, met 300 tussen. dit samen met stef en martin, om beurten trokken we de kop, met telkens een tijd rond de 1.48, tussen de reeksen mocht er worden losgelopen of gerust, iets drinken, ... de laatste 500 was eens doortrekken, stef trok tot 200, dit in 37, de rest werd tempo houden, om te eindigen in 1.35. daarna nog wat loslopen.

deze middag werd er ons spirelli met biefstuk en groentjes geserveerd, iedereen bleef nog wat zitten, enkelen genoten nog van een koffietje. wij niet, na het eten ons klaargemaakt voor een midagje rust, we trokken dit jaar naar epinal, een stad op 50 km van vittel, om eens te shoppen, mijn favoriet tijdverdrijf. na wat zoeken de winkelstraten gevonden, wel was er daar weinig volk te bespeuren. de winkeltjes zijn natuurlijk typisch frans, veel kleine boetiekjes. zijn ons dan aan de basiliek op een terassje gaan placeren, voor de jaarlijkse baileys en ricard, die ook nu weer smaakte. omstreeks 18 uur terug op post, om een halfuur later de schoentjes aan te binden voor een laatste duurloopje van de dag, een halfuurtje joggen met kristof, martin en het ventje.

na de korte, koude douche was het rijst met eieren en courgette, een beetje een rare combinatie, maar het smaakte wel. dan nog naar buiten getrokken, waar het door een korte plensbui goed vertoeven was, de temperatuur was gezakt. nog een korte wandeling gemaakt, nog wat nagepraat met een deel van de bende, en dan rond 22 uur naar de kamer getrokken, om nog wat tv te kijken.

tot morgen, patje,x

09:11 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

30-07-08

dag 3 in vittel

vandaag opnieuw hetzelfde concept, in de morgen een duurloopke, in de middag snelheid op de piste. omstreeks 10.30 vertrokken voor een uurtje in het bos, gelegen achter onze verblijfplaats. het is een golvend parcours, waardoor de hartslag bij het omhoog lopen wel 10 slagen oploopt, maar daarna kan je rustig recuperen bij het dalen. dit was samen met mijn ventje, die 50 minuten meeliep, en met willy en martin.

op het menu stond er macaroni met schorseneren en een soort stoofvlees, en een dessertje ontbrak ook niet. daarna wat gerust op bed, ben zelfs in slaap gevallen. gelukkig werd ik op tijd gewekt door stef, zodat we mooi op tijd waren voor de tweede training van de dag.

die werd zoals steeds ingezet door een opwarming, gevolgd door enkele nieuwe strechoefeningskes op het gras, en de nodige deboules. de training zelf was 2000-1200-2000, een beetje het langere werk. afspraak was om per toer 1.36 te lopen, dit is aan 15 per uur. ventje stef nam altijd de eerste 3 ronden voor zijn rekening, omdat we dan zeker zijn dat het tempo juist zal zijn. dan nam ik of martin over voor de rest. enkel de laatste 2000 werd er aan een hoger tempo gelopen, eerst opnieuw trok mijn ventje de eerste 3 ronden, we zaten dan al 10 sec voor op schema, om te eindigen op 17 sec voorsprong. het was wel warm, maar door het tragere tempo was het best te doen, ons kleurtje is na 3 dagen al bruiner, wat wil je bij zo'n weertje.

na de verkwikkende douche volgde patatjes met vis en wortelpuree, met een saromapudding als dessert, gevolgd door een koffietje. daarna nog met de bende naar buiten getrokken tot rond 22 uur. dan nog een beetje de beelden van de meeting in monaco bekeken, en dan de oogjes dicht gedaan, want om 6.30 stond de wekker geprogrammeerd, er staat voor morgen een ochtenduurloopje van een half uur op het schema.

see ya, patje,x

09:32 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-08

dag 2 in vittel

omstreeks 7.30 opgestaan om ons klaar te maken voor het ontbijt, kopje koffie met stokbrood en beleg, croissantje erbij, fruitsap, alles wat een ontbijt moet hebben. dan onze inkopen gaan doen in de lokale supermarkt, brood en zalm voor stef zijn tussendoortjes, chocolade voor mij en dan nog sunny delight, omdat je bij ons dat niet kan vinden, maar die sparen we voor thuis.

omstreeks 10.30 was er afgesproken om met een select groepje te gaan duurlopen in contrexville, waar er een meer ligt met een licht golvend parcours van 2,5 km. liep er eerst 2 toerkes met het ventje en marnix, waarna stef afhaakte en zijn eigen tempo liep. marnix liep met me verder, waardoor ik slechts mijn vijfde en laatste ronde alleen moest lopen. in totaal dus 12,5 km.

eens gedoucht was het lunchtijd, er was patatjes met hamburger en suikerboontjes, best wel lekker en licht, er zijn nooit geen zware sausen of room bij de gerechten. daarna naar buiten getrokken om bij de bende te zitten in de zon, maar na verloop toch maar verhuisd naar de schaduw, het werd toch wel weer warm.

om 16.30 terug de loopkleertjes aangetrokken voor de intervaltraining, op het programma loslopen en de gevreesde rek- en strekoefeningen, met positie's die als loper meer blessures kunnen veroorzaken dan goed doen, maar toch proberen we ook die oefeningen tot een goed einde te brengen. dan de snelheid, 600-1000-1500-1000-600, opnieuw tot aan de overslag. de eerste haas werd martin, maar vanaf de 1000 nam mijn ventje de eerste 400 voor zich, die telkens in precies 1.30 werd gelopen, daarna namen ofwel steven, martin of ik het commando over, telkens kijkend naar onze hartslag. enkel op de 1500 ging ik twee slagen te hoog, maar bij een temperatuur van 30 graden geen verrassing. alles prima kunnen afwerken, en ook het loslopen ging vlot. de mannen van as monaco hadden opnieuw alles in de gaten, en keken bewonderingswaardig naar onze treintjes die passeerden.

dan nog een frisse douche, rijst met cordon-bleu en groentenkrans, en naar de ontspanningsruimte getrokken voor een partijtje pool, maar door de warmte snel naar buiten getrokken om af te koelen, waar we tot tegen tienen zaten. dan op de kamer nog eens de tv aangezet, en na wat zappen besloten om te slapen, want de trainingen zullen worden opgedreven.

alvast tot de volgende, patje,x

09:53 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

28-07-08

dag 1 in vittel

geeuw, amaai dat is vroeg opstaan. om 3.15, en eens niet om te werken, maar om de tocht te maken naar onze favoriet plaatsje in frankrijk. afspraak was om 4.30 in roeselare, en we wilden niet te laat zijn. omstreeks kwart voor vijf was iedereen present, en werd de tocht aangevat. zonder noemenswaardige problemen of files aangekomen in vittel rond 11 uur, waar we onze kamers kregen toegewezen.

een kwartiertje later werd er dan voor de eerste keer verzamelen geblazen, om de stramme spieren van het lange stilzitten wat los te gooien, een duurloopje van een half uur was de opdracht, wat iedereen plichtsbewust deed. na de nodige strechtsoefeningskes werden we aan tafel verwacht voor spaghetti met een visbrochetje, wat lekker smaakte. nadien wachtte er voor bijna iedereen een siesta, want door het vroege uur waren er enkelen moe. na een uurtje of twee slapen, rustig wakker geworden en ons voorbereid voor de eerste interval op piste.

net toen we buitenkwamen begon het te regenen, ook al was het nog 27 graden. bij het betreden van de piste waren de collega's van lebbeke, die hier ook elk jaar stage hebben, een test aan het doen, waardoor we verbannen werden naar de derde baan om onze snelheid te doen, dus elke ronde mochten we 14 meter extra doen. gelukkig was het niet te lang, 400-200, 600-300, en 800-400. als toemaatje mocht ik nog een 1000 doen, en ook die ging vlot. wel zaten we tegen de overslag, maar dat mocht van willy. na het loslopen, een lekkere douche en nog wat gerust op bed, om dan weer aan te schuiven voor gekookte patatjes met spinazie en kip. na het koffietje nog wat zitten keuvelen over gepasseerde stages, en wat we nog allemaal mogen verwachten. nog een kleine wandeling gemaakt met het ventje, om dan rond 10.30 het bedje op te zoeken, de week is nog lang, dus veel rusten is ook een onderdeel van de training.

tot morgen, patje, x

13:52 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-07-08

ommegangsloop bosmolens izegem

na enkele weekjes relatieve rust, stond er nog eens een wedstrijdje op het programma, de laatste weken werden de kilometers zowat gehalveerd, met enkel een minimum aan snelheid. de conditie voelde nog goed aan, maar zou dat wel ondervinden tijdens de wedstrijd hoe goed ik nog zat.

 

eens aangekomen, was de hitte het enige nadeel dat roet in het eten kon gooien, het is namelijk een toertje met veel bochtenwerk, waar ik wel van hou. bij het opwarmen nergens geen last ondervonden, zelfs de hitte was tamelijk draaglijk.

 

aan de start zag ik enkel lies derudder van flac, een meisje met talent, maar nog niet voldoende getraind om weerwerk te bieden. zodoende kon ik ontspannen lopen, ook al omdat de organisatie mij een haas had aangeboden. nee, grapje, patrick pattyn zou proberen bij mij te lopen, wat hij ook deed. samen haspelden we de kilometers af, enkel de laatste 2 kilometer moest hij passen. dus kwam ik aan beneden de 39 minuten, de juiste tijd heb ik niet, had verkeerd afgeduwd. lies werd tweede in 40.18. ben dus best wel content met de huidige conditie, ben zeker niet in het rood gegaan, en de hitte is zeker geen bondgenoot van mij.

 

morgenvroeg vertrekken we met 20 personen naar vittel, tzal er ook wel lekker warm zijn, dus zal er 's morgens snelheid zijn en in de middag duurloop. we zijn het er al goed gewend, het is voor de 7° keer dat we meegaan. met de stage begint ook de voorbereiding van de marathon, dus de kilometers zullen gevoelig stijgen, hopelijk blijft alles zoals het nu is. dus afspraak op mijn blog de ganse week, zal proberen elke avond iets te posten van onze bezigheden.

 

tot gauw, patje. x

 

DSCN2531

 

DSCN2534

DSCN2561

DSCN2575

21:44 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-07-08

bk 10.000 in jambes

het bk vond plaats in het verre jambes, en de voorbereiding was niet optimaal. van mijn baas kreeg ik geen verlof, maar mocht werken van 10 tot 15 uur, rusten moest gebeuren in de auto. omstreeks 15.30 belde zus angela om te melden dat ons grootmoeder overleden was, rustig in haar slaap. me concentreren ging dus ook al niet, en voelde me eigenlijk ook niet zo goed, buikkrampen, maar zeker niet van de zenuwen, aangezien het podium niet mogelijk was.

eens aangekomen na een ritje van 1 uur 45, beginnen loslopen, maar het werd meer uitkijken naar de putten en bulten, niet ideaal dus. eens aan de start waren we met slechts 7, de masters liepen apart, wat vorig jaar niet zo was. daardoor was ik al zeker van geen toptijd te lopen, want alleen lopen, de wind en een opkomende vlaag gooide roet in het eten.

de eerste ronde werd te snel gelopen, 1.24, waar normaal anderhalve minuut beter was, en de eerste kilometer in 3.40, ook veel te snel, maar wilde meegaan met kristien mox, die loopt een beetje mijn tempo. na enkele rondjes op kop liet ik haar eens trekken, maar voelde het tempo zakken, waardoor ik weer overnam, maar de wind speelde me parten, en kon zo geen vast tempo aanhouden. na nog een overname of twee, versnelde ik iets, en kristien moest direct lossen. ben uiteindelijk aangekomen in 38.19.40, een halve minuut boven mijn pr, maar ik had gehoopt op 38 minuten.

was dus niet tevreden, maar na wat gepraat met trainer willy en ventje stef, begon het door te dringen dat de voorbereiding verre van ideaal was. nu kan ik beginnen aan mijn rustperiode, zal het er eens van nemen, want binnen 3 weken begint de stage in vittel en de voorbereiding op de marathon. hopelijk blijft de conditie, zodat het een geslaagde marathon mag worden.

er waren nog enkele avr-atleten in jambes, jo van dorpe moest gekwetst opgeven, maar dries depoortere werd knap vierde in ongeveer 30.55 en bruno van acker vijfde in 31.12. proficiat met jullie prestaties, en ja, het was weer leute na de wedstrijd, we hebben genoten van de vele grapjes.

er zal nu niet veel verschijnen op deze blog, pas in vittel zal er wel elke dag een berichtje over de gebeurtenissen aldaar gepost worden.

hou jullie allen goed, patje,x

DSCN2464

DSCN2471
DSCN2475
DSCN2495

21:33 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |