28-06-08

dwars door sint-pieter kuurne

opnieuw een klassieker op het programma, 15 km door sint-pieter, een verradelijk parcours, veel vals plat, en met de wind nog lastiger. marlene vandenbrouck was ook van de partij, zoals elk jaar. bedoeling was om niet te forceren, en maken dat ik in een groepje kon lopen, zodat ik uit de wind zat.

bij de start was het bijna prijs, een meisje dat de 5 km liep, drumde zo fel dat ze door haar eigen schuld viel, en ik zat er natuurlijk net achter, springen was de enige oplossing, gelukkig viel ik niet zelf. zou er niet raar van doen, telkens het goed gaat, val ik wel ergens bij de start of op training.

eens zonder kleerscheuren weg, liep ik direct als eerste dame, en in een groepje, ideaal dus. het tempo zat boven de 15 per uur, dan ben je bijna zeker dat er niemand nog terugkomt. halfweg begon het groepje uit elkaar te vallen, en besloot om mee te gaan met de rapste man. het tempo bleef hetzelfde, enkel de laatste kilometers liet ik hem lopen, hij liep voor een tijd. kon dus gemakkelijk de armen in de lucht steken, was binnen in 56.27, een minuutje voor marlene.

derde algemeen werd kimberly vandenabbeele van avr, een leuke opsteker voor haar, en vierde sandra cauwels, beiden waren dan ook apetrots op het podium.

nu vlug recupereren, want woensdag trekken we naar jambes voor het bk 10 km, een podium zit er niet in, nathalie de vos, hanna vdbussche, alumite bekele en louise deldique zijn beter dan mij, dus enkel nog de tijd primeert, zal starten op een schema onder de 38 min, omdat mijn pr 37.37 is, zal zien of er groepje op dit tempo ontstaat.

groetjes, patje, x

DSCN2432

DSCN2436
DSCN2459

11:01 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

16-06-08

20 km van la louviere

reeds voor de 4° keer zakten we af naar la louviere, om er een hels parcours te temmen. eigenlijk doe ik dit het liefst, hellingen nemen die elkaar vlug opvolgen, zodat het tempo nooit kilometers aan een stuk hetzelfde is, echte interval dus.

bij de inschrijvingen zag ik dat de winnares van vorig jaar er ook was, ze liep mij en anita toen op 2 minuten, een pandoering van jewelste, maar zat toen niet in vorm en mijn ijzer was ook verre van goed.

eens gestart zat ik direct in het spoor van theaté, de winnares van vorig jaar. na de eerste helling aan kilometer 3, stond stef klaar met de fiets. daar had ze al enkele meters gelost, maar direct teruggekomen. toen volgden er 3 kilometers tegen wind, gelukkig zaten we in een groepje, maar theaté vond het te traag, en begon te trekken, amaai, wat een tempo. door mijn parcourskennis wist ik wat er nog volgde, en bij de tweede helling aan km 6, probeerde ik vooraan te zitten, wat ook lukte. ook daar werd er door de mannen flink getrokken, zodat ze opnieuw lostte. ik nam direct 30 meter en nestelde me even op kop om het tempo niet te laten zakken. gelukkig begrepen enkele mannen me, en bleven constant bij mij lopen en hazen. dan begint de wedstrijd pas, de hellingen volgen elkaar snel op, ongeveer 1 per kilometer, met vals plat ertussen. bij het afdalen liet ik de hazen lopen, zodat de hartslag even kon zakken. zo kon ik blijven afstand nemen, en beginnen genieten van de orkestjes, zelfs een koor stond naast het traject te zingen. eens we de stad opnieuw inliepen, zag ik mijn tijd op 18 km, 1 uur 11. dacht dat het niet klopte, maar op de teller van stef zijn mtb stond er ook 18 km. bij de aankomst, 20,1 km op de mtb, klokte ik af op 1.18.11, dat is 5 minuten sneller dan vorig jaar, en 3 min voor op theaté, die dezelfde tijd liep als vorig jaar.

ben dus héél content, niet enkel met de gewonnen wedstrijd, maar ook dat de conditie top is, nergens last of ongemakken. enkel zorgen dat het ijzer niet zakt, maar daar zijn er bloedonderzoeken voor.

de avond werd traditiegetrouw afgesloten met een etentje in lupi's, waar de mojito weer lekker smaakte, en het eten subliem was. ook even melden dat er een nieuw fietske is bijgekomen, van een aspirant in de straat, de kader is 1 jaar oud, de rest is allemaal nieuw, nu hopen op mooi weer om eens een tochtje te doen.

groetjes, patje x

DSCN2405

DSCN2408
DSCN2419
DSCN2371

22:23 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

09-06-08

zwaar weekendje

 

eindelijk was het weer zover, onze wedstrijd in eigen dorpke, rollegem-kapelle. mijn ventje had al verlof genomen vanaf donderdag, zodat hij tijd had om met me te trainen, en om alles in orde te brengen, want de laatste dagen voor een organisatie moet alles worden afgehaald, laatste details regelen, véél werk allemaal.

zelf liet ik de 13 km schieten, er zijn geldprijzen, en zelfs een record te breken, en wilde niet met het geld van de sponsors weglopen, dus liep ik zoals vorig jaar de jogging. stress was er niet, niet veel tijd gehad om me druk te maken. gwen van de club was er ook, en ze startte met me mee, maar na een kleine kilometer lostte ze, zodat ik vrij makkelijk kon winnen. zelf kon ik nog iets rapper, maar een tijd van 16.40 op 4,35 km is niet traag. gwen werd tweede. aangezien er enkel voor de eerste heer en dame van de jogging een prijs is, dit jaar een croque-monsieur, kreeg gwen niks. vond het een beetje sneu, en gaf het door aan gwen. nu afwachten tot ze me vraagt om een croqske te gaan eten (haha ).

dan kwam de 13 km aan de beurt, die op schitterende wijze werd gewonnen door maatje bruno van acker. we wisten wel dat hij sterk liep, maar een klein minuutje rapper lopen dan vanhaeke vorig jaar, en een klein minuutje rapper dan didier verstraete, doe het maar eens. het feestje volgt wel. derde werd cluggenoot christophe ghesquire, gevolgd door kristof huyghe, ja, ook van avr. bij de dames werd het een strijd tussen zus anita en veerle vandekerckhove van onze club. zij aan zij werd er gestreden, en in de laatste kilometer kon anita een gaatje slaan, om met 20 meter voorsprong te winnen, ook in een recordtijd. ze was wel diep moeten gaan, kon zelfs niet de armen in de lucht steken, maar na vorige week in de mc-bride opnieuw een puike prestatie.

de meesten weten dat ik van een drieling ben, en dat de derde niet meer loopt, wel, voor ons heeft tania een beetje getraind om de jogging te kunnen lopen, samen met een buurvrouw liep ze hem mooi uit, proficiat. je kan ze herkennen aan nummer 346.

na het uitdelen van de prijzen en tombola vlug naar de kapster geweest, want er was nog een trouw waar we verwacht werden. charline vanneste en bert deschodt hadden ons uitgenodigd, we kwamen wel als laatsten aan, zodat we bijna direct aan tafel mochten. alles was dik in orde, lekker gegeten, veel gedanst en plezier gemaakt. tegen 5 uur lagen we in ons nestje, helaas moest de sporthal nog worden opgekuist, dus om 8.30 opgestaan. stef en danny waren er al een uurtje bezig, zodat we tegen 10.30 gedaan hadden. dan ons sporttasje gevuld, want bart en anita kwamen ons halen om naar lommel te gaan, de heren moesten meedoen aan een interclub bij de masters, ja, ze worden ouder, de ventjes. stef moest verspringen, en ondanks het weinig slapen , de lange rit en de pintjes, deed hij 2 cm beter dan vorig jaar, namelijk 4m62 . maar dan was er nog de 4x400, vorig jaar hadden ze het clubrecord gebroken, en dit jaar was het opnieuw raak, bijna een volle seconde rapper, ze hadden rond de 4.01 denk ik. stef zelf liep 1.01, niet slecht voor een lange-afstandloper. na de terugrit moest er nog gegeten worden, dus was het 22 uur als ik mijn bedje zag, om 6 uur later te mogen opstaan om de ochtendshift te werken. deze week toch wel proberen een beetje slaap in te halen.

bart heeft vele foto's genomen, indien je uw naam of nummer doorgeeft, kijk ik wel indien je ertussen staat, en zend hem door.

 slaapwel, patricia,x

herdenkingsloop deel 1 048

herdenkingsloop deel 1 049
herdenkingsloop deel 1 064
herdenkingsloop deel 1 068
herdenkingsloop deel 1 153
herdenkingsloop deel 2 048
herdenkingsloop deel 2 169
herdenkingsloop deel 2 179
herdenkingsloop deel 2 194

22:50 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-06-08

mc-bride run ieper-poperinge

vandaag eens een specialeke, aangezien zus anita deze wedstrijd al tweemaal had gewonnen, waren we van plan om samen deze halve marathon tot een goed einde te brengen. eigenlijk fungeerde ik als haas, zodat anita onder haar eigen parcourrecord kon duiken dat stond op 1 uur 25 min 1 sec. alleen jammer dat er enkele betere atletes aan de start kwamen, met sylvie muylle en ria thienpont op kop. daarnaast was er nog marijke ghillemyn, kathleen steenhaut en ann parmentier.

aan de start had ik nog een eigen haas mee, bruno van acker van de club had gisterenavond nog op de piste van lokeren onder de 15 min gedoken op de 5000, en kwam uitlopen bij ons. eens weg zaten we goed in een groepje op positie 5 en 6, maar na enkele kilometers zaten we samen met marijke, annick hofkens, ann en kathleen, sylvie was reeds vertrokken met ria in haar kielzog. tussen de 5° en 10° km werd er flink doorgelopen, met als gevolg dat iedereen lostte, en dat we zelf naderden op ria. na 8 km hadden we nog patrick pattyn ingehaald, nog een superhaas waarmee ik geregeld een zondagmorgenduurloopje doe. alles stond in het teken om anita naar een mooie tijd te loodsen, en na 15 km begon de lichte terugval van haar, maar door de aanmoedigingen van haar ventje bart, onze zus tamara en vriendje christophe en mijn ventje, beet ze zich vast in ons spoor. veel vertragen mocht ze niet, want marijke zat nooit verder dan 50 meter achter ons. de laatste 2 km waren heel zwaar voor haar, en ze zei dat ik de derde plaats moest veiligstellen indien marijke nog kon aansluiten. dus versnelde ik en werd zo derde in een tijd van 1.23.56, anita vierde in 1.24.05 en dan marijke in 1.24.10, anita liep 2min30 rapper dan vorig jaar, echt super.

ikzelf zat nog goed, zou een minuutje rapper gekund hebben denk ik, zeker met die 2 hazen bij ons. maar dat kan nog altijd, hopelijk blijft de conditie zo en kan ik tijdens de volgende maanden blessurevrij trainen, dan komt alles in orde voor oktober. ook nog een dankwoordje voor joeri, die mijn beentjes altijd piekfijn losmaakt, zodat ik kan vliegen op wedstrijden.

deze week staat alles in het teken van onze eigen organisatie, de herdenkingsloop rudy bekaert, hier in rollegem-kapelle. wie nog wil inschrijven, kan dat tot donderdagavond via mail aan mij.

 groetjes, patje,x

DSCN2376
DSCN2390

DSCN2395

21:21 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |