16-06-08

20 km van la louviere

reeds voor de 4° keer zakten we af naar la louviere, om er een hels parcours te temmen. eigenlijk doe ik dit het liefst, hellingen nemen die elkaar vlug opvolgen, zodat het tempo nooit kilometers aan een stuk hetzelfde is, echte interval dus.

bij de inschrijvingen zag ik dat de winnares van vorig jaar er ook was, ze liep mij en anita toen op 2 minuten, een pandoering van jewelste, maar zat toen niet in vorm en mijn ijzer was ook verre van goed.

eens gestart zat ik direct in het spoor van theaté, de winnares van vorig jaar. na de eerste helling aan kilometer 3, stond stef klaar met de fiets. daar had ze al enkele meters gelost, maar direct teruggekomen. toen volgden er 3 kilometers tegen wind, gelukkig zaten we in een groepje, maar theaté vond het te traag, en begon te trekken, amaai, wat een tempo. door mijn parcourskennis wist ik wat er nog volgde, en bij de tweede helling aan km 6, probeerde ik vooraan te zitten, wat ook lukte. ook daar werd er door de mannen flink getrokken, zodat ze opnieuw lostte. ik nam direct 30 meter en nestelde me even op kop om het tempo niet te laten zakken. gelukkig begrepen enkele mannen me, en bleven constant bij mij lopen en hazen. dan begint de wedstrijd pas, de hellingen volgen elkaar snel op, ongeveer 1 per kilometer, met vals plat ertussen. bij het afdalen liet ik de hazen lopen, zodat de hartslag even kon zakken. zo kon ik blijven afstand nemen, en beginnen genieten van de orkestjes, zelfs een koor stond naast het traject te zingen. eens we de stad opnieuw inliepen, zag ik mijn tijd op 18 km, 1 uur 11. dacht dat het niet klopte, maar op de teller van stef zijn mtb stond er ook 18 km. bij de aankomst, 20,1 km op de mtb, klokte ik af op 1.18.11, dat is 5 minuten sneller dan vorig jaar, en 3 min voor op theaté, die dezelfde tijd liep als vorig jaar.

ben dus héél content, niet enkel met de gewonnen wedstrijd, maar ook dat de conditie top is, nergens last of ongemakken. enkel zorgen dat het ijzer niet zakt, maar daar zijn er bloedonderzoeken voor.

de avond werd traditiegetrouw afgesloten met een etentje in lupi's, waar de mojito weer lekker smaakte, en het eten subliem was. ook even melden dat er een nieuw fietske is bijgekomen, van een aspirant in de straat, de kader is 1 jaar oud, de rest is allemaal nieuw, nu hopen op mooi weer om eens een tochtje te doen.

groetjes, patje x

DSCN2405

DSCN2408
DSCN2419
DSCN2371

22:23 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Het " ijzer " smeden als het heet is ... in de volksmond , dus profiteer van je "ijzer"sterke conditie om nog wat te vlammen . Ook op je " stalen " ros helling op en helling af vlammen behoort nu tot de mogelijkheden .

Gepost door: Ivan Dieryck | 16-06-08

Proficiat Schitterende tijd, van harte proficiat!

Gepost door: sandra | 16-06-08

theate dat is françoise theate hé, dat is een zeer goede zwemster, doet mee aan alle open wedstrijden en is notabene 45 jaar...
proficiat alvast.

Gepost door: runswimgirl | 17-06-08

N° 1 Proficiat met je prachtprestatie... je bent terug in topvorm !!!
Greetzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 17-06-08

Knalprestatie!!!!!!! Goeie wedstrijd gelopen en wat een tijd,en op dat parkoer,ja kan er van meespreken.Proficiat.
Je zus Anita

Gepost door: Anita | 18-06-08

Knalprestatie!!!!!!! Goeie wedstrijd gelopen en wat een tijd,en op dat parkoer,ja kan er van meespreken.Proficiat.
Je zus Anita

Gepost door: Anita | 18-06-08

Sjiek meiske !! Proficiat !! en met zon zwaar parcours , dubbel en dikke proficiat !!

Gepost door: Katrien | 22-06-08

PROFICIAT!!!
mocht je zin hebben om eens een ritje te doen met de fiets, ik ben altijd van de partij!
groetjes
Kimberly

Gepost door: Kimberly | 23-06-08

De commentaren zijn gesloten.