17-05-08

kvv 5000 in oordegem

vandaag stond de eerste belangrijke piste op het programma, een 5000 voor het vlaams kampioenschap, altijd sterk bezet, dus ideaal om een goeie tijd te lopen. het was de bedoeling om mijn eigen clubrecord te breken die stond op 18.42.76, vorig jaar gelopen op het kvv. bij de inschrijvingen enkele sterkere atletes, sandra schenkel en anja peeters, dan nog nina lauwaert, saartje van bockstal, marleen leysen en de zusjes de proft, dat waren bekenden voor me, van de rest had ik nog nooit gehoord.

tijdens de opwarming was er nog een fikse regenbui, waardoor de piste er kletternat bijlag, maar niet getreurd, er was nog extra zuurstof bijgekomen. de opdracht was van niet te snel te starten, en rondjes van 1.30 te lopen, maar toch proberen mee te gaan met het peleton dat zich altijd vormt.

en dat gebeurd ook, na 200m hadden we 44 sec, 400 in 1.28, dan word er altijd iets vertraagd, tot we 1 km hadden in 3.46, ideaal dus. intussen waren schenkel en peeters al verdwenen, om in die positie ook te finishen. toen vond van bockstal dat er rapper kon gelopen worden, en ging iets versnellen. de 2 onbekenden,lynn de coninck en evelien vanheck, namen over, en pakten 20 meter. de proft nam ook de leiding en deed de kloof weer dicht, zodat we na 3 km doorkwamen in 11.13, perfect op schema voor het record. toen ging van bockstal opnieuw, en toen ging ik erachter, blijkbaar voor iedereen te snel, want ik nam direct afstand, en kwam zo in zicht van het podium. nog 4 rondjes te gaan, en ik trek door, en neem afstand. het record was zeker, enkel nog de plaats werd belangrijk. mijn rondjes bleven 1.28, maar achter mij kwamen lynn en nina terug, zodat we de laatste ronde ingingen met drie voor de derde plaats. helaas had ik geen enkele kans, die jonge meisjes hebben veel meer snelheid, en liepen me er zonder pardon af. dus werd ik vijfde, maar wat belangrijker is, mijn tijd is 18.28.48, een verbetering van 14 sec, nooit verwacht.

fier als een gieter nam ik de felicitaties in ontvangst van de supporters, mijn ventje op de eerste plaats, maar daarnaast trainer willy, bruno, joachim en mama mieke, charlotte en annelies, zelfs kathleen steenhaut was met haar ganse familie op post, thanks daarvoor.

ook even vermelden dat joachim soenen knap tweede werd deze middag op de 3000m steeple in een tijd van 9.27.70, je hebt uw pintje dubbel dik verdiend.

de volgende wedstrijd is de halve marathon van ieper naar poperinge, daar ga ik lopen samen met zus anita, die vandaag derde werd in anzegem.

groetjes, patje,x

DSCN2336

DSCN2339
DSCN2346
DSCN2356

21:25 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

12-05-08

ladies run in kortrijk

na zaterdag de interclub te hebben gewonnen, was ik in de winning-mood. ik probeerde al een maand om me in te schrijven voor de ladies run over 11 km, maar helaas was die volzet. dus besloten stef en ik om toch maar naar kortrijk te gaan, je weet nooit dat er iemand niet kan afkomen. en wonder boven wonder, we stonden net bij stijn vandevelde toen er een promo-meisje ons hoorde vertellen over onze zoektocht, en die zei dat haar vriendin stond ingeschreven maar niet liep wegens de warmte, dus vlug haar nummer afgehaald, de naam veranderd, en ik kon starten.

die start is toch speciaal, samen met 1400 vrouwen, waaronder enkele bv's, maar die lieten ons toch voor, ze zagen waarschijnlijk wel dat we iets rapper zouden zijn. aan de start was er lies deruddere en ann parmentier, maar beiden liepen de 5 km. ik zou wel zien wie ik kon volgen.

na één kilometer trok ann eens door, en dat tempo lag wel iets te hoog, want na 5 km begint het zwaarste van de tocht, bergop en tegen wind vanuit stad naar de aankomst aan de lange munte, niet te onderschatten. eens de markt bereikt, lag ik zo'n 150 meter achter ann, maar lies die derde liep was nergens te bespeuren. en dan begon de zegetocht, 3 moto's die me begeleiden, foto's die worden van alle kanten genomen, en applaus van de vele kijklustigen. aan de finish was ik dan ook dolgelukkig, gemakkelijk gelopen, niet voluit gegaan, echt genoten, maar vooral de ban gebroken, want het was van in augustus geleden dat ik nog eens het zegegebaar kon maken. tweede werd valerie steen met 4min 20 achterstand en derde darry plouvier op 6 min. ook het podium was leuk, bloemen en opnieuw massa's foto's.

van de warmte geen last, stef reed mee en viel niet plat, kon foto's nemen en ook water geven, een must in dit warme weer. maar ook de bevoorrading was in orde, 3x op een traject van 11 km. nu volgt een rustige week met enkele duurloopjes, want zaterdag is er het kvv 5000 in oordegem, aan de startlijst te zien zal ik ergens de zevende plaats kunnen lopen, maar belangrijker is de tijd, stiekem hoop ik dicht bij mijn clubrecord te zitten,18.42.74, maar dan moet het een mooie wedstrijd zijn en niet te warm weer. we zullen wel zien, er zal wel een groepje gevormd worden, hopelijk starten ze niet te rap.

groetjes, patje, x

DSCN2278

DSCN2279
DSCN2297
DSCN2299

21:14 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

10-05-08

KAMPIOEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WE ARE THE CHAMPIONS

of eigenlijk de championetten, want deze middag in nieuwpoort konden we met onze club de favorietenrol waarmaken, met de sterkst mogelijke bezetting deelnemen aan de interclub in 2° landelijke, om van in het begin al aan de leiding te staan, zonder problemen uitlopen, en met 20 punten voorsprong kampioen worden.

ikzelf liep er de 3000, jaarlijks mijn afstand. aan de start enkele sterke atletes, liesbeth pollentier, hanna vandenbussche, ria thienpont, ann moyaert, karolien de proft, en dan nog enkele onbekenden. de raad van coach willy en mijn ventje was starten in het groepje, want er stond toch wel wind, en enkel kijken naar de rechtstreekse concurrentes van oudenaarde en lokeren, die toen nog tweede en derde stonden in de stand. zodoende liep ik in een groepje van vijf, en dit voor de zesde plaats. de eerste 400 was in 1.20, en één kilometer in 3.35, maar voelde me heel goed, eigenlijk de betere van ons groepje. toen vielen er enkele af, waaronder oudenaarde en lokeren, zodoende dat enkel nog de proft overbleef. voor ons begon ann moyaert te vertragen, en na het stukje tegen wind nam ik over, pas dan waren het mijn eerste meters op kop. met nog 400 meter te gaan, haalden we ann in, en lieten ze meteen ter plaatse. dus werd het doorgaan voor de vijfde plaats, die ik dan ook behaalde, want met mijn afwachtende houding in het begin was ik frisser om de laatste 100 door te gaan. werd dus vijfde in 10.50, voor zo'n wedstrijd heel behoorlijk, want iedereen loopt er voor de punten, de tijd is bijkomstig.

de wedstrijd zelf werd gewonnen door liesbeth in 10.01, hanna tweede in 10.05, ria derde in 10.34, iemand van tienen vierde

hier nog even de kampioeneploeg met discipline en plaats

lisa tally, 100m horden in 17.19, 3° plaats---evy six, 400m in 58.24, 1° plaats---jasmine haghedooren, 100m in 13.89, 11° plaats---sofie gallein, 800m in 2.17.86, 1° plaats---louise wastyn, 1500m in 4.52.51, 3° plaats---lisa tally, 200m in 26.8, 3° plaats---patricia delvael, 3000m in 10.50.43, 5° plaats---aflossing 4x100m, 5° plaats---lisa wyseure, hoogspringen 1m50, gedeelde 4° plaats---hanne vanpoucke, speer 29m23, 4° plaats---jasmijn demuynck, kogel 12m11, 2° plaats---emily dewulf, discus 28.09, 3° plaats---hanne vanpoucke, ver 5m09, 2° plaats---

intussen werd er iemand naar de winkel gestuurd om champagne, en de jongste, oudste ( ikke ), en de trainer mochten bij de bekendmaking van de officiele uitslag de kurken laten knallen. allemaal heel leuk om mee te maken. na de overhandiging van de trofee werd er nog een ererondje gelopen, en werd er door de club nog getrakteerd in de kantine.

aan al de atletes van avr dikke proficiat, hopelijk staan we volgend jaar opnieuw op ons best, zodat we kunnen strijden voor het behoud in 1° landelijke.

DSCN2212

                                                                                                   

DSCN2216
DSCN2219
DSCN2224
DSCN2229
DSCN2232
DSCN2247
DSCN2249

22:26 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-05-08

dwars door brugge

zoals eerder vermeld stond vandaag dwars door brugge met rood aangestipt. het is de wedstrijd van mijn sponsor, heb nieuwe wedstrijdkleertjes gekregen die ik zelf mocht uitkiezen, dus een wederdienst mocht wel.

in de opwarming waren de benen super, nog beter dan in damme. enkel de tegenstand was andere koek. nathalie devos, isabella sluysmans en russische ludmilla waren toppers, gevolgd door ria thienpont, lieselot bossuyt en ikzelf als subtoppers.

van in de start was ik mee met de kopgroep, maar na een drietal kilometer vond nathalie dat het moest beginnen, want sluysmans was al vertrokken. door die versnelling ontplofte ons groepje, met mezelf als grootste slachtoffer. door de warmte sloegen mijn benen toe, en kon enkel toezien hoe de rest wegliep. alles was nochtans prima, enkel watertekort kan de oorzaak zijn. ik kan niet goed tegen de warmte, en heb zeker om de 2 km verfrissing nodig, nuja, voor de anderen was het even warm, dus geen excuus.

de uitslag is als volgt, nathalie wint afgetekend voor sluysmans en ludmilla, dan ria, mezelf en als zesde lieselot. ben zeker tevreden, liep een tijd van 56.54 dat is een gemiddelde van 15,5 als de afstand klopt (14,7 km). toen ik loste, ben ik enkel tempo blijven lopen om mijn positie te behouden.

volgende week is er interclub in nieuwpoort, waar een 3 km genoteerd staat. we treden aan met onze sterkste ploeg, dus top 3 moet kunnen, maar we staan met enkele clubs op gelijke hoogte, dus zullen zien.

bedankt voor de supporters, heb vele malen mijn naam gehoord, zelfs die van anita kwam enkele keren voor, een foutje dus. ook karim was van de partij, thanks voor de foto.

tot volgende week, patje,x

DSCN2202
P1020594

21:22 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |