17-05-08

kvv 5000 in oordegem

vandaag stond de eerste belangrijke piste op het programma, een 5000 voor het vlaams kampioenschap, altijd sterk bezet, dus ideaal om een goeie tijd te lopen. het was de bedoeling om mijn eigen clubrecord te breken die stond op 18.42.76, vorig jaar gelopen op het kvv. bij de inschrijvingen enkele sterkere atletes, sandra schenkel en anja peeters, dan nog nina lauwaert, saartje van bockstal, marleen leysen en de zusjes de proft, dat waren bekenden voor me, van de rest had ik nog nooit gehoord.

tijdens de opwarming was er nog een fikse regenbui, waardoor de piste er kletternat bijlag, maar niet getreurd, er was nog extra zuurstof bijgekomen. de opdracht was van niet te snel te starten, en rondjes van 1.30 te lopen, maar toch proberen mee te gaan met het peleton dat zich altijd vormt.

en dat gebeurd ook, na 200m hadden we 44 sec, 400 in 1.28, dan word er altijd iets vertraagd, tot we 1 km hadden in 3.46, ideaal dus. intussen waren schenkel en peeters al verdwenen, om in die positie ook te finishen. toen vond van bockstal dat er rapper kon gelopen worden, en ging iets versnellen. de 2 onbekenden,lynn de coninck en evelien vanheck, namen over, en pakten 20 meter. de proft nam ook de leiding en deed de kloof weer dicht, zodat we na 3 km doorkwamen in 11.13, perfect op schema voor het record. toen ging van bockstal opnieuw, en toen ging ik erachter, blijkbaar voor iedereen te snel, want ik nam direct afstand, en kwam zo in zicht van het podium. nog 4 rondjes te gaan, en ik trek door, en neem afstand. het record was zeker, enkel nog de plaats werd belangrijk. mijn rondjes bleven 1.28, maar achter mij kwamen lynn en nina terug, zodat we de laatste ronde ingingen met drie voor de derde plaats. helaas had ik geen enkele kans, die jonge meisjes hebben veel meer snelheid, en liepen me er zonder pardon af. dus werd ik vijfde, maar wat belangrijker is, mijn tijd is 18.28.48, een verbetering van 14 sec, nooit verwacht.

fier als een gieter nam ik de felicitaties in ontvangst van de supporters, mijn ventje op de eerste plaats, maar daarnaast trainer willy, bruno, joachim en mama mieke, charlotte en annelies, zelfs kathleen steenhaut was met haar ganse familie op post, thanks daarvoor.

ook even vermelden dat joachim soenen knap tweede werd deze middag op de 3000m steeple in een tijd van 9.27.70, je hebt uw pintje dubbel dik verdiend.

de volgende wedstrijd is de halve marathon van ieper naar poperinge, daar ga ik lopen samen met zus anita, die vandaag derde werd in anzegem.

groetjes, patje,x

DSCN2336

DSCN2339
DSCN2346
DSCN2356

21:25 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

proficiat!

Gepost door: Leen | 18-05-08

dag patricia!
straf hoor, 'k ben echt blij voor je dat je zo'n stuk van je record afdeed!
Hopelijk lopen we nog eens een 5000m samen, misschien wordt het dan nog iets beter!
veel liefs, Charlotte x

Gepost door: Charlotte | 18-05-08

Mo vent toch .... ... ge zijt niet te schatten gij !!! PROFICIAT en dan nog wel ne DIKKE PROFICIAT !!! Wat een MEGAtijd !!!
Greetzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 18-05-08

Prachtige tijd Ja zus,prachtige tijd gelopen op je 5000m proficiat.

Je zus Anita

Gepost door: Anita | 18-05-08

proficiat Patricia proficiat met uw verbetering van uw pr.
De omstandigheden waren zeker niet ideaal dus daar kan zeker nog wat van af. groetjes Natalie.
p.s. Bedankt om te supporteren in Waregem zondag.(dwars door waregem)

Gepost door: natalie | 18-05-08

knap Proficiat met je verbetering van je PR!!!

Doe zo verder.

groeten ludo


www.bloggen.be/monteflokke

Gepost door: ludovic | 19-05-08

Straffe madame !! ja hallo !! mag ik eerlijk zijn ?? wel je bent geen "gewone" PROFICIAT !!! ps heb gehoord dat ge super haas zijt op de Mc Bride !! veel succes met het "konijntje" te "Hazen" ook geen makelijke klus !!!

Gepost door: Katrien | 20-05-08

heeej!
even verslagje over mijn bloedanalyse... Laag ijzerreserve en lage B12waarden... Nu kuur spuiten van beide dingen en dan hopelijk terug knallen!
Ik wens je nog veel succes met je lopen enzo ;)
x

Gepost door: Leen | 25-05-08

De commentaren zijn gesloten.