20-04-08

halve marathon lakosta

gisteren stond mijn eerste halve marathon van het jaar op het programma. het was een zware week geweest, een beetje te weinig geslapen, en dat voelde ik 's morgens wel. voelde me moe, maar naar de middag toe kwam ik er door, en bij het opwarmen voelde ik me wel goed, de benen waren wel niet al te fris, maar het kon beteren tijdens de wedstrijd.

van in de start waren we met 5 dames weg, zus anita, clubgenote veerle, marijke ghillemyn, annick hofkens,en mezelf. na de eerste kilometer ging het al omhoog, en dat zou blijven tot km 8. na tien minuten hoog tempo waren annick en marijke al teruggeslegen, om niet meer terug te komen. aan de vijfde kilometer reed mijn ventje naast mij met de melding dat hij plat stond met zijn mtb, gelukkig was bart nog mee met bevoorrading. aan km 12 begon anita te lossen, en we hadden afgesproken om samen te lopen, dus ging veerle weg. maar een beetje later vertraagde ze, en liet zich weer inlopen. iets later begon anita toch te lossen, maar ze zei dat ik mee mocht met veerle. traditie getrouw zat ik weer vooraan te lopen, met altijd veerle in mijn spoor. overnemen deed ze niet, tot de laatste kilometer, toen ging ze weg en won. ik was kwaad, na de finish moest stef mij kalmeren, 20 km kop trekken, en niet beloond worden. anita werd derde op bijna 2 minuten van mij.

mijn tijd was wel goed, 1h 25 min 31 sec, met een afstand die 300 meter meer was, dus er mag nog een minuut af. de benen waren natuurlijk vermoeid, maar ik had niet afgezien, dus de conditie zit goed.

nu begint het druk te worden, piste en straat worden in mei gecombineerd, en dit in functie voor de mc bride, de halve marathon van ieper naar poperinge.

tot ergens op de volgende wedstrijd, patricia x

DSCN2111

Afbeelding 014
Afbeelding 024
Afbeelding 025

12:33 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |