30-03-08

damme-brugge-damme

zoals eerder vermeld stond er vandaag mijn eerste wegwedstrijd op het programma. ik koos voor deze wedstrijd omdat er altijd heel veel tegenstand is, waardoor ik weet waar ik sta voor de volgende weken. na de stage heb ik niet veel getraind, enkel woensdag snelheid met anita, maar dan nog enkel loslopen, en nog 2 rustdagen ook. tijdens het opwarmen waren de benen goed, de moraal stond op prima.

de aanloop naar de start was andere koek. na 1 deboulé zei stefaan dat de we langs de verkeerde kant van de start stonden, dat we langs achteren gingen aanschuiven. ben dan samen met mijn haas martin gaan aanschuiven, en konden toch nog vooraan staan. maar de matten lagen er nog niet, je moet weten, dit is een wedstrijd van het flanders wegcriterium, dus de afstand is exact 10 km. eens die matten er waren, zeiden ze dat we de andere richting uitmoesten, maar dan weer niet, het waren de motoren die verkeerd stonden. dus dan nog wachten tot dat die moto's een toertje hadden omgereden om voor ons te komen staan. zodoende waren we 10 min in retard, maar konden toch nog starten.

die start was in een binnenwegel, maar iedereen kon goed wegkomen. ik zat direct goed voorin, enkel sylvie muylle en veerle d'haese waren sneller weg. ikzelf zat bij ria thienpont, maria vranckx, anne-marie danneels, marléne vandenbroeck, ellen van leeuwen en nathalie lambrechts. mijn haas martin deed het voortreffelijk, hij voelt me echt perfect aan, zodoende dat we tegen wind doorkwamen aan kilometer 6 in 22 minuten. dat had al veel slactoffers gemaakt, van de bende van meer dan 20 lopers na de eerste kilometer, was het nog enkel ria die volgde. toen ging het licht uit bij martin, maar het was wind in de rug, en voelde me nog prima. heb dan enkele prikken uitgedeeld, de tweede was eigenlijk al de juiste, ria moest lossen, en ben dan van man naar man gelopen. ik kwam zelfs nog dichter bij veerle d'haese, maar de finish kwam dan al in zicht. ben dus in totaal derde geworden, een héél mooi resultaat vind ikzelf, bij zo'n bezetting. mijn tijd is 37'15", dat is een gemiddelde van 16,1. werd in totaal 52° van 482 deelneemers.

hierbij nog eens mijn hazeke bedanken, de beloning zal zeker volgen. hopelijk kunnen we nog samen zulke wedstrijden lopen. ook bedankt aan karim voor de foto's, want mijne fotograaf dacht niet dat ik zo snel aan de finish ging verschijnen.

ook gwen niet vergeten voor de aanmoedigingen, maar vooral proficiat met uw eigen overwinning op de jogging, en dan nog met een rappere tijd dan vorig jaar.

tot de volgende, patje, x

DSCN2065

P1020183
P1020201
P1020202

21:18 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-03-08

stage in couvet, zwitserland

de stage begon eigenlijk al op dinsdagavond in roeselare, daar stond een gewone training geprogrammeerd, dwz 4 km opwarmen, dan 3 reeksen van 6x 200, en nog het uitlopen. op woensdagmorgen vroeg uit de veren om los te lopen, vervolgens om 9 uur afgesproken met joachim en dries, bruno oppikken in wetteren en dan richting zwitserland. de rit verliep vlot, de ochtendspits in brussel was verdwenen, enkel sneeuwbuien gooiden roet in het eten, en het zouden de laatste niet worden. na enkele plaspauzes en gesukkel rond besançon, reden we couvet binnen rond 19 uur. na het afhalen van de sleutel, we sliepen in een appartement op 400 meter van het hotel wat goedkoper uitviel, herschikken van de kamers ( bedden versleept naar 2 kamers, we hadden dan een living ), gingen dries, bruno en joachim nog loslopen, wat wij dus al hadden gedaan. we konden zo rustig alles uitpakken.

op donderdagmorgen stond er loslopen op ons schema, dus verkenden we een looppiste die begon aan het centre-sportif, waar de piste lag. het was een soort jaagpad langs een riviertje, lekker vlak en een mooi uitzicht op de bergen. gelukkig was er geen wind, want we liepen in een vallei, anders was het lastiger geweest. in de middag was er de eerste snelheidstraining op de piste, samen met mijn ventje elk om beurt op kop, en luid aangemoedigd door 30 kinderen die op sportkamp waren, heel leuk allemaal.

vrijdag was afgesproken om een langere looppiste te nemen, die van 7 km door de bergen. toen we opstonden om te gaan ontbijten, lag er al een verrassing op ons te wachten, een laagje sneeuw van 10 cm, en het bleef maar sneeuwen. die duurloop ging toch door, maar toen liep het fout. na een goeie 3 km, we zaten dan al 250 meter boven onze startplaats, ging het naar beneden, en daar sloeg mijn ventje zijn voet zwaar om, ik liep na hem en zag direct dat het ernstig was. ik wist dat mijn haas gedaan had met de stage. hij kon nog op eigen kracht naar het appartement, waar apotheker bruno en de rest hun beste middelen aanboden, zalf, pillen, ijs, verband. de sneeuw viel intussen met bakken uit de lucht, en dat terwijl we nog op de piste moesten trainen. het noodplan werd aangewend, met name het vrij maken van baan 1. met schop en een soort duwer trokken we de piste op. vele mensen die in het zwembad zaten, dat uitgeeft op de piste, zullen ons zot verklaard hebben, maar we zijn vlamingen voor iets. na dik een uur zwoegen was de baan vrij, zelfs stef heeft flink geholpen, met zijn gezwollen voet liet hij ons al loslopen, om zelf de piste nog eens rap op te kuisen. de training zelf verliep vlot, enkel bij het inhalen was het wat smal, maarja, met slechts vier op de piste ging dat goed.

op zaterdag was er opnieuw een duurloopke, een uur, opnieuw trokken we het pad op, maar nu liepen we gewoon een halfuur rechtdoor langs die rivier. ik denk dat je er een marathon door de bergen kan lopen, met een hoogteverschil van slechts 50 meter. toen trokken we met ons allen naar neuchàtel, een stadje aan een groot meer. eerst een pizzeria bezocht, en dan gaan shoppen. mooie winkels gezien, helaas bijna allemaal dezelfde als hier in de streek, van h&m, over vogele, blokker, enz... het stadje zelf kon ons ook niet bekoren, niet zo proper als hier, bruno zei dat het een studentenstad is, vandaar. dan was er nog een training voorzien, dus opnieuw naar de piste, die ondanks sneeuwbuien er nog altijd  goed bijlag. er was maximum een 500 meter genoteerd, dus niet te diep gaan was de boodschap.

paaszondag, en de paashaas is ons vergeten. we lieten het niet aan ons hart komen, we waren er om te trainen. slechts 8 km loslopen 's morgens, maar dan de grootste training in de middag, een piramide van 1000, 1500, 2000, 1500 en 1000 helemaal alleen, de voet van stef was nog erg gezwollen, een wonder dat hij nog in zijn schoenen kon. maar aan alles komt een eind, dus ook aan deze training, en die verliep heel goed, kon mijn tempo volhouden, de benen voelden nog goed, en de hartslag zat ook prima.

maandag was de laatste dag, en bij het opstaan voelde ik toch wel de vermoeidheid van die zware training, en trainer willy liet ons dan nog vroeger opstaan om nog voor het ontbijt te laten loslopen, maar na enkele minuten voelden de benen toch al beter aan. de laatste training was rollen, dwz niet voluit gaan, maar ook niet te traag lopen. de eerste 3 gingen moeizaam, maar dan verbeterde alles toch weer, zodat de laatste training ook nog prima verliep.

rond 13 uur vertrokken naar huis, maar toen wisten we nog niet dat het een helse rit ging worden. de eerste 200 km gaan door dorpjes, rijkswegen, opnieuw dorpjes, enz. we moesten enkele keren goed uitkijken, sneeuwbuien teisterden de wegen, op sommige plaatsen was het spekglad, dan zag je bijna niets van de sneeuw, dan was er file door een ongeval, ... het was al 18.30 toen we in luxemburg arriveerden, we hadden dan 420 km op de teller. dan richting namen weer van dat, sneeuwbuien, gladde wegen, ... het was bijna 22.30 toen we rollegem-kapelle binnenreden, en nog was er die sneeuw.

hierbij wil ik trainer willy bedanken voor het schema, heel minitieus opgesteld. bruno, dries en joachim, bedankt voor de grappen, grollen, gezever, hulp, steun, diepere gesprekken, en voor het kunnen meemaken van de stage. hopelijk kunnen we deze stage nog herhalen, alles was er in orde, enkel het weer was speltbreker ( snap je hem dries ?).

bijgaande foto's zijn een verzameling van een bezoek aan een waterval, het opkuisen van de piste, en het gezellig tafelen zondagavond.

groetjes, patje x

DSCN2005

DSCN2021
DSCN2023
DSCN2026
DSCN2031
DSCN2041
DSCN2042
DSCN2051

17:28 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-03-08

bk korte cross in oostende

als laatste cross deze winter staat het bk op het programma. zoals vorig jaar koos ik voor de korte cross, toen werd ik 29°, een prestatie die me dit jaar gelukkig zou maken, vele grote namen kwamen aan de start vandaag.

de trainingen deze week werden verstoord door een grote infectie op de darmen, waardoor ik vier ellendige dagen had, en zelfs dinsdag de training heb moeten staken. gelukkig begon donderdag alles weer in orde te komen, kok stefke heeft me goed verzorgd met aangepaste menu's.

vandaag aangekomen in stene werd ik niet nerveus door het parcours te zien, overal modder, en met die hellingen erbij, een echte cross dus. de opdracht was simpel, heel rap starten, en dan wel zien. 2,5 km is nu eenmaal een sprint, en zeker voor een afstandloperke als ik. na een kilometer zat ik rond plaats 40, en ben dan nog maar eens gaan versnellen, zelfs al sprintte ik bijna. aan de laatste steile hellingen zat ik bij ellen van leeuwen en hilde de wulf, en zo kwamen we ook aan, en dat zelfs op plaats 25, dus nog beter dan vorig jaar. ben dus heel blij met mijn uitslag, zeker als je ziet wat ik maar toegeef op plaats 15, zo'n 100 meter. zus anita was niet zo content, in het gedrum achterop geraakt, en aangekomen op plaats 59.

ook eens vermelden dat clubgenote sofie gallein zilver behaalde bij de scholieren, proficiat meid.

nu is het uitkijken naar de stage in zwitserland, daarna volgt de klassieker damme-brugge-damme, maar na de stage heb ik zeker geen hoge verwachtingen. en dan komt de eerste halve marathon al dichtbij.

voila, nu op naar de straatkoersen, tot daar ergens, patje, x.

DSCN1986

 

DSCN1989

20:03 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |