30-03-08

damme-brugge-damme

zoals eerder vermeld stond er vandaag mijn eerste wegwedstrijd op het programma. ik koos voor deze wedstrijd omdat er altijd heel veel tegenstand is, waardoor ik weet waar ik sta voor de volgende weken. na de stage heb ik niet veel getraind, enkel woensdag snelheid met anita, maar dan nog enkel loslopen, en nog 2 rustdagen ook. tijdens het opwarmen waren de benen goed, de moraal stond op prima.

de aanloop naar de start was andere koek. na 1 deboulé zei stefaan dat de we langs de verkeerde kant van de start stonden, dat we langs achteren gingen aanschuiven. ben dan samen met mijn haas martin gaan aanschuiven, en konden toch nog vooraan staan. maar de matten lagen er nog niet, je moet weten, dit is een wedstrijd van het flanders wegcriterium, dus de afstand is exact 10 km. eens die matten er waren, zeiden ze dat we de andere richting uitmoesten, maar dan weer niet, het waren de motoren die verkeerd stonden. dus dan nog wachten tot dat die moto's een toertje hadden omgereden om voor ons te komen staan. zodoende waren we 10 min in retard, maar konden toch nog starten.

die start was in een binnenwegel, maar iedereen kon goed wegkomen. ik zat direct goed voorin, enkel sylvie muylle en veerle d'haese waren sneller weg. ikzelf zat bij ria thienpont, maria vranckx, anne-marie danneels, marléne vandenbroeck, ellen van leeuwen en nathalie lambrechts. mijn haas martin deed het voortreffelijk, hij voelt me echt perfect aan, zodoende dat we tegen wind doorkwamen aan kilometer 6 in 22 minuten. dat had al veel slactoffers gemaakt, van de bende van meer dan 20 lopers na de eerste kilometer, was het nog enkel ria die volgde. toen ging het licht uit bij martin, maar het was wind in de rug, en voelde me nog prima. heb dan enkele prikken uitgedeeld, de tweede was eigenlijk al de juiste, ria moest lossen, en ben dan van man naar man gelopen. ik kwam zelfs nog dichter bij veerle d'haese, maar de finish kwam dan al in zicht. ben dus in totaal derde geworden, een héél mooi resultaat vind ikzelf, bij zo'n bezetting. mijn tijd is 37'15", dat is een gemiddelde van 16,1. werd in totaal 52° van 482 deelneemers.

hierbij nog eens mijn hazeke bedanken, de beloning zal zeker volgen. hopelijk kunnen we nog samen zulke wedstrijden lopen. ook bedankt aan karim voor de foto's, want mijne fotograaf dacht niet dat ik zo snel aan de finish ging verschijnen.

ook gwen niet vergeten voor de aanmoedigingen, maar vooral proficiat met uw eigen overwinning op de jogging, en dan nog met een rappere tijd dan vorig jaar.

tot de volgende, patje, x

DSCN2065

P1020183
P1020201
P1020202

21:18 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Prachtig Proficiat!!

Gepost door: sanny | 31-03-08

Superrrr.... Amai zeg je hebt nogal gevlogen gisteren !!! Prachtige tijd en een megamooie plaats . Doe zo verder Patje !
Greetzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 31-03-08

formidabel Amai zeer sterk gelopen.Je mag zeker tevreden zijn.
je zus Anita

Gepost door: anita | 31-03-08

jep 't Hazeke hoop eveneens nog zulke wedstrijden te mogen meemaken,alleen moet mijn lichtje wat langer blijven branden;geef me nog wat tijd.We zijn toch een topteam of nie.

Gepost door: martin | 31-03-08

De commentaren zijn gesloten.