25-03-08

stage in couvet, zwitserland

de stage begon eigenlijk al op dinsdagavond in roeselare, daar stond een gewone training geprogrammeerd, dwz 4 km opwarmen, dan 3 reeksen van 6x 200, en nog het uitlopen. op woensdagmorgen vroeg uit de veren om los te lopen, vervolgens om 9 uur afgesproken met joachim en dries, bruno oppikken in wetteren en dan richting zwitserland. de rit verliep vlot, de ochtendspits in brussel was verdwenen, enkel sneeuwbuien gooiden roet in het eten, en het zouden de laatste niet worden. na enkele plaspauzes en gesukkel rond besançon, reden we couvet binnen rond 19 uur. na het afhalen van de sleutel, we sliepen in een appartement op 400 meter van het hotel wat goedkoper uitviel, herschikken van de kamers ( bedden versleept naar 2 kamers, we hadden dan een living ), gingen dries, bruno en joachim nog loslopen, wat wij dus al hadden gedaan. we konden zo rustig alles uitpakken.

op donderdagmorgen stond er loslopen op ons schema, dus verkenden we een looppiste die begon aan het centre-sportif, waar de piste lag. het was een soort jaagpad langs een riviertje, lekker vlak en een mooi uitzicht op de bergen. gelukkig was er geen wind, want we liepen in een vallei, anders was het lastiger geweest. in de middag was er de eerste snelheidstraining op de piste, samen met mijn ventje elk om beurt op kop, en luid aangemoedigd door 30 kinderen die op sportkamp waren, heel leuk allemaal.

vrijdag was afgesproken om een langere looppiste te nemen, die van 7 km door de bergen. toen we opstonden om te gaan ontbijten, lag er al een verrassing op ons te wachten, een laagje sneeuw van 10 cm, en het bleef maar sneeuwen. die duurloop ging toch door, maar toen liep het fout. na een goeie 3 km, we zaten dan al 250 meter boven onze startplaats, ging het naar beneden, en daar sloeg mijn ventje zijn voet zwaar om, ik liep na hem en zag direct dat het ernstig was. ik wist dat mijn haas gedaan had met de stage. hij kon nog op eigen kracht naar het appartement, waar apotheker bruno en de rest hun beste middelen aanboden, zalf, pillen, ijs, verband. de sneeuw viel intussen met bakken uit de lucht, en dat terwijl we nog op de piste moesten trainen. het noodplan werd aangewend, met name het vrij maken van baan 1. met schop en een soort duwer trokken we de piste op. vele mensen die in het zwembad zaten, dat uitgeeft op de piste, zullen ons zot verklaard hebben, maar we zijn vlamingen voor iets. na dik een uur zwoegen was de baan vrij, zelfs stef heeft flink geholpen, met zijn gezwollen voet liet hij ons al loslopen, om zelf de piste nog eens rap op te kuisen. de training zelf verliep vlot, enkel bij het inhalen was het wat smal, maarja, met slechts vier op de piste ging dat goed.

op zaterdag was er opnieuw een duurloopke, een uur, opnieuw trokken we het pad op, maar nu liepen we gewoon een halfuur rechtdoor langs die rivier. ik denk dat je er een marathon door de bergen kan lopen, met een hoogteverschil van slechts 50 meter. toen trokken we met ons allen naar neuchàtel, een stadje aan een groot meer. eerst een pizzeria bezocht, en dan gaan shoppen. mooie winkels gezien, helaas bijna allemaal dezelfde als hier in de streek, van h&m, over vogele, blokker, enz... het stadje zelf kon ons ook niet bekoren, niet zo proper als hier, bruno zei dat het een studentenstad is, vandaar. dan was er nog een training voorzien, dus opnieuw naar de piste, die ondanks sneeuwbuien er nog altijd  goed bijlag. er was maximum een 500 meter genoteerd, dus niet te diep gaan was de boodschap.

paaszondag, en de paashaas is ons vergeten. we lieten het niet aan ons hart komen, we waren er om te trainen. slechts 8 km loslopen 's morgens, maar dan de grootste training in de middag, een piramide van 1000, 1500, 2000, 1500 en 1000 helemaal alleen, de voet van stef was nog erg gezwollen, een wonder dat hij nog in zijn schoenen kon. maar aan alles komt een eind, dus ook aan deze training, en die verliep heel goed, kon mijn tempo volhouden, de benen voelden nog goed, en de hartslag zat ook prima.

maandag was de laatste dag, en bij het opstaan voelde ik toch wel de vermoeidheid van die zware training, en trainer willy liet ons dan nog vroeger opstaan om nog voor het ontbijt te laten loslopen, maar na enkele minuten voelden de benen toch al beter aan. de laatste training was rollen, dwz niet voluit gaan, maar ook niet te traag lopen. de eerste 3 gingen moeizaam, maar dan verbeterde alles toch weer, zodat de laatste training ook nog prima verliep.

rond 13 uur vertrokken naar huis, maar toen wisten we nog niet dat het een helse rit ging worden. de eerste 200 km gaan door dorpjes, rijkswegen, opnieuw dorpjes, enz. we moesten enkele keren goed uitkijken, sneeuwbuien teisterden de wegen, op sommige plaatsen was het spekglad, dan zag je bijna niets van de sneeuw, dan was er file door een ongeval, ... het was al 18.30 toen we in luxemburg arriveerden, we hadden dan 420 km op de teller. dan richting namen weer van dat, sneeuwbuien, gladde wegen, ... het was bijna 22.30 toen we rollegem-kapelle binnenreden, en nog was er die sneeuw.

hierbij wil ik trainer willy bedanken voor het schema, heel minitieus opgesteld. bruno, dries en joachim, bedankt voor de grappen, grollen, gezever, hulp, steun, diepere gesprekken, en voor het kunnen meemaken van de stage. hopelijk kunnen we deze stage nog herhalen, alles was er in orde, enkel het weer was speltbreker ( snap je hem dries ?).

bijgaande foto's zijn een verzameling van een bezoek aan een waterval, het opkuisen van de piste, en het gezellig tafelen zondagavond.

groetjes, patje x

DSCN2005

DSCN2021
DSCN2023
DSCN2026
DSCN2031
DSCN2041
DSCN2042
DSCN2051

17:28 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

alles voor het lopen een pistebaan opruimen om toch maar te kunnen trainen is inderdaad typisch vlaams hé! de foto waarbij je aan het stretchen was op een van sneeuw vrijgemaakte pistebaan vind ik een grandioos prachtig beeld..zendt die naar één of andere sportfotowedstrijd en je zou wel eens kunnen verschieten wat die waard is! toch goed om weten dat jullie allemaal in dergelijke weersomstandigheden behouden bent thuisgekomen! groetjes..

Gepost door: patrick pattyn | 25-03-08

Brrr.... Amai zeg , zovele sneeuw en berekoud !!! Zware trainingen maar gelukkig heelhuids terug thuis !!!
Greetzzz Gwen.

Gepost door: Gwen | 26-03-08

Lang geleden dat wij nog eens in de sneeuw konden trainen,blij dat we weer samen kunnen trainen

Gepost door: Anita | 27-03-08

De commentaren zijn gesloten.