24-02-08

cross in lebbeke

vandaag was het te doen in lebbeke, een cross die ik nog nooit had gelopen, en de bezetting is er altijd sterk, kort voor het bk cross in oostende. zus anita was er vorig jaar en zei dat er een strook door een maisveld is, enja, de boer had er opnieuw mais opgezet. de stronken stonden nog 10 cm hoog op sommige plaatsen, en het stuk was langer dan andere jaren werd er gezegd.

aan de start waren we met 50 dames geloof ik, en ik kwam door na de eerste korte lus als zestiende in een groepje, maar het tempo lag te laag, dus vertrok ik. ben dan in één keer tot bij charlotte vandewalle en hilde vanhessche gelopen, en me op kop gezet, mijn favoriet plekje. het maisveld kwam eraan, en ik kon er vlot doorlopen, had geen last van de putten, bulten of stronken. intussen was charlotte gelost, en liep ik als negende seniore, met geen enkele seniore kortbij. en dan een domme fout, ik dacht dat een bocht eerder tussen de bomen lag, niet dus. hilde versnelde en was weg. ben dan alleen gevallen, maar kon standhouden als negende seniore en twaalfde algemeen. hilde won bij de masters, charlotte werd tweede juniore.

ben best content, de benen voelden weer lekker, mijn volgende wedstrijd is het bk korte cross in oostende. ook nog eens bedankt aan de supporters van avr, en ook stijn fincioen, thanks.

see you, x

DSCN1963

DSCN1969
DSCN1972
DSCN1976

19:29 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

10-02-08

cross in izegem

zalig weertje, heel mooi parcours en vele supporters, meer moest dat niet zijn om me volledig te geven. tijdens het opwarmen waren de beentjes goed, de jaarlijkse modder was er niet, en mijn ventje drong aan op een rappe start.

 ik startte dus snel, maar waarschijnlijk nog niet rap genoeg, want zus anita en clubgenoten veerle en saskia waren voor mij. in de eerste bochten heb ik me dan gesmeten, en met resultaat, want na de aanloopronde zat ik al zesde algemeen en vierde seniore, barbara maveau, ria thienpont en hanne vandenbussche waren al weg. ik liep bij charlotte vandewalle, eva de jonghe en iemand van kaa gent. na een ronde viel het tempo wat weg en zette me op kop, en liep direct weg van het groepje. het verschil met de kop bleef hetzelfde, en enkel eva kon nog de sprong naar me maken. dan begon zij te trekken, en moest ik wel passen na mijn vlugge eerste kilometers. ben wel nog vijfde algemeen en vierde seniore kunnen blijven, een hele opsteker na het gesukkel van vorig jaar. zus anita werd vijfde seniore en saskia zesde. veerle vdkerkhove mocht het podium op als derde master.

de komende weken staat nog misschien lebbeke, maar zeker het bk korte cross op het programma, en de week van pasen gaan we samen  met dries depoortere, bruno van acker en joachim soenen op stage naar neuchatel, zwitserland. een tof bendeke.

groetjes, patje, x

DSCN1942

 

DSCN1957
DSCN1959

19:38 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |