27-01-08

cross in veurne


zoals gepland werd er vandaag gecrosst in veurne, een vlak parcours terug met als moeilijkste punt het dwarsen van een zandstrook op een speelpleintje.  twee jaar geleden was ik ook van de partij en werd toen vijfde. zus anita en schone broer bart kwamen mij ophalen, want het ventje bleef thuis om te supporteren voor bartje wellens, helaas zonder resultaat.

bij het opwarmen voelden de benen niet zo fris aan als in maldegem, nochtans was ik nu uitgeslapen. van in de start had ik de opdracht van mijn ventje om door te gaan tot aan de eerste 400 meter, om dan mijn eigen tempo te lopen, en zowaar, hij had gelijk, ik kon me nestelen bij veerle vdkerckhove, iets dat me anders maar na een volle ronde zou lukken. het tempo werd aangegeven door ine de stoop, met nog els vancoillie, hanne naessens en nele van autreve bij ons. de slijtageslag kon beginnen, eerst viel nele af, dan els en hanne, die uiteindelijk, opgaf. in de laatste halve ronde was dan ook mijn bobijntje af, veerle liep nog weg, samen met ine. ik kwam aan als zevende seniore en tiende algemeen, verre van slecht vind ik. veerle werd derde master, zus anita negende seniore en saskia vens tiende. een geslaagde middag dus voor de dames van avr.

volgende week is het pk in poperinge zonder mij, want het is partytime. sponsor joke van h2o is jarig, en 's morgens om 10 uur moeten we al present zijn voor de brunch. de week erna in izegem ben ik opnieuw van de partij.

groetjes patje, x

Kopie van Afbeelding 037

Kopie van Afbeelding 039
Kopie van Afbeelding 061
Kopie van Afbeelding 137

20:52 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-01-08

cross in maldegem

het was een weekend om in te kaderen, uitgaan, eten en goed lopen.

het begon vrijdagavond, samen met stef en christophe clyncke naar de mexicaan geweest, deftig aan de mojito gezeten, en héél lekker gegeten en gebabbeld over de marathonplannen. ook cervin was van de partij, het hondje van christophe. de dag nadien uitgeslapen, want het koppeke was toch iets versuft, in de middag gaan loslopen, en daardoor werd het hierboven opnieuw fris, om dan eerst naar zus tania te gaan voor een verjaardagsdrink, want gisteren zondag werden we alledrie 32 jaartjes jong. dan vlug door naar patrick pattyn, die ons had uitgenodigd voor een etentje samen met charline vanneste, bert deschodt, kurt ramon en vrouwtje angelique. het was er super, drank en eten wisselde elkaar af, en die soep was echt wel niet te doen, zo lekker. na veel gezever en lol naar huis gegaan, helaas was het dan al 3 uur, de dag voor de wedstrijd niet ideaal.

's ochtends wakker geworden van sms'kes op de gsm van vrienden en familie met felicitaties, een plezantere manier is er bijna niet. nog een beetje rusten en alles klaargemaakt voor maldegem, een cross die ik enkele jaartjes terug eens liep, het is in een park met een helling, en geen modder, het was bijna een straatkoers.

bij de opwarming voelde ik me goed, maar de benen van in tielt waren er wel niet, maar door de opkomst van klasbakken zat er zeker geen dichte plaats in, top vijftien was wel haalbaar. in de start zat ik bij anita en saskia vens van de club, maar wel tamelijk achteraan. ben dan samen met anita beginnen in te halen, maar bij een vernauwing versnelde ik, en kon van het groepje weglopen, heb dan de ene na de andere ingehaald, tot ik bij els vancoillie kwam, op dichte afstand van de betere crossers. toen was er nog een ronde, en ben daar kunnen blijven standhouden, we zaten met tien op 50 meter, en ben daarvan als vierde aangekomen, heb dus eens gespurt en diep kunnen gaan op cross, een eeuwigheid geleden. ik werd zestiende algemeen en elfde seniore, persoonlijk ben ik heel content na al dat gesukkel. anita werd zeventiende seniore.

intussen had vriendin joke van h2o gebeld om nog iets te gaan voor mijn verjaardag, zijn dus nog maar eens aan tafel gegaan, nu in roeselare in een tapasbar, lekkere rosé en nog betere hapjes. hebben dan nog een flesje thuis laten knallen, zodat het opnieuw 1 uur was, maar gelukkig had ik de namiddag, kon dus nog genoeg slapen.

een geslaagd weekend dus, maar het moet niet altijd zo zijn.

groetjes, patje,x

DSCN1926

DSCN1928
DSCN1930

20:41 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |