26-12-07

kerstcorrida te tielt

na deerlijk, een heerlijke kerstavond beleefd, uitgebreid eten en een glaasje wijn, alles bereid door mijn ventje. op kerstdag traditiegetrouw de familie langs beide kanten bezocht, maar helaas vanmorgen stond ik op met pijn in mijn bekken, twee dagen niet mijn oefeningen gedaan, dus ergens wel mijn eigen fout.

eens in tielt beginnen opwarmen, en van de pijn was er niets te voelen, gelukkig. enkel mijn adem kon nog opspelen, er was een beetje mist opgekomen, en de kou was ook nog wel aanwezig. maar dan was er nog de tegenstand. amaai, de top tien zou misschien haalbaar zijn, want met sylvie verthé, nathalie ameloot, barbara maveau, ria thienpont, els mehuys, els van coiliie, nathalie van hoorebeke, nele van autreve en inge adam waren er allemaal dames die me elke keer voorwaren op de cross.

na 500 meter zat ik op de vierde plaats met ria, van een superstart gesproken. barbara en sylvie waren al voor. nathalie ameloot liep 20 meter voor ons, en gezapig liepen we dat gaatje toe. halfweg vertraagden we iets omdat we voor een podiumplaats liepen, waardoor els mehuys kon aansluiten. achteraf niet de juiste beslissing, want in de laatste 500 meter versnelde iedereen, maar ik moest passen. had ik vroeger tempo blijven lopen, zat er misschien meer in. van ons groepje won ria de sprint voor nathalie, dan werd els vijfde en ik zesde. voor mij een superprestatie, want ik laat enkele atletes achter voor de eerste keer, maarja, dit was geen cross hé, op de weg kan ik altijd dat ietsje meer.

als afsluiter was dit ideaal, de moraal na zondag is super, enkel niet verbranden met te veel en te zwaar trainen. trainer willy was ook content, hij had me niet zo dicht verwacht in dit veld.

hierbij wil ik iedereen die supporterde vandaag bedanken, mijn naam weergalmde tussen de stadsmuren in tielt, kreeg er kippenvel van.

ook wens ik iedereen een gelukkig en voorspoedig 2008, moge het voor elkeen van jullie een formidastisch sportjaar worden, en natuurlijk ook op privévlak.

patje,x

DSCN1862

DSCN1864

22:13 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

23-12-07

kerstcorrida in deerlijk

vrijdagavond besliste ik om deel te nemen aan de 15 km in deerlijk, het was al 8 jaar geleden dat ik daar nog liep, maar dan wel op de 5 km. deze week had ik lekker kunnen trainen, dus de moraal zat goed.

vroeg vertrokken, want aan alle wedstrijden samen doen er toch wel 2500 lopers mee, dus om een redelijke parkeerplaats te vinden, ... het was er wel koud, had me extra dik aangekleed, enkel de voetjes hadden wat koud. dan werd het tijd om op te warmen, en de beentjes waren lekker los, het goede gevoel van vroeger komt stilletjes terug. zelfs de chip hadden we mee naar de start, dus daar waren er ook geen problemen.

aan de start verschenen sylvie verthé, ann parmentier, rita deloddere en nathalie de clercq, om de belangrijkste te noemen. maar na enkele honderden meters sloegen mijn longen toe, was het nu van de smog, de opkomende mist, de koude, het niet kunnen debouleren door de drukte, ik weet het niet. zo zag ik ann van me weglopen om haar niet meer terug te zien, de benen voelden anders wel super, maar bij ieder groepje dat ik wilde aanpikken, kreeg ik geen adem genoeg om mee te gaan, heb me dan geconcentreerd op die derde plaats, want sylvie was al minuten voor op ons.

aan de finish was ik twee minuten na ann, maar rita heb ik nog na mij kunnen houden zonder diep te gaan, mijn tijd is 1 uur 46 sec, niet zo goed dus, maar er waren er nog die klaagden van de adem, evenwel mag dat geen excuus zijn, er is evenveel zuurstof voor iedereen. nu zal ik zien hoe ik recupereer van deze wedstrijd, want normaal start ik in tielt op de 5 km, anders zijn we wel op post om te supporteren.

ann, nog eens bedankt om samen los te lopen en de warme douche bij je thuis, het deed deugd.

ook aan de vele supporters, is altijd tof om mijn naam te horen tijdens een wedstrijd.

greetz, patje x

DSCN1817

DSCN1816DSCN1823

21:32 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-12-07

blijven trainen

hey, kdacht zal ook nog eens iets posten voor mijn fans, want qua wedstrijden ligt het wel een beetje stil.

sedert dat ik pijn had aan mijn heup, ben ik terug geminderd qua trainingen, totdat ik bij dokter martens kon. die zei me dat er geen ontstekingen zijn, maar wel een blokkage aan mijn heup, dat komt door na mijn blessures anders te gaan lopen, waardoor je andere lichaamsdelen overbelast, met nieuwe blessures tot gevolg.

nu krijg ik kiné van joeri, en die zit het zitten, gelukkig maar, want hij moet heel diep in de spieren masseren, en dat is best lastig zegt hij. bij het lopen gisteren en vanmorgen had ik geen last, en dat gevoel is wel heel lang weggeweest, waardoor de goesting de laatste week fel aangegroeid is, maar kmag niet forceren, het is maar vanaf maart of april dat ik in conditie moet zijn. mijn eerstvolgende wedstrijd is de 5 km in tielt, maar aangezien de tegenstand hoop ik op een top-tien plaats, samen met een goed gevoel en tijd zal ik mogen content zijn.

tot de volgende, en loop ze nog, patje x

13:34 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-12-07

cross in oudenaarde

ik had al van vorige week beslist om mijn crossseizoen te beginnen in oudenaarde, jammer genoeg hadden frank en sabine, samen met alle weergoden net die dag uitgekozen om er een hondenweer bij te geven, waardoor het parcours er wel heel zwaar ging bijliggen.

het parcours lag rond voetbalterreinen, maar ook finse piste en enkele braakliggende stukken werden ons toebedeeld, met als toetje enkele hellingen waarbij onze voeten helemaal verdwenen in de modder.

mijn start was zoals altijd niet echt vlot, we vertrokken met 70 dames, waardoor er al eens geduwd en getrokken werd, ook al om recht te blijven. ik zat bij annie vermeulen, nathalie declercq en annelies deketelaere. gelukkig vond ik nogal snel mijn tempo, waardoor ik vertrok van dit groepje en al snel enkele vrouwen inhaalde. in de laatste ronde kwam ik tot op 40 meter van een groepje met charlotte vandewalle, anneleen vanderiviere, ine destoop en nele van autreve, maar door een tak in mijn spikes en hun versnelling kon ik niet meer dichterbij komen. ik werd daarmee 9° seniore op 24, en 16° algemeen van 70 dames.

in ben danook heel tevreden met dit resultaat, aan de finish was ik niet doodop, wat niet kan gezegd worden van enkele die net voor mij aankwamen, maar op een cross kan ik mij niet volledig geven, is dit door de korte afstand, of gewoon het koppeke dat er niet voor openstaat. iedereen zei dat het de zwaarste cross was van het seizoen, dus het kan maar beteren hé!!!

ook bedankt aan de supporters van houtland, stijn en andy.

patje, x

18:46 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |