26-11-07

westlaanrun te roeselare

het was weer vroeg dag, de start was al om 10 uur, en aangezien we graag minstens een uur op voorhand aanwezig zijn, toch maar om 7.30 opgestaan. eens aangekomen en ingeschreven, beginnen opwarmen met anita, maar met een bang hartje. de laatste weken heb ik last aan mijn heup, ook weer de linkerkant. na het gesukkel van dit jaar kan het er ook wel bij. de dokter denkt aan een ontsteking door anders te gaan lopen door mijn vorige blessures, hij praat al van rusten, en ben nog maar net uit rust. we zullen zien hoe het deze week gaat met de pijn.

de pijn was na het opwarmen verdwenen, dus met volle moed naar de start. ik had met anita afgesproken om samen te lopen en haar voor te laten aan de finish als er niemand sterker was. de tegenstand moest komen van annelies deketelaere en clubgenote kimberly, op de 3 km was charlotte vandewalle, lies deruddere, sharon vanlierde en ons gwen van de partij.

in de start was kimberly direct weg, maar met onze ervaring vonden we het nog een beetje te vroeg om erin te vliegen, en na een halve toer hadden we ze al mee. dan ons tempo gewoon volgehouden, nog even lies geholpen op het laatste van de eerste toer, en dan de kilometers afgehaspeld aan een lekker tempo zonder te forceren. aan de meet mocht anita voorgaan, een héél spannend sprintje was dat !!!

nadien waren stef en ik nog van dienst op de crosscup, als de seniores passeerden, amaai, wat een tempo dat die hadden, ik zou er zeker niet gepast hebben. nu, de cross is zeker niet mijn ding, maar toch denk ik van zondag naar oudenaarde te gaan, gewoon voor de fun.

ben net terug van de dokter voor mijn bloeduitslag, en jawel, alles is weer gezakt. niet fors gedaald, maar toch. heb nu weer inspuitingen gekregen om alles op peil te brengen en te houden, gelukkig heb ik een dokter die verstaat wat lopen voor mij betekent.

see you next time, patje, x

DSCN1773

DSCN1774
DSCN1792
DSCN1800

20:07 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

17-11-07

uitreiking atlete van het jaar

gisterenavond zijn we naar roeselare gereden voor de uitreiking van atlete van het jaar. er was veel volk aanwezig, van onze club avr was hanne vanpoucke, joachim soenen en vincent vandewalle aanwezig, zij stonden in de top-drie van hun categorie in elk hun specialiteit, hanne mocht zelfs 3 keer naar het podium, maar ze doet dan ook de vijfkamp, dus sprint, werp- en springnummers zijn aan haar besteed.

toen was het onze beurt, de genomineerden werden apart voorgesteld, zelfs een foto werd er geprojecteerd, met telkens de vermelding van de prestatie's van de betreffende atlete. op de derde plaats stond karen pollefeyt die polstokspringen doet, tweede werd lieselot matthys, gekend van pistenummers zoals 400 en 800, en winnares was lindsey de grande, 800 en 1500 specialiste.

daarna kreeg willy, natuurlijk aanwezig, van zijn zus annie de volledige uitslag, en mijn plaats was zevende op negen met drie punten, dat wil zeggen dat drie juryleden mij op de derde plaats plaatsten. om de volledige uitslag te geven, mimi belete was vierde, dan jessie raes, justine desondere, ikke, en dan de zusjes verthé, die heb ik dus ook eens verslagen zie. nee, grapje, sylvie en els zijn twee toffe, en absoluut geen spek voor mijn bek. ook zat de top-tien van alle afstanden erbij, en daar sta ik 4 keer in de uitslag, op 3000, 5000 en halve marathon, maar op de 10000 sta ik bovenaan, dus de beste west-vlaamse tijd bij juniors, seniores en masters.

voila, dat is ook gepasseerd, volgende opdracht is de westlaanrun, maar dat is meer een doorgedreven training.

tot de volgende, patje, x

 

19:26 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-11-07

8 km in ploegsteert

met ploegsteert begon mijn winterprogramma, dit na enkele weken rust en rustig opbouwen. deze week waren de beentjes goed, dankzij mijn bloed, en op training kon ik lekker lopen, enkel de hartslag blijft iets te hoog, maar daar is de conditie de schuldige van.

de deelnemerslijst stond op internet, en het beloofde moeilijk te worden. met helga sibick en gaelle andré stonden 2 toppers aan de start die ik zeker niet aankan, en met misschien een onbekende waalse of franse moet je ook rekening houden.

we vertrokken vroeg, om 8.30 al, want om dicht te staan, moet je daar tegen halftien staan. daar konden we keuvelen en vertellen, grapjes maken, want zowat iedere afstandsloper van avr was er, dus tegen dat iedereen zijn zegje had gedaan, was het tijd om op te warmen, en gelukkig, de beentjes waren los, dus ik zag het wel zitten.

om tien voor elf begaf ik me naar de start, en dan, drama. de chip lag nog in de auto. mijn ventje liep dan waarschijnlijk zijn rapste 1500 van zijn leven, nauwelijks 4 minuten later was hij al terug. maar ik had al van iemand anders (een onbekende, maar toch bedankt), een chip gekregen. dan toch maar met mijn chip gelopen, anders was stef voor niets gelopen. nog een geluk was dat ik met mijn nummer mocht langs voor aanschuiven, zodat ik plaats en tijd genoeg had om me voor te bereiden.

de start zelf was goed, ik was niet te snel weg en liep samen met gaelle, helga was al weg en we zouden die niet meer zien. gaelle liep na anderhalve kilometer weg, dus enkel nog de derde plaats was van tel. dan kwam er een onbekende franstalige bij me, haas martin labaere wist wat te doen. zij begon dan te vertellen tegen een andere loper in onze bende, dus die moet goed zitten dacht ik. maar na 6 km en een kleine versnelling stokte haar adem, martin hoorde het en gaf nog een snok, zodat ze moest lossen. daarmee liepen we in bij gaelle, maar die zag het en versnelde op haar beurt. aan de laatste 500 meter waren de plaatsen verdeeld en kon haasje martin beginnen loslopen. helga won afgetekend, maar haar tijd weet ik niet, dan gaelle een kleine halve minuut voor me, mijn tijd was 31.02, dat is een halve minuut trager dan in superjaar 2005, dus daarmee ben ik héél content, amaai, na al dat sukkelen is het bijna een bevrijding om opnieuw zo te kunnen lopen.

nu volgt een rustige week, in het weekend kilometers duurlopen, de volgende wedstrijd is de westlaanrun waar zowel anita, gwen en nathalie van de club aan de start komen. het zou mooi zijn om samen te kunnen lopen, maar daarvoor moet alles meezitten, er mag niemand anders afkomen, maar wij blauwtjes samen zou mooi zijn voor de sponsor.

hierbij nog enkele fotokes, see ya, patje,x

DSCN1753

DSCN1757
DSCN1766

20:11 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

02-11-07

nominatie west-vlaamse atlete 2007

ik heb deze week een brief ontvangen van het provinciaal comité west-vlaanderen met daarin de uitnodiging tot de huldiging voor west-vlaamse atlete van het jaar. dit vind ik wel een hele eer, zeker als je naar het palmares kijkt, alle grote sporters staan erin, met de laatste jaren steevast veerle dejaeghere op kop.

deze verkiezing gaat door in de vip-lounge van schiervelde, roeselare op vrijdag 16 november. nu, veel moet ik niet verwachten, het is meer de eer die voor mij telt. de andere genomineerden zijn niet van de poes, mimi belete, lindsey de grande, justine desondre, lieselot matthys, karen pollefeyt, jesse vercruysse, en de zusjes sylvie en els verthé. vanwaar mijn nominatie, wel simpel, mijn zilveren medaille op het bk halve marathon.

de trainingen deze week verliepen heel vlot, dinsdag was het snelheid en ik kon gemakkelijk de groep volgen, enkel mijn hartslag was nog wat te hoog, maar dat zal wel beteren met meer te trainen. anders deed ik duurlopen van één uur, ook weer goed naar de hartslag gekeken. de beentjes voelen goed aan, maar dat zullen we volgende week zondag wel zien in ploegsteert. had er graag nog eens gewonnen, maar helga sibick staat ook ingeschreven, dus als eerste over de streep mag ik nu wel vergeten. nu, ik gun het haar wel, t'is een sympathieke die er ook veel voor doet, met een goed gevoel naar huis gaan ben ik al content.

 voila, dit gezegd zijnde, de groetjes van ikke, x

17:45 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |