27-10-07

10000 meter in izegem

hoi, eerst en vooral het goede nieuws, mijn bloed is terug in orde!!!!

ben deze week naar de dokter geweest, en mijn uitslag is zoals in mijn goede dagen, hematokriet net geen 40, mijn rode bloedcellen zijn flink aangegroeid, het ijzer staat goed en mijn b12 staat weer op peil. ben natuurlijk héél gelukkig met deze uitslag, maar trainer willy zegt dat ik nog niet mag doortrainen, want mijn bloed moet eerst op peil blijven, dus nog een maandje rustig trainen, en dan de trainingen opvoeren voor de crossen in januari en de wegwedstrijden in de lente.

om dit te vieren ( hihi ) ben ik samen met mijn ventje vanmorgen naar izegem getrokken om een 10000 te lopen, hij wilde wel eens weten wat dat inhield. deze wedstrijd is georganiseerd door ivac, een vrije sporters club waar we veel atleten en bestuursleden kennen, onder leiding van koen vandommele. veel moesten we wel niet verwachten, gisterenavond na het loslopen kloeg mijn manneke van stijve kuiten, en vannacht kreeg hij nog eens kramp in zijn voet. niet ideaal hé.

bij de start waren we met 25, waaronder 3 vrouwen. we vertrokken voor een tijd van 40 min, met hazen raf vynckier en freddy wallaert op kop, bijgestaan door filip colpaert. dan volgden wij, met nog rony tack en mike ( sorry, achternaam weet ik niet ). na 3 km hadden we 11.59, ideaal dus. maar ik had stef al horen blazen, en hij begon te lossen. ik heb me dan laten uitzakken tot bij hem, en we kwamen aan 5 km door aan 20.12, maar dan was het beste ervan af, en per ronde verloren we meer tijd. na 8 km verbeterde het tempo, om te finischen in 41.23 en toen zei stef nooit meer,na het loslopen was hij al bijgedraaid,het tempo was van in de start te snel, 's morgens loopt hij nooit goed, en de conditie is niet meer optimaal. volgende keer loopt hij zijn eigen wedstrijd, dan kan het wel eens lukken, kzal supporteren voor mijn schatje.

mijn conditie is tamelijk, kon makkelijk volgen tot ik bij mijn ventje ging lopen, en heb dan kunnen hazen zonder te forceren. hopelijk komt alles terug, want zo'n jaar wil ik niet meer meemaken, kwetsuur, te snel terugkomen, kwetsuur, bloed niet in orde. duimen maar hé! mijn eerste wedstrijd is ploegsteert, maar dan de 8 km, die ik twee jaar terug nog won.

tot de volgende,x

DSCN1731

DSCN1746
DSCN1750

19:41 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

21-10-07

weekendje limburg

hoi, zijn terug van een deugddoend weekendje, eens alles op het gemak, een beetje shoppen en lekker uiteten gaan. eerst mocht ik nog langsgaan bij mijn sponsor runningcenter brugge, waar ik van filip een lange loopbroek, shirt met lange mouwen en fluoroze vestje kreeg. dus als je deze winter iemand van ver ziet komen, veel kans dat het bibi is.DSCN1729
dan zijn we doorgereden naar genk, waar we een hotel hadden geboekt.eingelijk was hasselt onze bedoeling, maar door de jeneverfeesten zat alles vol, waardoor we uitweken naar genk. daar is er dus niet veel voor een shopperke als ik, wel een shoppingcenter zoals in kuurne, maar de winkels zelf waren niet zo mooi. zaterdag na 40 min loslopen in het park en een stevig ontbijt zijn we naar hasselt getrokken, awel, ik moet zeggen, dat is daar zeker de moeite, héél veel winkels, héél mooie winkels, en door de jeneverfeesten veel volk en nog meer ambiance. hier en daar waren er muzikanten, straattheater en standjes met jenever. ik kan dan ook meegeven dat de speculoosjenever heel lekker is, maar dubbel zo straf, amaai, dat brandde zulle. zijn dan , na de vrijdag op de markt van genk bij de italiaan ( heel lekkere penne van de chef ), tapas gaan eten bij de spanjaard. helaas waren we er niet langer, want de egyptenaar en de vlaming hebben we niet kunnen doen. vanmorgen zijn we dan een uurtje gaan lopen, eerst een beetje kriskras in de bossen , maar na 20 min hadden we alles gezien, dus dan weer naar het park. we deden een toer van 9 min, dus ongeveer 1800 meter, met brugskes, korte draaien, en lange bochten, ideaal om een cross te lopen. hebben de laatste ronde nog iemand in ons zog gekregen die we net hadden ingehaald, maar hebben hem er maar eens afgelopen, goed voor mijn zelfvertrouwen (hihi ), nee , voelde me goed om eens te versnellen.DSCN1723
DSCN1722
zijn dan vanmiddag naar maasmechelen village geweest, maar dat viel dus dik tegen, alles is er wel met fikse korting, tot 60 %,  maar de kleren zijn wel van vorig jaar, of nog slechter, met fouten, verkleuringen ,enz. dus als je eens gaat, goed uitkijken!!!

voor mij was het een schitterend weekend, goed weer, veel gezien en nog meer gelachen, maar dat zal wel het gezelschap geweest zijn. hiermee, bedankt bolle, we moeten dit meer doen. love you.

tot de volgende, greetz patje,x

20:46 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-10-07

supporteren in eindhoven

zoals beloofd aan de marathonlopers van onze club zijn we gaan kijken naar eindhoven. om 6.15 kwamen we aan bij patrik dejonckheere om hem en trainer willy op te halen, dan door te rijden naar danny vandewaetere, om van daaruit naar deinze te rijden, om aan te pikken bij christophe ghesquire en thierry fredericks. iets na 8 uur nog eens gestopt om de atleten rustig te laten eten, de beentjes te strekken en het toilet op te zoeken, dit zou niet de laatste keer zijn vandaag (hihi ). eens aangekomen aan de unif in eindhoven, waar de kleedkamers, borstnummers en bussen staan te wachten om iedereen naar de start te brengen, was het duidelijk dat dit een grote marathon is, overal was er veel bedrijvigheid. maar het bleek ook dat ze niet aan hun proefstuk waren, alles was duidelijk aangegeven, nergens liep er iets fout. iets na 10 uur namen we de bus, na slechts 5 minuten stonden we al in stad, op 500 meter van de start. na nog de laatste peptalk van willy en onszelf, een zoveelste toiletbezoek, en nog een laatste check-up van de chips, begaven de 3 atleten zich naar de start.

daar zag ik enkele bekenden van de vlaanders: filip vanhaecke, frederick vandenheede en haas dieter vandewalle, kathleen steenhaut en rita callens.om 11 uur stipt volgde het startschot, waarna ongeveer 1700 lopers het beste van zichzelf gingen geven. willy, mijn ventje en ik zochten een plaatsje rond km 15, maar kwamen aan het philips-stadion ( dat van psv ), waar er een bord van 14 km hing, we zijn daar gebleven, zodat we hun tijd na 1/3 wedstrijd wisten, en konden uitrekenen waar ze zouden finishen.

cristophe passeerde er in een grote groep, danny in een mega-groep, en patrik vooraan in een klein groepje, iedereen zag er nog fris uit, en konden nog naar ons roepen ( nietwaar danny ). dan begaven we ons naar km22, waar iedereen nog zat zoals aan km14. dan gingen we terug naar het stadion, want daar hadden ze bij hun volgende doortocht 35 km. bij de dames zaten er 3 zwartjes, amaai, wat een tempo, ze zouden finishen rond 2h40. daar bleek ook hoe zwaar een marathon kan zijn als je te vlug start, er stonden er daar echt wel stil, letterlijk en figuurlijk. christophe liet niet veel meer weten, maar thierry volgde met de fiets en meldde dat hij nog tamelijk goed zat voor 2h40, danny had moeten lossen uit zijn groep door pijn achteraan zijn billen, een kwaaltje die hij al had tijdens zijn voorbereiding, en nu de kop opstak na 28km, maar hij zou doorgaan en zien waar hij uitkwam, zijn groepje liep uiteindelijk een tijd van 3 uur. diesel patrik was nu opgerukt en al enkele lijken opgepakt, en zou zijn tempo blijven aanhouden.

aan de finish was iedereen heel content, christophe werd 37° algemeen in 2.39.07, danny werd 199° in 3.05.34 en patrik 290° in 3.14.12

aan alledrie een DIKKE WELGEMEENDE PROFICIAT, echt waaw wat jullie presteerden, hopelijk volgend jaar zijn jullie opnieuw van de partij.

wat heb ik er nu aan overgehouden aan mijn scouting, wel het is een wedstrijd met veel volk op en rond het parcours, het parcours zelf is vlak en vlug, wat ik zag stond mij zeker aan, de organisatie is perfect, dus wat er kan mislopen, heb ik volledig zelf in de hand, enkel hopen dat de voorbereiding niet word verstoord door blessure of tekort aan ijzer, maar ik ga er zeker voor, 2008 word hopelijk opnieuw mijn jaar, na dit kwakkeljaar.

zondag loop ik in kortessem, waar we op weekend zijn, maar als het wedstrijd word of een duurloop, we zullen zien hoe ik me voel.

ciao, patje x

DSCN1681

DSCN1686
DSCN1688

20:38 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-10-07

podium van de ekiden

zoals beloofd, de foto van onze groep

vlnr, elke viane, veerle vdkerckhove, anita en mezelf, lisa tally en saskia vens.

onze totaaltijd was 2 uur 51 min 39 sec en waren daarmee 54° algemeen op meer dan 500 ploegen. mijn eigen tijd bedroeg 41 min 4 sec, héél slecht dus.

kzal nu enkele weken niet uitkomen in competitie, het weekend van 20-21 oktober zitten we een weekend in limburg, misschien dat ik daar meeloop in kortessem, tis wel 15 km, maar mijn ventje zou hazen. we zullen zien hoe de conditie en motivatie zal zijn.

kzal intussen wel eens posten hoe de trainingen verlopen.

beybey, en de groetjes van patje.

P1010529

21:00 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |