15-10-07

supporteren in eindhoven

zoals beloofd aan de marathonlopers van onze club zijn we gaan kijken naar eindhoven. om 6.15 kwamen we aan bij patrik dejonckheere om hem en trainer willy op te halen, dan door te rijden naar danny vandewaetere, om van daaruit naar deinze te rijden, om aan te pikken bij christophe ghesquire en thierry fredericks. iets na 8 uur nog eens gestopt om de atleten rustig te laten eten, de beentjes te strekken en het toilet op te zoeken, dit zou niet de laatste keer zijn vandaag (hihi ). eens aangekomen aan de unif in eindhoven, waar de kleedkamers, borstnummers en bussen staan te wachten om iedereen naar de start te brengen, was het duidelijk dat dit een grote marathon is, overal was er veel bedrijvigheid. maar het bleek ook dat ze niet aan hun proefstuk waren, alles was duidelijk aangegeven, nergens liep er iets fout. iets na 10 uur namen we de bus, na slechts 5 minuten stonden we al in stad, op 500 meter van de start. na nog de laatste peptalk van willy en onszelf, een zoveelste toiletbezoek, en nog een laatste check-up van de chips, begaven de 3 atleten zich naar de start.

daar zag ik enkele bekenden van de vlaanders: filip vanhaecke, frederick vandenheede en haas dieter vandewalle, kathleen steenhaut en rita callens.om 11 uur stipt volgde het startschot, waarna ongeveer 1700 lopers het beste van zichzelf gingen geven. willy, mijn ventje en ik zochten een plaatsje rond km 15, maar kwamen aan het philips-stadion ( dat van psv ), waar er een bord van 14 km hing, we zijn daar gebleven, zodat we hun tijd na 1/3 wedstrijd wisten, en konden uitrekenen waar ze zouden finishen.

cristophe passeerde er in een grote groep, danny in een mega-groep, en patrik vooraan in een klein groepje, iedereen zag er nog fris uit, en konden nog naar ons roepen ( nietwaar danny ). dan begaven we ons naar km22, waar iedereen nog zat zoals aan km14. dan gingen we terug naar het stadion, want daar hadden ze bij hun volgende doortocht 35 km. bij de dames zaten er 3 zwartjes, amaai, wat een tempo, ze zouden finishen rond 2h40. daar bleek ook hoe zwaar een marathon kan zijn als je te vlug start, er stonden er daar echt wel stil, letterlijk en figuurlijk. christophe liet niet veel meer weten, maar thierry volgde met de fiets en meldde dat hij nog tamelijk goed zat voor 2h40, danny had moeten lossen uit zijn groep door pijn achteraan zijn billen, een kwaaltje die hij al had tijdens zijn voorbereiding, en nu de kop opstak na 28km, maar hij zou doorgaan en zien waar hij uitkwam, zijn groepje liep uiteindelijk een tijd van 3 uur. diesel patrik was nu opgerukt en al enkele lijken opgepakt, en zou zijn tempo blijven aanhouden.

aan de finish was iedereen heel content, christophe werd 37° algemeen in 2.39.07, danny werd 199° in 3.05.34 en patrik 290° in 3.14.12

aan alledrie een DIKKE WELGEMEENDE PROFICIAT, echt waaw wat jullie presteerden, hopelijk volgend jaar zijn jullie opnieuw van de partij.

wat heb ik er nu aan overgehouden aan mijn scouting, wel het is een wedstrijd met veel volk op en rond het parcours, het parcours zelf is vlak en vlug, wat ik zag stond mij zeker aan, de organisatie is perfect, dus wat er kan mislopen, heb ik volledig zelf in de hand, enkel hopen dat de voorbereiding niet word verstoord door blessure of tekort aan ijzer, maar ik ga er zeker voor, 2008 word hopelijk opnieuw mijn jaar, na dit kwakkeljaar.

zondag loop ik in kortessem, waar we op weekend zijn, maar als het wedstrijd word of een duurloop, we zullen zien hoe ik me voel.

ciao, patje x

DSCN1681

DSCN1686
DSCN1688

20:38 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Knap Dat zijn mooie resultaten vin ikzelf. Ik wens je alvast veel succes met je voorbereiding op deze marathon en hopelijk wordt alles terug dik in orde !!
Greetzzz Gwen

Gepost door: Gwen | 16-10-07

Eindhoven Hallo Patricia
Indien het mogelijk is zou je me foto's kunnen doorsturen van Thierry tijdens de marathon van Eindhoven.
Dank u

Gepost door: Christophe Ghesquiere | 22-01-08

De commentaren zijn gesloten.