30-09-07

ekiden te brussel

naar jaarlijkse gewoonte nemen we met dames deel aan de ekiden, dit is een aflossingsmarathon met 6 atletes. voor onze club is dat

saskia vens op 5 km, ikzelf op 10 km, elke viane op 5 km, veerle vdkerckhove op 10 km, lisa tally op 5 km, en zus anita op 7,195 km.

mijn benen voelden zwaar tijdens de opwarming, maar wat wil je, na 2 weken praktisch zonder training, een loodzware 10 km voor de voeten krijgen. mijn haas vandaag was sam vandermeiren.

na het krijgen van het lint van saskia, spurtte sam direct weg, heb hem direct tot de orde mogen roepen. de toer zelf bestaat uit pittige hellingen, gekend van de crosscup in brussel. de eerste ronde had ik problemen met het tempo, zware benen nog altijd, de adem die stokte. bij het ingaan van de tweede ronde beterde alles, en moest sam zelfs toegeven dat hij meer moest aanklampen dan hazen.

ik was dus niet direct tevreden met mijn wedstrijd, en zeker niet na het zien van mijn zelfopgenomen tijd, ongeveer 40 min 30 sec. dat is een minuut trager dan vorig jaar, en toen was ik zelfs lichtjes gekwetst. zal dus deze week weer een beetje kunnen zagen tegen mijn ventje, die mocht hazen voor lisa.

maar het goede nieuws is dan weer dat we waarschijnlijk de vierde damesploeg waren in totaal, en zelfs de tweede club, en aangezien dat het bk was, ZILVER op een belgisch kampioenschap, dus mijn tweede medaille na zilver op het bk halve marathon, en een vierde plaats op het bk 10.000

een foto van het podium heb ik nog niet, maar deze week zal hij er nog zeker opkomen, alsook mijn juiste tijd en onze totaaltijd.

see ya, patje.x

DSCN1675

DSCN1678

20:39 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-09-07

berenloop in beernem

zoals eerder gemeld, met een bang hartje naar beernem vertrokken, had niet veel getraind deze week, en veel slaap kunnen inhalen dit weekend, maar de concurrentie daar is altijd heel groot. van bij de opwarming had ik lome benen, was het van de warmte, de zenuwen, of mijn bloeduitslag die nog in mijn hoofd spookte? gelukkig voelde mijn benen beter tijdens de versnellingen, zodat ik toch weer hoop kreeg.

eens aan de start verschenen, stond het vol met masters, zoals debaets, muylle, claerbout, vdbrouck, verdonck, degeyter en verbauwhede. daar ging het stuiven, in die reeks. bij de seniors was er devos en thienpont, nobus en ikzelf. mijn plan was dan ook de toppers direct te laten gaan, en mij concentreren op de derde plaats van mijn reeks, tijd en plaats algemeen was niet aan de orde. na 500 meter liep ik zevende, samen met nobus, verdonck, degeyter en verbouwhede, was toen ook derde seniore. en raar maar waar, voelde me supergoed, trok zes kilometer de kop helemaal alleen, en de rest hoorde ik zwaar afzien in mijn zog. ben dan beginnen versnellen om mijn plaats veilig te stellen, en nam op 2,5 km een voorsprong van 40 sec. bleef dus zevende algemeen, devos won met parcourrecord, debaets werd tweede met parcourrecord bij de masters, derde werd muylle, dan thienpont, vdbrouck en claerbout.

ben dus héééééél tevreden met mijn wedstrijd, volgende zondag is er ekiden in brussel met onze avr-vrouwenploeg, en dan wellicht rusten om volgend jaar niet in gevaar te brengen.

groetjes van een blinkend meiske,x

DSCN1637

DSCN1639
DSCN1642
DSCN1653

20:42 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

17-09-07

bad news

de moed begint stilaan in mijn nike's te zakken. ik kreeg vandaag de uitslag van mijn bloed, en de doc zei direct dat het niet goed was. tof hé.

na een relatieve rustperiode van 2 weken, is mijn ijzer zelfs nog iets gezakt, ook al krijg ik bijna wekelijks een inspuiting. mijn reserve-ijzer is dan weer gestegen, maar mijn hematocriet en rode bloedcellen zijn dan weer gezakt. maar helemaal dramatisch is mijn vitamine b12, die staat op -209, kwist zelfs niet dat dat kon.

daarom, iedereen die tips kan geven over wat ik kan doen qua voeding of trainen, of die hetzelfde heeft meegemaakt, laat iets weten hé.

zondag sta ik ingeschreven voor de berenloop tegen alle toppers uit vlaanderen, dus zal zeker geen topprestatie kunnen leveren. jammer, was erop gebrand. wat de volgende weken zullen brengen ??????? ik had al enkele wedstrijden gepland, maar denk nu toch van ze te annuleren.

allé, hopelijk de volgende keer met beter nieuws,

greetz, patje

20:36 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-09-07

30 km van izegem

zot zijn doet geen pijn, zeggen ze, en misschien zit er wel waarheid in.

ik had in mijn kopke gestoken enkele weken geleden om mee te doen aan de 30, en voila, dan doe ik dat maar hé! gelukkig is het geen wedstrijd, maar meer een duurloop voor mensen die in voorbereiding zijn van een marathon. de organisatie ligt in handen van ivac, de vrije sporters van izegem, ook gekend van de kastelenloop ( halve marathon ) en de pekkerscorrida. de eerste 22 km word gelopen aan 12 km/h, vandaag zaten we daar wel iets boven, dus ongetraind moet je niet aan de start komen. de laatste 8, eigenlijk 9 km, is aan vrij tempo. aan de start waren we met slechts 4 dames, waaronder trainingsgenoten rita callens en andrea vandenberghe, maar die hadden op voorhand al beslist te stoppen aan 22 km. de vierde dame was heidi janssens uit eernegem.

bij de eerste 22 km werd er weer gelachen en gezeverd, de hazen ken ik één voor één, met patrick pattyn op kop, echt wel gezellig om zo te kunnen lopen. ik was dan ook nog omringd door danny vandewaetere van mijn club, in voorbereiding voor de marathon van eindhoven. nadat ze ons hadden losgelaten voor de laatste 9 km, kwam ik in een groepje met danny vandewaetere, raf vynckier, freddy wallaert, danny coudron, en nog enkele lopers. we liepen aan 13 km/h, en had nergens last. mijn ventje reed mee met de fiets om me te bevoorraden, ik moet leren drinken en eten tijdens lange duurlopen, om bij de marathon volgend jaar geen inzinking te krijgen. de beentjes voelden goed aan, maar ja, het was dan ook geen wedstrijd hé. ik kwam als eerste dame over de meet, me nog nooit zo fris gevoeld bij de aankomst.

mijn volgende wedstrijd staat nog niet vast, we zien wel hoe de trainingen gaan, en hoe ik deze duurloop zal verteren.

tot ergens te velde, patje.x

DSCN1613

DSCN1615
DSCN1617

20:30 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |