05-08-07

bk 5000 in brussel

man man, wat een hitte.

gisteren een fietstochtje gedaan om iets te verfrissen, vandaag was het nog heter, maar dat zullen jullie zelf ook wel ervaren hebben.

 

na een uurtje chillen in de cabrio, aangekomen in het broeierige brussel.

we zaten in de tribune te kijken naar de wedstrijden die al bezig waren, en het zweet brak nog net niet uit. dat veranderde vlug eens ik losliep, gelukkig vielen de benen nog mee, anders was de hele trip al om zeep.

van de 18 deelneemsters had ik de voorlaatste tijd, dus ik wist al meteen waar mijn plaats in de groep zou zijn. zenuwen had ik niet, alleen jammer dat er geen goeie tijd inzat wegens de hitte. aan de start waren we met 16, anja smolders en de vrouw met de traagste tijd waren er niet. slik.

 

ik nestelde me achteraan, maar ging wel mee met de groep, want wilde niet direct alleen lopen. 200 meter in 42 sec, en 400 in 1.23, nog eens slik.

liep dan laatste met enkel nog charlotte vandewalle bij me, de 1° km was in 3.33, nog maar eens slik. charlotte versnelde dan, dus zat ik helemaal alleen laatste. héél lang geleden dat me dat nog overkwam. eens ik mijn tempo gevonden had, ongeveer 1.34 per ronde, naderde ik op 2 dames voor me.tussentijd op 2 km was 7.20, ik lag toen 8 sec achter.

heb toen me geviseerd op die dames, en stilletjes aan begon ik te naderen, 6 sec nog op 3 km, tussentijd van 11.13, tot ik op km 4 ( 15.08 ), de voorlaatste inhaalde, ben toen beginnen te versnellen voor mijn eindtijd, en haalde nog ééntje in, om aan te komen in 18.56, 14 sec boven mijn clubrecord, maar dik tevreden bij zo'n weer, en vooral, ik was niet de laatste. en dan nog een verrassing, ik werd elfde algemeen, want er waren 3 dames gestopt. na de wedstrijd zei trainer willy dat iedereen ongeveer 30 sec trager was, dus mijn tijd zou bij normaal weer super zijn geweest, niet getreurd dus.

bij het loslopen waren mijn benen nog altijd goed, de stage in vittel zit dus niet in mijn kleren. heb wel bij het loslopen kunnen tetteren met veerle dejaeghere, misschien dat het daaraan lag.

 

uitslag kan je vinden op de site van de val, van de brempt won voor debaets en de schryder, charlotte werd tiende.

ook vermelden dat dries depoortere elfde werd op de 5 km bij de heren in 15.04, ook een dikke proficiat daarvoor.

 

DSCN1486

 

DSCN1489

DSCN1492

22:08 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat !!! Knappe prestatie ! Ik kan daar alleen maar van dromen. En in die hitte , chapeau !!! Ge moet het toch maar doen .Ne dikke proficiat voor je prachtige tijd en plaats !!!
xxx

Gepost door: Gwen | 06-08-07

het was idd veel te warm he, maar we hebben het volgehouden en niet gestopt, das het voornaamste ;-) .
de volgende 5000m zal hopelijk met beter weer zijn, en dan uiteraard een betere tijd dan gisteren =)

groetjes, Charlotte
en nog eens een dikke proficiat!

Gepost door: Charlotte | 06-08-07

thanks mercikes.ben wel tevreden.als het nie zo warm was,had ik zeker mijn persoonlijk record verbetert.voelde me goed.mijn trainer willy zei dat we zeker 30 seconden van onze tijd mochten afdoen mocht het niet zo warm zijn.wie weet,iets voor volgend jaar.

groetjes patje x

Gepost door: patricia | 06-08-07

Mooie prestatie In zo'n warm weer, zo'n schone tijd. Proficiat!

Gepost door: Sandra | 06-08-07

Bedankt Hey,

Bedankt voor je berichtje, was tof! JIj ook goed gelopen he zeg in zo'n hitte, je moet het maar doen en dan nog op piste sterk ze.
En leuke trainingsstage gehad heb ik gelezen.
Heb je nog wedstrijden in het vooruitzicht?

Sportieve groeten Lies, groetjes aan je ventje.

Tot hoors!

Gepost door: Lies | 08-08-07

De commentaren zijn gesloten.