30-07-07

dag 7 in vittel

amaai, weer een te korte nacht. zal wel van veel te trainen zijn, maar mijn benen voelen nog wel tamelijk goed aan, dus nog eens vlammen vandaag.

voor het ontbijt nog eens gaan loslopen, omdat trainer willy zegt dat je tussen 2 snelheidstrainingen altijd moet loslopen, vandaar.

 

omstreeks 10.30 verzameld voor onze laatste pistetraining, dit jaar was dat 3000, 2000 en 1000. na het opwarmen sputterden de beentjes wel, maar de versnellingen brachten beterschap. mijn ventje ging trekken tot 2000, kwamen door na 800 in 3.08, maar dat vonden steven en martin waarschijnlijk te traag, want namen over en versnelden. na 3 km stond de klok op 12.25, dus het tempo was van in de start al goed. na goede afspraken te hebben gemaakt, nam stef opnieuw het voortouw voor de 2000. hij trok tot 1,6 km, ik nam over en we kwamen aan in 7.40, een goed tempo dat ik nog kon volhouden voor enkele ronden. als laatste de 1000, de 400 was in 1.28, na 800 2.50, om aan te komen in 3.30, amaai dat was zwaar, maar hebben het toch gered. bedankt aan de hazen, stef, martin, steven en marnix. het loslopen ging al direct weer lekker, de hartslag zakte wel niet meer volledig, maar dat is wel ergens normaal denk ik.

 

intussen moesten we al om 10 uur uit de kamer, maar we konden wel in het zwembad douchen, en een middagmaal kregen we ook nog. dan nog maar eens gaan poolen, rusten konden we niet meer. omstreeks 15.30 nog eens vertrokken voor de ultieme duurloop, eentje van 7 km, om nog eens los te gooien.

 

dan zijn we op het gemakske vertrokken rond 17.30 richting belgenland, waar we tegen 1 uur 's nachts moe aankwamen in het geliefde roeselare, na een file aan de peage, etentje in luxemburg en een tussen stop in spy.

 

zal proberen enkele foto's op de blog te plaatsen, de rest zal je kunnen vinden op de website van de club, www.kavr.be

 

mijn eerstvolgende wedstrijd is zondag 5 aug, het bk 5000 in brussel.

moet me geen illusies maken, slechts één iemand van de achttien heeft een slechtere tijd, maar een goeie tijd heb ik zelf in de handen.

verslag hierover vind je vanaf maandag.

 

see ya, patje

19:18 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

dag 6 in vittel

na de zware dag van gisteren hadden we een rustige ochtend. op het gemakske ontbeten, wat gerust en dan op aanraden van onder meer mijn ventje een training naar keuze, dwz opwarmen, strechen, lichtjes versnellen, uitlopen en strechen. intussen wat met elkaar dollen, lachen, leute maken dus.

die leute verging in de middag al snel, want de heuveltraining mocht ook dit jaar niet ontbreken. die heuvel ligt in het bos van contrexville, waar we onze lange duurlopen doen. het is pittig, ongeveer te vergelijken met de kemmelberg, maar dan slechts 150 meter lang. voor een afstandsloperke als ik is dit geen ideale training, maar we doen toch mee, ook al loop ik niet ten volle door.

na een eerste maal op het gemak de klim te hebben verkend, stonden er 8 beklimmingen op het menu. eens de eerste drie gepasseerd waren, liep ik een constant gemiddelde van 43 sec, ter vergelijking, stefke liep er zes in gem. 34, dus diep ging ik zeker niet. daarna nog een toerke losgelopen om af te leren, en dan terug naar het cpo, voor ons avondmaal. dan nog samen met mijn ventje gepoold, en natuurlijk weer gewonnen, zo'n talenten als wij twee samen.

wel vroeg in bedje gekropen, morgen nog 3 trainingen en een lange autorit voor de boeg, dus 't zal lastig genoeg zijn.

 

x, patje

18:54 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-07

dag 5 in vittel

amaai, wat een nacht. eens ik was ingedommeld rond een uur of 12, was er een verrassing van formaat. om 3.15 ging er hier in het cpo een alarm af. stef dacht eerst aan de wekker, dan aan een auto die buiten stond. we waren beiden verdwaasd tot en met. dan bleek dat het een brandalarm was vanuit de kamer van walter vanhoutte, wat zou er daar dan niet allemaal gebeurd zijn? eens de rust was teruggekeerd, terug het bedje in om de resterende uurtjes te maffen.

 

's ochtends stonden de gevreesde 800's in het bos op het programma. 3 stuks zijn vlak met een afdaling, de andere 3 licht vals plat met een helling. bij de opwarming ging ik wel eens tegen de vlakte, moet zijn dat ik in een greppel struikelde. een geschaafde knie is een stille getuige ervan, maar pijn voel ik niet, dus geen aandacht meer aan schenken. de eerste 3 versnellingen deed mijn ventje aan kop, met als resultaat 2.57 in afdaling, 3.08 bergop en 2.58 opnieuw naar beneden. dan haasde hij voor lien en delphine. dan nam willy de andere 3 voor zijn rekening, 3.05 bergop, 2.58 naar beneden en 3.04 bergop. dat zijn tijden die we andere jaren ook liepen, dus qua uithouding zou ik ongeveer even sterk moeten staan als vorig jaar, nu alleen nog de kilometers opdrijven. na de nodige uitloopkilometers een badje genomen, puree in de oven, kalkoen en komkommers in een sausje, een dutje gedaan van anderhalf uur. dan ons klaargemaakt voor een rustig duurloopke aan het meer van contrexville, waar ik 11 kilometer liep in een uur, dus héél rustig. was er wel aangenaam, mooi weer, veel volk, en hier en daar enkele françosen die ons aanmoedigden. dan nog eens een badje, een beetje gerust, en 's avonds rijst met vis in ons bordje gekregen.

een beetje badminton met het ventje, tafelvoetbal en gekeken naar het poolen. met de hele bende zijn we dan rond 22 uur buiten gaan zitten ,marnix en willy trakteerden met wijn, fruitsap, chips en nog van die toestanden. dit doen we elk jaar wel eens, en er word gelachen met alles en nog wat, waardoor de sfeer wel echt tof is. moe maar voldaan in het bedje gekropen om fris aan de volgende dag te kunnen beginnen.

 

see ya,

 

x, patje

09:31 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-07-07

dag 4 in vittel

de ochtendstond heeft goud in de mond, maar niet hier. zijn in het bedje gebleven tot 8 uur om ons dan klaar te maken voor het ontbijt. ons dagelijkse croissant, koffie en fruitsap later nog eventjes ontspannen, en dan opnieuw de beuk erin. we trokken naar de piste voor een oefening die me niet zo goed ligt, namelijk 400 meter, en dit maar liefst 10 keer. de eerste 5 met 400 los, de volgende 5 met 200 los. we waren dus al zeker van in het rood te gaan.

 

de eerste nam ik voor de rekening, en we wisten meteen dat ik geen haas ben, véél te rap. we waren binnen in 1.17, en dit moesten we normaal 10 keer volhouden. mijn haaske heeft dan overgenomen en loodsde ons 3 keer naeen met een egaal tempo naar 1.19, 1.20 en 1.18 , de laatste nam martin en deed dat in 1.18. met 400 los ertussen waren we rap gerecupereerd. dan nam marnix de eerste van de tweede reeks in 1.18, dan weer mijn ventje in 1.18 en 1.19, dan trainer willy met een verschroeiende start, maar een rustig tussenstuk naar 1.20, en de laatste ook met willy, maar dan beter verdeeld in 1.19. met slechts 200 meter ertussen niet simpel, zeker voor iemand van de lange afstand. we waren allen heel tevreden dat we dit uit onze nike's konden halen, want het was al de vierde dag, de vermoeidheid komt al eens loeren.

 

eens uitgerust en een badje later was er spireeli met biefstuk, gelukkig moest lien niet al haar vis, zodat ik mijn vleesje niet hoefde te nemen.

en dan het beste van de héle stage, een rustnamiddag. ben met mijn ventje een beetje de streek verkend, dan naar het park gereden om een baileys te nuttigen ( heel lekker ), en nog een beetje genieten van de zon. eens terug in het cpo ( zo noemt dat hier ) de schoenen aangetrokken om met mijn stefke nog 25'  los te lopen, zodat hij morgenvroeg niet mee moet met de ontbijtloop.

 

na de douche bij buur martin kregen we gebakken eitjes, suikerbonen en brocolli  in ons bordje. dan nog een beetje pool en uno en dan gaan kijken naar televisie, er was atletiek in monaco.

morgen gaan we er weer tegenaan, er staan 3 trainingen op het programma, dus een beetje extra rust kan zeker geen kwaad. slaap lekker.

 

x, patje

23:01 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

dag 3 in vittel

hey hallo,

 

zijn vanmorgen mogen blijven liggen tot 8 uur, een ongekende luxe in ons dagdagelijks leventje, maar hier komt dat wel van pas, heb namelijk niet al te goed geslapen, en nee, mijn ventje heeft me niet geambeteerd ( hihi ).

na het ontbijt een beetje ontspannen op de kamer, buiten was het namelijk aan het stortregenen, maar nog niet zoals in de vlaanders, we hebben het gezien op vtm-online, amaai, daar in poperinge was het de moeite, heb echt wel compassie met die mensen die bijna alles kwijt zijn.

 

we verzamelden om 10.15 en gingen naar de piste, na het gebruikelijke opwarmen, strechen, loopdrillekes, en deboules, was er de grote training, namelijk 3x 1400 met 1000 tussen. mijn venteke heeft zijn werk als haas voortreffelijk gedaan, want hij nam de eerste twee volledig voor zijn rekening, we liepen ze in 5.40 en 5.37, de laatste trok iedereen een beetje, en de tijd was toen 5.38, ik liep altijd mooi onder mijn overslag, heb dus tamelijk relaxed kunnen lopen. bedankt aan het groepke, is wel tof om met verschillende lopers te kunnen samenwerken.

dan terug een badje,  om te eten was er gebakken patatjes met broccoli, met kalkoenstoofvlees, en een koffietje om af te sluiten. na een beetje te rusten op bed, zijn we samen met martin een beetje gaan kuieren aan het zwembad, nog een koffietje genuttigd,  en ons dan klaargemaakt voor de volgende training, een rustige duurloop van een uur. dat was in het mooie park van vittel, waar de rijken der aarde er een wellicht deugddoende maar zeker dure kuur kunnen ondergaan met het o zo bekende water, er staan hier hotels in alle prijsklassen, wel eens de moeite om te zien.

 

voor het eten een bezoekje gebracht aan de sauna met brubbelbad, maar het water was niet al te warm en de bubbels stonden wellicht maar op halve kracht, bij onze vriendin joke van sauna " 1 met water " zijn we beter gewend.

de avondmaaltijd bestond uit rijst, cordon-blue en aubergines, met gebruikelijk hier een stukje kaas voor dessert.

dan nog eens naar de ontspanningszaal geweest, een beetje gepoold ( zelfs gewonnen ) en nog tafelvoetbal ook. dan met enkele atleten beginnen uno spelen, en dit tot rond 12 uur. een mooi uurtje om een goeie dag af te sluiten.

 

see you next time,

 

x, patje

18:39 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-07-07

dag 2 in vittel

amaai, om de dag te beginnen moesten we al om 7.15 verzamelen voor een ochtendloop, van zowat 30 minuten. de beentjes waren lekker los, alleen jammer dat er in het bos niet veel kan vlak gelopen worden, er zitten enkele hellingen in die na een tijdje wel in kleren kunnen kruipen. dan ons haasten om het ontbijt te halen om onze dagelijkse croissant te eten, met stokbrood en dergelijke. na een bezoekje aan de plaatselijke supermarkt, ons klaargemaakt voor de volgende training. we trokken naar de piste om te beginnen met 7 toerkes los te lopen, en dan de jaarlijkse strechoefeningen waar willy onze spiertjes die we anders nooit voelen, zeker aan bod laat komen.

de trainig zelf begon dan al aan de late kant, waardoor we ze niet volledig konden afwerken. we liepen 1200-800 los, 1000-600 los en 800-1000 los, dit 2 keer. de laatste 800 verviel dus, want we moesten om 12.45 aan tafel, en het was dan al 12.40, dus inderdaad, we hebben het niet gehaald. pas rond 13 uur schoven we aan tafel, het was hamburger met erwtjes en worteletjes, geen patatjes, want hier vinden ze dat een groente, wel een rare combinatie.

dan zijn we naar onze kamer geweest om te rusten, en jawel, ook een tukske was er weer bij. zijn ons dan beginnen klaarmaken voor de volgende training. na de aankomst van vinnie in de tour, trokken we naar contrexville, waar er een meer ligt met een pad van ongeveer 2,5 kilometer. we liepen er een rondje, dan een beetje strechen, 4 deboules en dan nog eens 4 toerkes om het af te leren.

hadden voor een keer tijd over en heb dan een lekker badje genomen, en vriendje martin heeft dan mijn heup eens betast, allé gemasserd zeg maar (hihi ). om te eten was er macaroni met een kotelet, die ik heb doorgegeven aan mijn ventje. de concierge nodigde ons uit naar de speelzaal, waar er een pool staat, en 2 tafelvoetbals. ik waagde mijn kans met martin aan mijn zijde, tegen frederik en marnix, en zowaar we wonnen, ook al stonden we 3 ballen achter.

voila,  genoeg gesport voor vandaag, ons bedje in en eens blijven liggen tot 8 uur, wat een luxe.

 

x, patje

22:54 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

dag 1 in vittel

zijn vanmorgen al om 3.15 opgestaan, met kleine oogskes in de auto  gekropen en naar roeselare gereden om te verzamelen met de andere atleten. moesten weer eens wachten op de laatkomers ( nee, niet willy deze keer ), en zijn dan vertrokken rond 5 uur. halverwege in luxemburg gestopt om te tanken, waar marnix problemen had omdat de cassiére niet meer wist wat hij moest betalen.

na ontbijt doorgereden en om 11.15 aangekomen in ons geliefd vittel.

 

van rust was er geen sprake omdat willy ons altijd uitnodigd om een toerke te gaan lopen in het aanpalend bos. daarna zijn we gaan eten (puree met rosbief en aubergines ) en na het vullen van de kasten, in ons bedje gekropen om nog wat slaap in te halen. dan om 17.15 naar de piste getrokken, maar konden er niet trainen, er was voetbal bezig. dan maar weer naar het bos, losgelopen en dan versnellingen van 2x  600-400los - 3x 400-400los 4x 200-200 los, dan nog een beetje uitlopen. voor een eerste training was het al voldoende, ook al omdat we weten wat er nog volgt.

na een lekker badje ( jaja, ook dat hebben we ),  was er spaghetti met kaassaus. dan nog een beetje uno gespeeld ( er werd niet gezeurd, allé, toch niet van iedereen ), en om 23 uur lagen we in ons bedje. op naar de volgende dag.

 

x, patje

22:33 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |