29-06-10

druk weekendje

na de halve marathon van heemskerk enkel wat duurloopkes gedaan, want vrijdagavond stond reeds dwars door sint-pieter op het programma. maar eerst wat gaan shoppen, had gedaan met werken om 11 uur, en een half uurke later stond ik al in roeselare, het waren batjes en had enkele mooie spulletjes gezien de weken ervoor. vond alles wat ik wilde, wat een geluk !!! daarna nog naar de braderie in menen, ook daar enkele topjes meegebracht. eens thuis wat gerust, en klaargemaakt. tegen 19 uur in kuurne aangekomen, wat gebabbeld met collega-lopers, en beginnen opwarmen met tom en matthias, zijn zoontje die de 2,5 zou lopen.

aan de start marlene vandenbrouck en gwendoline dedeyne als grootste concurrentes. het was de bedoeling de kat uit de boom te kijken, maar na 1 kilometer liep ik al op kop in een groepje met tom. zat daar goed, dus lekker laten meedrijven. moest geen stap teveel doen, en zat halfweg een minuutje voor op marlene. in de laatste ronde moest tom wat lossen, heb me laten afzakken om hem wat te steunen. maar in de laatste kilometer zat hij in strijd voor een mooie plaats in zijn categorie, dus verdapperde hij opnieuw. heb hem laten gaan, moest wel nog even roepen dat hij verkeerd liep, en kon zo zonder diep te gaan winnen in 59.20 op 14,7 km. marlene werd tweede en gwendoline derde. daarna nog wat getettert met gwendoline en maatje christophe clyncke.

eens thuis toch zo'n 4 uur geslapen, want werd opnieuw op het werk verwacht. is er superdruk, beter dan te moeten doppen, maar toch. na het werk wat losgelopen, om erna alles klaar te zetten voor een demonstratie van juwelen. eens dat allemaal gedaan, de fiets genomen en naar izegem getrokken voor de halve marathon. vele bekende gezichten gezien. we zaten halfweg het parcours op een bankje, best gezellig. bij de vrouwen won clubgenoot charline vanneste voor clubgenoot veerle vandekerckhove, avr boven dus.

het zat al een tijdje in mijn hoofd om ook op zondag een wedstrijd te lopen, maar door het weer en de wedstrijd in kuurne niet vast gezet. zondagmorgen voelde ik me goed, dus alles klaargemaakt om naar lauwe te trekken. daar veel concurrentie. opnieuw marlene vandenbroucke, maar ook nathalie declercq, winnares van de marathon in torhout (2.57), en ellen van leeuwen, winnares vorig jaar. op de jogging, die samen met ons startte, mijn zus anita, valerie steen en saartje vandenberghe. het was echt heet, maar iedereen zal het wel ondervonden hebben. bij het loslopen nergens last, had opnieuw de goede benen. zoals beloofd aan mijn ventje traag gestart, zag de beteren voor me lopen. maakte snel de aansluiting bij nathalie en konden samen vlug een kloofje slaan. het ging vanzelf, moest echt niet forceren. voor ons liep valerie, die onbedreigd naar de overwinning liep op de 6,25 km. anita zou mooi tweede worden, zo'n 20 seconden na onze doortocht kwam ze aan. in de tweede ronde kwam ellen opzetten, tot zo'n 50 meter naderde ze. dacht goed aan de woorden van stef, wachten tot op het einde van de leie om te versnellen. kon me zolang bedwingen, was toen nog zo'n anderhalve kilometer vals plat tot aan de finish. de benen voelden super, had geen enkel last van de warmte, met dank aan mijn ventje, danny van lancker, vriend van nathalie, en schoonbroerke bart voor het water en sponzen. liep zo onbedreigd naar de zege, nam nog 15 seconden op nathalie en een minuut op ellen. was zo 16° op 123.

na de lekkere douche en prijsuitreiking naar huis getrokken, om lekkere frietjes te halen, een glaasje wijn en als dessert ijs. mocht wel na zo'n weekend.

groetjes, patje x

DSCN5443DSCN5445DSCN5454DSCN5462DSCN5475

22:15 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

21-06-10

corus marquetteloop te heemskerk

de dag na het bk berglopen opgestaan met een big smile. de ontgoocheling werd weggebabbeld door stef in de auto en door het vooruitzicht op wat dit jaar nog komen zou. in eerste instantie deze halve marathon, onbekend voor mij, maar wel al goeie dingen over gehoord. en ook een unieke kans om nog eens op weekend te trekken, want t'is zo'n 300 kilometer ver. we zaten op 500 meter van het strand, in wijk aan zee. jammer genoeg hetzelfde weer als in belgie, felle wind en regen op zaterdag. we waren vroeg vertrokken, want stef had graag nederland zien spelen, dus wij op zaterdagmiddag op café !!! zo'n 40 man was er aanwezig, maar qua sfeer een tegenvaller. hebben ons dan maar geamuseerd met commentaar te geven op hun klederdracht. je zag er vanalles, en natuurlijk bijna alles in het oranje. aan de time waren we het moe, en zijn naar heemskerk getrokken. daar was er jaarmarkt, maar veel was er ook niet te beleven. dan maar rond 16.30 de schoenen aangetrokken om los te lopen, een douchke genomen, nog wat gerust en een lekker restaurantje bezocht. tegen 20.30 het bedje in, om te kijken naar het voetbal, maar veel heb ik niet gezien ervan.

zondagmorgen verwend geweest door de gastvrouw, verse pistolets, broodjes, fruitsap, alles in overvloed en heel lekker. jammer dat ze een beetje laat vroeg om een pannenkoek te bereiden, ging er wel ééntje proeven. daarna nog wat gerust, en omstreeks 10 uur uitgecheckt om naar de wedstrijd te trekken. daar was rob kleine onze contactpersoon, wat kennis gemaakt met een leuke babbel, intussen uitgelegd wat waar was, en zo de startzone gaan verkennen. bij het klaarmaken in de kleedkamer heel wat vragen aan mijn adres. had mijn shirt aan dat stef had gemaakt met mijn marathontijd op, heb daar toch wel 10 minuten zitten kletsen. die zijn daar allemaal heel open, wel leuk zo.

aan de start allemaal onbekenden, rob had wel gemaild om te zeggen dat lydia kurgat meedeed, met een tijd van 2.33 op de marathon een topper. trok er me niks van aan, de boodschap was een mooie tijd lopen op dit vlak parcours. zat met 1.22 in mijn hoofd, dus van in de start het tempo hoog houden en meegaan met enkele mannen. dat lukte mooi de eerste ronde, maar een tempoversnelling deed me lossen, zodat ik de ganse 2° ronde alleen liep. door de felle tegenwind in de open vlakte richting zee verloor ik kostbare tijd. bij het ingaan van de laatste ronde toch nog een metgezel gevonden, maar de fut was eruit, teveel krachten verspeeld. ben echt diep moeten gaan, lang geleden, om nog een deftige tijd te hebben. kwam aan in 1.24.20, de tweede en derde ronde een minuut trager dan de eerste, dus bij ideale omstandigheden zou het misschien wel lukken.

daarna nog wat losgelopen, niet velen die dat daar kennen blijkbaar. na een heerlijke douche naar de prijsverdeling, nog een koffie gedronken, rob bedankt voor de goeie zorgen, en huiswaarts getrokken. we konden het niet laten, zijn nog naar de mexicaan getrokken, was weer heel lekker, vooral de mojito.

beykes, x

 

DSCN5420DSCN5427IMG_1861IMG_1862DSCN5439

21:53 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

06-06-10

BK berglopen in malmedy

reeds voor de 3° maal deze wedstrijd op het programma. na een gouden en vorig jaar een zilveren medaille dit jaar eens extra getraind op deze speciale wedstrijd. zo zijn stef en ik eens op en af gereden om er te trainen, en twee weken terug een mini-stage gehouden. op zaterdag een bostraining in butgenbach, de zondag samen met kathleen steenhaut het parcours verkend, en de maandag nog eens bostraining. was een zwaar weekendje, maar konden door het goeie weer ook energie opdoen en genieten van de ardennen.

de dag van de wedstrijd had ik last van zenuwen, normaal nooit, maar nu dus wel, want het parcours ligt me niet zo goed, maar ja, als je naar malmedy gaat, weet je wat te verwachten. samen met kathleen en marijke willekens opgewarmd, en met mijn ventje, die ook zou starten. de benen voelden goed aan, ondanks de warmte. aan de start vele onbekenden, dus eigen tempo zoeken en niet naar anderen omkijken. wel enkele seniores aan de start, dus een podium zou al een klein mirakel worden.

met zo'n 130 waren we weg, een kleine lus door de wijk, zodat de groep al wat uitgerekt is bij de eerste beklimming. daar kon ik direct tot boven lopen, wat andere jaren niet lukte. dan de zwaarste strook, 400 meter klimmen, om dan nog 150 meter verder omhoog te gaan op keien. kon tot net bijna aan de keien lopen, maar moest dan even passen, zo'n 50 meter gewandeld, om opnieuw aan te zetten. door het parcours te kennen weet je wel wat er komt, dus kan je je een beetje sparen waar nodig.

daarna wat op en af, om de eerste zware afdaling te nemen. enkele mannen passeerden me in een rotvaart, maar wilde niet teveel risico's nemen, er waren al enkele seniores voor me, en liep 6° algemeen. wist dat er geen plaats meer kon opgeschoven worden, dus proberen mijn positie te behouden.

ongeveer halfweg het parcours opnieuw het echte werk, kon weer tamelijk volhouden, maar net niet tot boven, dus weer wat gewandeld, om weer aan te zetten. de benen voelden toen al zwaar aan, maar wist dat het niet zo ver meer was. nog enkele stroken op en neer, maar altijd blijven lopen. na de 2° gevaarlijke afdaling, de laatste klim. op training lukte het me niet om stef te volgen, maar kon vandaag toch meer dan anders, heb wel het zwaarste gewandeld, maar kon dan opnieuw lopen tot boven. en dan weet je dat je er bent. een afdaling op steentjes en asfalt van een kleine kilometer, en dan nog 500 meter plat tot de finish.

zag dat mijn tijd bijna 1min 30 beter was dan vorig jaar, maar de ontgoocheling was te groot voor me. kon me eventjes niet meer inhouden, en de traantjes kwamen boven. had zoveel meer verwacht vandaag, maar het mocht niet zijn. had me echt gefocust op vandaag, 2 maal gaan trainen op het parcours, en misschien zelfs geen podium. hoorde dat ik 4° seniore was.

maar eerst het goede nieuws, kathleen bij haar eerste deelname direct goud bij de +40, kon ze volgen tot aan de keien, maar dan was ze weg. bergop kan ze wel lopen, enkel de afdalingen brachten haar schrik. en ook marijke goud bij de +45, net als vorig jaar trouwens. marijke werd 4° en kathleen 5° algemeen.

stef had vorig jaar 1 toertje meegelopen, en dan gestopt wegens een pijnlijke knie, maar had zich voorgenomen dit jaar 2 ronden te lopen, het dubbele van ons dus. ook bij hem stress, maar dan wel voor de beklimmingen, is een hele beproeving voor hem. hij kon zich rustig nestelen in een groepje die elkaar altijd maar inhaalden, telkens was er wel iemand aan het wandelen. vanaf een lastig moment begon hij te wandelen, want het zou zwaar worden door de warmte. bij elke bevoorrading even stoppen om genoeg te kunnen drinken, en dan weer verder. halfweg had hij 39.20, terwijl ik 36 minuten had. zijn hoop om 1 uur 20 te halen kon nog, maar tzou moeilijk worden. de tweede ronde meer gewandeld dan gelopen bergop, wat wel normaal is. de laatste afdaling zag hij dat het misschien net nog ging lukken, en zette door. eindtijd 1.19.49, benen kapot, maar een heerlijk gevoel zei hij. oja, " nooit meer ", dat zei hij ook.

ook nog enkele clubgenoten aan de start, bij de dames juniores werd jolien musseeuw derde en zus lisa vierde, bij de heren juniores werd robin hoet vierde en dimitri dejonckheere zesde, elie hoet won zilver in 1 uur 02, danny musseeuw ongeveer 1 uur 14, en wim dejonckheere een minuutje later.

intussen bij organisator ivan degrieck gaan informeren, en bleek dat de tweede seniore niet was aangesloten, zo schoof ik een plaatsje op in het bk, en mocht toch nog het podium op als derde in mijn reeks. dus toch nog een positieve noot om af te sluiten. intussen is de beslissing al gevallen dat dit mijn laatste optreden was in het berglopen, wist al dat dit niks voor mij is, maar door andere plannen voor volgend jaar zal het niet meer passen in mijn schema. vanmorgen al gaan loslopen, en moet zeggen, de benen voelden tamelijk fris aan, tuurlijk wat stijf in het begin, maar niks van vermoeidheid. nu uitkijken naar mijn volgende wedstrijd, zondag 20 juni een halve marathon in heemskerk, nederland. hoop er een mooie wedstrijd te hebben, aan sfeer alvast geen gebrek daar.

nog eens bedankt aan de supporters, en vooral conny en ronny, voor de babbel achteraf, en het terugbrengen van de autosleutels.

patje x

 

 

IMG_1870malmedy 2010IMG_1915IMG_1937IMG_1925

15:05 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

16-05-10

4° herdenkingsloop rudy bekaert

reeds voor de vierde keer onze eigen wedstrijd, wat gaat de tijd snel. weet nog goed de laatste keer dat ik bij rudy was, bij hem thuis. zal in november 5 jaar zijn dat hij stierf, maar zoals we aan hem beloofden, blijft hij onder ons in de vorm van deze wedstrijd.

deze week dus was hectisch voor danny en stef. zelf steek ik de dagen ervoor ook wel een handje toe, maar de heren hebben het weer kunnen regelen, en moet zeggen, het was weer dik in orde. onze zolder stond bomvol naturaprijzen, en de dag zelf moet dan alles verhuizen naar de sporthal, nadars zetten, allerlei reclamebogen plaatsen, evenals reclameborden enz. ook de medewerkers inlichten over hun taken, de lopers wegwijs brengen . eigenlijk teveel om op te noemen.

daarnaast had ik ook beslist om na 3 keer de jogging te lopen, nu eens de prestatieloop van 13 km te doen. ken het parcours natuurlijk van buiten, maar was benieuwd hoe ik de stukken vals plat zou verteren. aan de start veel kwaliteit bij de mannen, de top 5 won al elk minstens 1 wedstrijd dit jaar. met davy stieperaere, aman gemeda, dieter vandewalle, jochen tourlousse en nico serroen ging het er van in de start hard aan toe. de zege lag voor het grijpen voor aman, maar in de laatste kilometer kon davy toch nog het gaatje dichten, en weglopen. één van zijn mooiste overwinningen zei hij achteraf.

bij de dames waren marie rosart, heide ameloot, lies derudder en rita delodder de rappere dames. de eerste kilometer was tegen wind, en gezien we hier landelijk wonen, verdook iedereen zich achter elkaar. marie en heidi waren mee in de groep, maar eens met wind ging het tempo omhoog en lostten ze geleidelijk. de tweede ronde liep ik met willem stockman van mijn club avr, en konden zo geleidelijk de voorsprong uitbouwen. en inderdaad, de laatste ronde voelde ik toch de hellingen doorwegen, evenwel zonder echt tijd te verliezen. kon dus zo voor de vierde keer na elkaar winnen in eigen gemeente, en brak het record van zus anita met 2 minuten 30 seconden. had 49.54. marie liep ook een perfecte wedstrijd, en kwam binnen in 51.09, dus ook onder het record. heidi werd derde, lies vierde.

zoals eerder vermeld en net als elk jaar geef ik mijn prijs door. dus zo kon marie twee keer langs de kassa passeren, wat haar uiteraard plezierde. ook de tombola verliep vlekkeloos, ondanks een slechte geluidsinstallatie, maar daar kan enkel de gemeente iets aan doen, wat de burgemeester achteraf beaamde. eens alles afgelopen vele felicitaties mogen ontvangen van de lopers, ook berichtjes en mailkes allerhande. alvast iedereen bedankt hiervoor. we proberen er elk jaar een feest voor de lopers van te maken, en denk wel dat we hierin slagen.

uitslag en foto's komen op de site www.rudybekaert.be.

patje x

21:46 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-05-10

dwars over de mandel

voor de eerste maal naar roeselare getrokken voor deze wedstrijd. stef liep er al 2 keer, maar gaf forfait door het vele werk voor onze wedstrijd volgende week. aangezien ik de rest van het weekend bezet was, kwam ik er zo aan de start. dit is een wedstrijdje met vele bekende gezichten, ook altijd leuk.

de taktiek werd opgelegd door het ventje, rap starten, want na 150 meter versmalde de weg en was het 150 meter over kasseien. heb dit dan ook gedaan, en was zo direct weg als eerste dame, met veerle vandekerckhove op zo'n 20 meter. kon aansluiten bij een bende heren, die me op sleeptouw namen doorheen de straten van de stad. enkele korte bochten op het parcours, voetpad op en af, hier en daar enkele voetgangers die niet goed wisten waarheen springen bij het zien afkomen van een bende lopers. voelde me echt lekker, voelde dat het een hoog tempo was, maar de benen voelden opnieuw goed aan. na de eerste van drie ronden was de voorsprong al groot genoeg om zeker te zijn van winst. maar wilde eens doorlopen, om te weten wat ik nog kan op 10 km. de laatste ronde was iets lastiger door het tempo, maar kon toch behoorlijk standhouden qua plaats algemeen. kwam na 9,7 km aan in 35.20 dus omgerekend naar een 10 km rond de 36.30. een knaltijd voor me, wist dat het goed zat, maar zo goed ...

volgende week dus onze eigen organisatie, de 4° herdenkingsloop rudy bekaert. zal er voor het eerst de 13 km lopen, maar als ik een geldprijs loop, wordt die doorgeschoven naar de volgende, kan moeilijk iets aanvaarden op een eigen wedstrijd vindt ik. doe enkel mee voor mezelf.

dus allen naar rollegem-kapelle op zaterdag 15 mei, om 14 uur beginnen de kinderlopen, 14.45 de jogging over 4,35 km en prestatieloop om 15.30 over 13 kilometer. net als vorige jaren is er een naturapakket voorzien voor jogging en prestatieloop, en opnieuw een tombola voor allen met dit jaar 10 hoofdprijzen, welke verklappen we niet, daarvoor moet je afkomen, en liefst ook meelopen natuurlijk. meer info op www.rudybekaert.be

hopelijk tot zaterdag, patje x

 

DSCN5127DSCN5132DSCN5134DSCN5140DSCN5146

22:06 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

25-04-10

halve marathon lakosta

voor de zesde opeenvolgende keer aan de start van deze wedstrijd. dit jaar was het van langemark naar kortemark, de woonplaats van mijn pa. was erop gebrand om dit jaar een knalprestatie te leveren, want hij had enkele collega's opgetrommeld om te supporteren.

de tegenstand kwam van nathalie declercq, een geduchte concurrente op de lange afstand. haar marathon pr is een minuutje rapper dan mij, zegt genoeg dus.

samen met nathalie in mijn zog van start gegaan, op zoek naar een groepje mannen om te schuilen, want het zou constant tegen wind zijn. eens een groepje gevonden, me mooi kunnen verstoppen. niet voor lang echter, na 3 kilometer een versnelling van nathalie. twijfelde niet en ging mee. enkele mannen volgden nog, maar toen ik op kop kwam kreeg ik een gaatje en versnelde nog iets. toen kwam stef zeggen dat het nog veel te vroeg was, en liet me inlopen. maar een dikke kilometer verder vertraagde nathalie iets op één van de vele stukken vals plat, dus besloot om door te gaan. kreeg zo'n 50 meter, en rukte op naar mannen die iets te rap gestart waren. kon zo telkens iemand inhalen en wat rustten, maar zo kwam ze weer wat dichter, dus weer op weg naar een andere haas. bijna halfweg kwam stadenberg, een kuitenbijter. kon daar goed doortrekken, en vergrootte mijn voorsprong opnieuw. in de lange afzink kon ik wat kalmer aandoen, dus zo kwam ze weer opzetten. dit ging zo door tot de helling naar de geite, op zo'n 5 kilometer van de finish. ze zat toen op 30 meter, maar kon het gat maken tot zo'n 100 meter. jammer genoeg was ik toen door de meeste krachten, want voelde me niet fris meer, logisch eigenlijk, tegen wind en het was echt wel warm. gelukkig was er voldoende bevoorrading, en fietste stef mee. eens in de straten van kortemark zette nathalie alles op alles, maar dichter dan 40 meter kwam ze niet meer. zelf had ik nog wel iets over, maar gelukkig moest ik niet tot het uiterste gaan.

won dus zo deze editie, heb een feestje gebouwd naar de finish toe, mijn pa juichtte natuurlijk ook mee. nathalie gaf 11 seconden toe, mijn eindtijd is 1.24.23, gezien het parcours en het vele alleen lopen ben ik zeer tevreden ermee. eens aangekomen viel nathalie in mijn armen om me te feliciteren, een mooi gebaar van haar. heb echt tegen elkaar gestreden met gelijke wapens, nu was ik iets rapper, maar de volgende keer zal ik zeker op mijn hoede moeten zijn. iets minder fris aan de start komen en ze is weg.

heb nu de 3 verschillende wedstrijden gewonnen, zou eens moeten vragen aan de organisatie als dit geen unicum is haha. nee, ben echt supercontent met het resultaat en conditie. vanmorgen op training nergens last gehad, de benen voelden niet vermoeid aan. 

weet nog niet wat mei voor me brengt, ben er nog niet uit welke wedstrijden ik zal lopen. misschien nog wel eens piste, want het is mijn laatste jaar bij de seniores, vanaf volgend jaar de overstap naar de masters, wat zal dat brengen?

groetjes, patje x 

 

DSCN5058DSCN5062DSCN5070DSCN5087DSCN5115DSCN5119DSCN5121

18:48 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

18-04-10

vijfkerkenloop in elsegem

via een collega van stef zijn werk hoorde ik over deze wedstrijd. het beloofde een mooie omloop te worden in en rond het domein de ghellinck. de eerste lentezon was ook van de partij, evenals de form, heb deze week goed kunnen doortrainen.

eerst kwam mijn ventje in actie. 7 maanden geleden zijn laatste wedstrijd gelopen en wist niet direct wat te verwachten. hij hoopte tussen 28 en 30 minuten binnen te komen. rustig gestart, om nadien te versnellen, zijn gekende taktiek. kwam door als 20°, om na 28.02 te arriveren als elfde, kwas best trots op zijn heroptreden. hopelijk is hij nu terug gemotiveerd om verder te trainen.

toen was het mijn beurt. losgelopen met tom, was al lekker warm, maar opnieuw tamelijk veel wind. aan de start hilde vanhessche, anje cauwels en sofie christiaens als beste tegenstanders. direct na de start 2 kilometer onverhard, was best uitkijken waar je liep, maar het was te doen. kon me meevoeren met een bende heren, we liepen aan 15 per uur. de andere dames kwamen iets achter, maar op dichte afstand. naarmate de kilometers passeerden, verkleinde onze groep, om nog met 2 over te schieten. intussen was de collega van stef, patrick, met de mtb meegereden om water te kunnen geven. mijn haasje voor één dag was een vriend van hem, kim. samen naar de finish gelopen in 1.05.12 op 16 kilometer. best een mooie tijd bij dit weer, ben klaar voor de lakosta.

hilde liep op de tweede plaats, maar na twee ronden had ze teveel last van steken, en stopte. zo kwam sofie op de tweede plaats en anje werd onverwacht nog derde. heb de organisatie gefeliciteerd met dit mooie parcours en inrichting, alles was verzorgd. ook achterna op het terras genoten vele lopers van de zon, iedereen bleef gezellig zitten.

nu zaterdag dus de lakosta. de finish is bij mijn vader in kortemark, heb daar nog iets goed te maken tegenover drie jaar terug. hopelijk blijft de conditie.

groetjes, patje x

 

DSCN5020DSCN5031DSCN5050DSCN5056

20:47 Gepost door patje in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende